Азиатска козметика и грим - тема 32

• 22 622
  • 228
  •   5
Отговори
# 210
  • Бургас
Много благодаря за отзива!
Ще търся друг крем явно, в първите дни кожата не трябва да изсъхва, а дори с този който имам се налага да мажа през два-три часа. Много обичам I'M FROM Mugwort Cream, чудесен е след ретиноиди, но за сега не ми е достатъчен.

# 211
  • Prismatica Aerie
Много обичам I'M FROM Mugwort Cream, чудесен е след ретиноиди, но за сега не ми е достатъчен.
I'M FROM Mugwort Cream съдържа цели 5 разновидности на нежеланите от теб съставки, като Stearic Acid е доста напред в състава.
Иначе щях да ти предложа ETUDE Soon Jung 10-Panthensoside Cica Balm, но има няколко производни на Stearic Acid..

Аз изобщо не откривам крем,  който да е мазен/оклузивен и абсолютно без Stearic/Palmitic/Myristic.

# 212
На мен този лосион ми действа много омекотяващо и хидратиращо-
https://www.yesstyle.com/en/cosrx-oil-free-ultra-moisturizing-lo … ml/pid.1052684702

# 213
Без да съм сигурна 100% дали отговаря на изискването по отношение на нежеланите съставки, ще предложа Purito SEOUL - Dermide Cica Barrier Sleeping Pack. Сквалан, жожоба, центела.

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 21:25 от Rallitza

# 214
  • Бургас
Catalano, надявах се да се включиш и ти, защото по твоя препоръка взех B5 Panthenol Re-Barrier, по който страдам сега. Mugwort Cream и още няколко продукта на марката са изключение при мен и ми действат много добре (да се чете нямам пъпки). Казвам, че са изключение защото ETUDE Soon Jung 10-Panthensoside Cica Balm ме опъпчи, както и няколкото неща на The History of Whoo които пробвах, включително и прочутата нощна маска. Но пък стъпалата ми са в чудесно състояние SmileSmileSmile
Разбира се няма как да съм категорична, че именно тези съставки предизвикват акнето, но с много голяма увереност мога да кажа, че е така. По същия начин ми действа е хидролизираната хиалуронова киселина. Предполагам става така защото е с много малка молекула и прониква в по-дълбоките слоеве на кожата. Срещнах някъде нещо подобно като обяснение.
Уф, много мразя така като стане, толкова ми е трудно с кремовете, мрън!

# 215
Аз също си правя микронийдлинг и след процедурата единственият крем, който направо ми облекчава кожата в истинския смисъл на думата, е Ceramidin на Dr Jart. Само той ми дава нужната хидратация, плътен е, но не мазен, усещам го на кожата, но някак освежаващо и хидратиращо, а не лепкаво и мазно.

# 216
Цялата серия Ceramidin на Dr. Jart  e много хубава, не съм попадала на продукт от нея, който да не ми харесва. Но все пак аз не съм със суха кожа, та не взимайте думите ми за гаранция!

# 217
  • Бургас/Пз
Момичета, може ли мнение за състава на един серум с витамин С. Не е корейски, но тук много от вас разбират от състави, затова ще съм много благодарна да споделите вашето мнение
Propylene Glycol, Water (Aqua), Ascorbic Acid, Ascorbyl Methylsilanol Pectinate, Alcohol Denat, Cyclopentasiloxane, Methylpropanediol, PVP, Dimethicone, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Tocopheryl Acetate, Ethyl Ferulate, Tocopherol, Ferulic Acid, Ascorbyl Palmitate, Sphingolipids, Phospholipids, Sodium PCA, Magnesium PCA, Zinc PCA, Manganese PCA, Dimethicone Crosspolymer, Xanthan Gum, Aminomethyl Propanol, Camphor, Potassium Sorbate, Sodium Citrate, Lecithin, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Ethylhexylglycerin, Pentylene Glycol, Phenoxyethanol, Disodium EDTA
Хич не е евтин и затова ми се иска да знам дали си заслужава като състав.
Ето това е самият продукт https://estynatural.com/face-care/facial-serums/tri-vita-c30-serum-with-vitamin-c

# 218
Йен, аз ето този открих по зададените критерии за състав, но не съм го пробвала, за да дам отзив:

Barr - Centella Calming Barrier Cream

https://www.yesstyle.com/en/barr-centella-calming-barrier-cream- … 950#productAnchor

A някой с отзиви за продукти на DECORTÉ? От някаква поръчка имам мини на околоочен (liposome advanced) и ми допада доста.

