КЪЩАТА НА ИНФЛУЕНСЪРИТЕ - Тема 12 (Сезон 4)

• 20 845
  • 456
  •   19
Отговори
# 360
Егати епизода. Направо се натоварих, докато го свърша.
Андон и Алпер... мъжкото съсловие трудно може да се гордее с подобни индивиди. За мен лично те са най-зле от тези вътре. А от жените - Денислава. Това са хора, които действат на стаден принцип и биха се изплюли и върху себе си, за да бъдат приети. Друг е въпросът, че това, в което се стремят да бъдат приети, е гнило. Андон да си пее чалгиите и да не говори много, че се видя колко е лабилен и малодушен. Алпер - абсолютно същия, просто по-обигран и мазен. М/д, тези двамата са пример защо голяма част от т.нар. "найс гайс" са най-прикритите и подли хора, които може да срещнеш, независимо дали си мъж или жена. Но често това се усеща с времето, а не още от началото. А от жените, Денислава е тази, която най-много иска да стигне на финал. Най-вероятно желае да се докаже (то и й личи), защото, доколкото разбирам, тя не се е представила добре на игрите в нейния сезон на ИГ и това й е болка някаква. Но то се видя, че е посредствен играч и в игрите тук. Страхува се да не я победят жени, които нямат нейната физическа подготовка и да не я направят за смях така.
И какво като се извинили с половин уста навън. Андон нарече Грозденка няколко пъти "боклук" пред нея, а зад гърба й я нарече "миризлива к...."... и да се извинява после - каква полза. Алпер да вземе да си припомни къде какви членове се слагат и кога се ползват запетайки.

Mного са им слаби ангелите на всички. Напомнят ми на един филм с Ема Уотсън Regression. Масовата психоза е страшна работа. Направо не мога да си го обясня иначе. И понеже правят сравнения с разни реалити участници от ББ... В рамките на няма и десет дена както тук, така и в ББ, от който успях да издържа само два епизода, някакви супер невежи хора говорят как други, които не харесват, не трябвало да пипат храната. Защото едва ли не, който яде после, можело да бъде омагьосан, прокълнат, джиновете да го погнат, да хване СПИН, да прихване хомосексуализъм и тн. В кой век се върнахме?! Заради разни такива, които дрънкат по предавания врели-некипели за магии и тн, други хора в реалния живот, уязвими, поставени пред трудности и отчаяни, се обръщат към женски ходжи-моджи, ясновидки, вълшебници с и без катерици и тн., като биват мамени с хиляди. Да се засрамят малко - сравнително млади хора, живеещи в някакви тотални измишльотини - ето, какъв пример дават.

# 361
Гаслайтинг 101, типично за хората, които не умеят да грешат или да разпознават грешките си.

Извинявал се бил на хората, които се почувствали разочаровани. ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВИНИШ НА ХОРАТА КОИТО СИ РАЗОЧАРОВАЛ, защото има огромна разлика. В едното ти извършваш действие, а в другото те са главните герои.

Тоест извинението му е: “ми съжалявам че на вас ви е тъпо”

Най-вече трябваше да се извини на Грозденка.

А и “не бил посягал на жена и камо ли да я наранява”. Значи да и посегне не е същото като да я нарани, това не я наранява.

Или е изключително нагъл, или неграмотен. Май не само Памеца не е минал матурата по български

# 362
Този епизод ме накара да започна и аз да пиша. Ненавиждам Грозденка и Божидара още от началото на сезона, но един друг участник ме вбесява много повече - Дени. Това е най- голямата палачинка в целия сезон и се върти постоянно там, където й изнася. Не защитавам Грозденка по никакъв начин, но когато тя спомена, че всеки говори зад гърба на всеки и Денислава веднага й скочи... е да, амаа... тя соли някого почти на всеки нейн синхрон, както и с други участници. Ако си спомняте как обикаляха с Виктор покрай басейна и тя обсъждаше поне 80% от участниците, така че в нейния случай  е присмял се хърбел на щърбел.

Единственото забавно нещо в този епизод беше испанския на Краси, останалото много ми напомни на нападката към Даниела от Ергенът в националния ефир. Никой по нищо не се различаваше от тези злобни скучубри.

Цялото това крещене ми дойде в повече и епизода изключително много ме напрегна. Симпатизирам до известна степен на Божана, но добре, че си тръгна, иначе този конкретен епизод нямаше да мога да го изтърпя.

Другото нещо, което много не разбрах е- от къде идва тази цялата колективна злоба към Грозденка? Излъгала е само за хонорара си и за битката с малката, но за друго аз лично не си спомням да е лъгала... Божидара според мен насяваше много повече интриги из между участниците, но тогава не я нападаха така жестоко, а тя се репчеше дори повече от Грозденка!?

Нямам търпение да видя как ще минат битките и много ми се иска Биляна да спечели Simple Smile

# 363
Аз лично след този епизод не знам как ще продължа да гледам това предаване, става все по-трудно и непоносимо, а и Божана вече я няма… 🥲

# 364
  • София
Разбрах, че пак са изтрили епизода и по-късно са го качили.
Ако са изтрили клетвите на Андон или Алпер свиркайте. Аз го свалих още в 20:00 ч. като го качиха, защото след онази простотия с Виктор им нямам вяра. Иначе си гледам в Ютюб, все пак заслужават лайк и едно гледане за брояча им. Така че имам целия епизод, който впоследствие разбирам сега, че е бил изтрит.
Ако имате съмнения казвайте за коя минута и пр. Не мога да разбера защо трябва да се пази реномето на хора като Виктор (доказан плужек), Андон и Алпер, като от тези двамата съм много разочарован след днешния епизод.

За епизода.

Имам много голям опит с риалити формати и съм сигурен, че има за какво да са ядосани на Грозденка. Няма как когато цялата Къща е срещу теб, да няма за какво и да е нещо дребно. Според мен проблема на Грозденка е, че не може добре да борави с думите и да излиза от ситуации в които сама се вкарва. Лъже, после маже, оплита се, противоречи си и така, като я хванат няколко хора в различни ситуации и то си тръгва по веригата. И тя много лесно се превръща в лесен вот.
НО, това е игра и тези диви популисти вътре (аз поне не съм спрял да ги храня още от старта на сезона) дето са влезли да играят само за пред хората и да лъжат и да са с маски, нямат правото да се сърдят на човек, който е влязъл със стратегия да играе играта по този начин. Ами надиграй го и ти със стратегия или с игнор. Но не го тъпчи по толкова долен начин! Не му скачай със заплахи и не му крещи. Изключително долно държане от почти всички. Андон страшно много ме разочарова. Алпер също. Дени също. Точно пък от нея не съм очаквал да скочи така. Защо бе Дени? Че с какво излъга Грозденка, като ти цял сезон играеш подмолно и популистки? Така хем нямаш шанс да спечелиш, хем се излагаш. Да си беше влязла с една здрава стратегическа игра ама не, шушу-мушу и после по-ниска от тревата, като дойдат съветите за гласуване. Можеш повече от това.

Много голяма критика имам към продукцията. Те носят основната вина да се случва всичко това с нескопосаните си правила с тази тъмница. Пълен провал и крах е този сегмент.
Стискам палци Биляна да загуби играта и да се откаже (тя намекна и в епизода, че не иска да отпада от игра и иска да си ходи) и пак няма да имаме истински елиминационен дуел между двама участници в тъмницата. Точно това заслужавате!
И какъв е този каст бе хора? Какви са тези отказвачи?
И защо вкарвате дилъри, сводници, крадци, диви популисти и абсолютно безинтересни хора?
Защо им позволявате да излизат от Къщата? Ако имат ангажименти, просто не ги каствайте. Лесно е!
На пръстите на едната ръка са по-интересните и нестандартни образи този сезон. Като Джунов, Илиян (отказал се), Гроздето, Дени, Дари, в някаква степен и Лина.

Разочарован съм и от Влади. Беше ми фаворит номер 1 на старта на сезона и първите няколко седмици, дори месец. Но уви, издъни се и той. И въпреки това се радвам, че точно той спечели 200-те уинкойна на играта.
Можеше да е перфектния злодей ама няма топките за което. А сега е нито едното, нито другото. От два стола на земята.

Ако Грозденка се класира на финала направо да и дават чека. Със сигурност ще обере вота на публиката, като гледам настроенията в ютюб и тук. И по-голям шамар за тези популисти и лицемери няма как да има.
Ако бяха истински играчи нямаше да се стигне дотук. Най-малкото нямаше да допуснат Грозденка да стане жертва. Но толкова им е капацитета.
За съжаление Къщата на инфлуенсърите заради децата не успя да се превърне в нещо като стратегически американски Биг брадър - Бг версия. Това което исках. Имаше някакви наченки това да се случи в сезон 2. Уви, не стана. И после идеята умря с краха на коалициите в сезон 3 (когато реално тъмницата спечели формата). Сега всеки се крие и мишкува, защото ги е страх. Ами като ви е страх за какво влизате вътре? Да се забавлявате? И как по-точно? И защо си мислите, че ще сте интересни? Аз искам да гледам стратегии и битки, както и сблъсъци на силни характери. Не как играете на сляпа баба, как си криете храната или говорите за секс. Не ми пука за малоумните ви мисии. Аз виждам едни хора, които в голяма част от сезона са с маски. Дават ви как си шушукате и тропате зад гърбовете на този или онзи. Но после на съветите е едно мазнене, то направо свинска мас се стича от вас. И винаги се гласува по лесния вот, защото ви е страх. Защото не играете играта, а създавате бизнес контакти вътре. Ама на мен като зрител не ми пука за това!
И разбира се никой не отпада и се получава този омагьосан кръг от който излизане не вижда, докато генерално не се промени концепцията и правилата. И не започнат да се вкарват вътре млади и тепърва развиващи се инфлуенсъри, които ако може в голямата си част да не се познават. Махате тъмницата. Вкарвате повече динамика с различни игри. По-малко мисии, повече разговори между участниците. И всяка седмица (т.е. при 3 епизода седмично) в края и един да си тръгва. Това е решението. Всичко останало ви обрича на една сигурна смърт. Има много голям спад в гледаемостта на видеата, като аз отново ще подхвана темата, че много над 50% от публиката яко превърта. Защото не им е интересно това, което се показва. Така че и този рейтинг е доста изкривен.

# 365
Брей, двама нови регистрирани юзъри пишат през последния един час, интересно Grinning
То може и през ФБ, без регистрация. Ама всеки иска анонимност Grinning
Що ли си мисля, че вече пишат участници от предаването.
Абсолютно никой не е длъжен да се показва с лицето си и да пише неанонимно, за да доказва дали е, или не е участник. Ти си анонимен, аз също, какъв е проблема и Х потребител да е? Дори да е участник какво от това? Не всеки иска да се знае, че пише в БГмама и е напълно нормално, затова форумът има възможност за вид анонимност. Чудо голямо и да пише някой.

# 366
Гледам на диагонал, може ли някоя добра душа да ми напише защо Божана си тръгна?

# 367
Гледам на диагонал, може ли някоя добра душа да ми напише защо Божана си тръгна?

Имала "неотложен служебен ангажимент" извън къщата. Интересно как го разбра в последния момент.
Възможно е и наистина да е така, но според мен има и шанс да е вратичка в договора, където може да напуснеш без неустойка и тя го използва. Особено ако нямат хонорари. Божана поне 2-3 предавания преди да излезе се усети, че това с (не)коалицията и плюенето по Грозденка няма излезе добре и може би реши да се евакуира, вместо сега да пише извинителни постове и сторита. Всъщност постъпи доста разумно, каквато и да е причината за излизането.

# 368
Разбрах, че пак са изтрили епизода и по-късно са го качили. Ако са изтрили клетвите на Андон или Алпер свиркайте. Аз го свалих още в 20:00 ч. като го качиха, защото след онази простотия с Виктор им нямам вяра.
Май Ютуб го е свалил. Съдя по това, че дължината е същата.
А между другото, извинявай че в отговор на твоя коментар, но ме подсети. Ами, те така и нищо не коментираха по случая с Виктор, а за останалите глупости, които направиха се “извиниха”.
И Йоана май нищо не каза на подкаста 🤷🏼♀

# 369
Сериозно ли такива защити на Грозденка? Не виждате очевидното? Най-елементарния пример: днес в епизода излъчиха ретроспекции за Дени, в които се чуват и злобни коментари на Грозденка. После седнала да се жалва “Кога сте видели злоба от мен?”… ами постоянно.
Вие тук избухвате срещу тях, а представете си да си изнервен от обстоятелствата, без удобства от 3 седмици и дразнителят да е срещу теб? Красноречиво е, че само Биляна не изпадна в истерия, защото излиза редовно по работа и не изпитва изолацията.

# 370
  • софия
Кло, с кеф ще поспоря с теб. Това тричане на Грозденка не е нормално. Освен това, всички откачиха след номинациите от играта. Андонвасилпикпукпоследниядазатворивратата превъртя играта от страх, че е на елиминации. Запари им под дупетата и си изкараха всичко върху Гроздето. И факт, не тя започна малоумния спор. Направо се чудя, колко много приказки се изприказваха и как никой не я чува, какво казва. Интерпретират, сякаш я чуват под вода. Факт е и че я обвиняват за неща, които всички правят. Не видях някъде тя да отрича грешките си. Напротив, единственото, което се опита да им каже е, че те не се различават от нея, но само нейните ходове се виждат и бъркат в очите на всички. Не мога да повярвам, как се хързулнаха всички по тази плоскост и не се усещат, че са яко в калта.
 Беше болезнено за гледане. Сега всички се опитват да лъскат имидж, извиняват се на публиката си. Пак жалкарска история. Извинете се на Гроздето, защо на последователите си...защото умират от страх, че могат да ги изгубят. Пак фалш и лицемерие до безкрай. Всеки трепери за собствения си дирник и никой не е схванал, къде е проблема.

# 371
Божидара ще се окаже права за всички, че са с маски ... интересно е, ако имаш някакво чувство за справедливост и още в началото надушиш какви лицемери и интриганти са всички, и знаеш че не можеш да си като тях и че чувстваш безсилен да покажеш правотата си, дали няма  просто да те избие на емоционалност ? .. а Грозденка не я защитавайте толкова ... да , обиждат я , ама това че има по лоши от нея, не е прави автоматично по добра или да я оневинява ...
И за нея бях права, и за всеобщия любимец Алпер също - че е многоо прикрит ... сега очаквам някъде да лъсне и злобата и агресията на Памеца, защото и той е тежък случай

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 09:03 от Marble_beach

# 372
Не съм гледала още, че реших да не се натоварвам преди заспиване, ама така като ви чета, освен че ми свършиха лайковете, разбирам че са постигнати нови дъна. И като се сети човек, че тези са инфлуенсъри, пази Боже! Но нека да падат маските, нека. Тъкмо бях писала, че Алпер, Андон и Денислава няма да бъдат освиркани и те побързаха да се изложат Grin И то яко след цял сезон лицемерие. Донякъде даже се радвам. Жалко само че е на гърба на Грозденка.

# 373
Сериозно ли такива защити на Грозденка? Не виждате очевидното? Най-елементарния пример: днес в епизода излъчиха ретроспекции за Дени, в които се чуват и злобни коментари на Грозденка. После седнала да се жалва “Кога сте видели злоба от мен?”… ами постоянно.
Вие тук избухвате срещу тях, а представете си да си изнервен от обстоятелствата, без удобства от 3 седмици и дразнителят да е срещу теб? Красноречиво е, че само Биляна не изпадна в истерия, защото излиза редовно по работа и не изпитва изолацията.

Това, че я нарече Били Айлиш? Уау много злобно няма що.

# 374
Голяма работа , че Грозденка била злобна и интригантка, не заслужава такива обиди и отношение. И моля ви, каква изолация няма и месец, а и повечето си отварят телефоните и работят, не е съвсем да са се откъснали.

Общи условия

Активация на акаунт