# 219
  • Prismatica Aerie
Скрит текст:
Catalano, надявах се да се включиш и ти, защото по твоя препоръка взех B5 Panthenol Re-Barrier, по който страдам сега. Mugwort Cream и още няколко продукта на марката са изключение при мен и ми действат много добре (да се чете нямам пъпки). Казвам, че са изключение защото ETUDE Soon Jung 10-Panthensoside Cica Balm ме опъпчи, както и няколкото неща на The History of Whoo които пробвах, включително и прочутата нощна маска. Но пък стъпалата ми са в чудесно състояние SmileSmileSmile
Разбира се няма как да съм категорична, че именно тези съставки предизвикват акнето, но с много голяма увереност мога да кажа, че е така.
А може и да е комбинация от конкретни съставки, изобщо цялостната формулировка. За съжаление, така е много трудно да се даде идея за продукт. Всички по-мазни кремове са с тези компоненти или с техни деривати.
Какво ти е отношението (и реакцията) към вазелина?
Опция е самостоятелно сквалан, нанесен над крем, който ти понася.

Момичета, може ли мнение за състава на един серум с витамин С.
Скрит текст:
Не е корейски, но тук много от вас разбират от състави, затова ще съм много благодарна да споделите вашето мнение
Propylene Glycol, Water (Aqua), Ascorbic Acid, Ascorbyl Methylsilanol Pectinate, Alcohol Denat, Cyclopentasiloxane, Methylpropanediol, PVP, Dimethicone, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Tocopheryl Acetate, Ethyl Ferulate, Tocopherol, Ferulic Acid, Ascorbyl Palmitate, Sphingolipids, Phospholipids, Sodium PCA, Magnesium PCA, Zinc PCA, Manganese PCA, Dimethicone Crosspolymer, Xanthan Gum, Aminomethyl Propanol, Camphor, Potassium Sorbate, Sodium Citrate, Lecithin, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Ethylhexylglycerin, Pentylene Glycol, Phenoxyethanol, Disodium EDTA
Хич не е евтин и затова ми се иска да знам дали си заслужава като състав.
Ето това е самият продукт https://estynatural.com/face-care/facial-serums/tri-vita-c30-serum-with-vitamin-c
Не е лош. Четири различни форми на витамин C, вит.Е, ферулова к-на, PCA минерали. Алкохолът в случая не е притеснителен, защото освен, че е балансиран, подпомага разтварянето на аскорбиновата киселина, прави текстурата по-лека(по-бързо попиване) и подобрява проникването на активните съставки.

~~~
Благодаря на Rallitza за предложението за Genabelle - Aquaporin Intense Cream Toner  Sparkling Heart Днес го получих и веднага го отворих - напълно оправда очакванията ми, много съм доволна, лек, но подхранващ, попи чудесно!

# 220

~~~
Благодаря на Rallitza за предложението за Genabelle - Aquaporin Intense Cream Toner  Sparkling Heart Днес го получих и веднага го отворих - напълно оправда очакванията ми, много съм доволна, лек, но подхранващ, попи чудесно!

Catalano, много се радвам, че не съм те подвела Blue Heart ! Към момента аз пък се радвам на едно твое предложение, правено сравнително отдавна в темата - celimax - Dual Barrier Creamy Toner. Разкошен като апликация, със серамиди, пантенол и Heptasodium Hexacarboxymethyl Dipeptide-12 (aquatide). Напоителен - така с една дума ще го опиша.

Да споделя и мнението си за Genabelle - PDRN Enriched Recovery Balm - очаквах да бъде по-тежък, по-оклузивен крем съдейки по описанието и "балм" в името, но не. Определено не е такъв. За моята суха кожа не е достатъчен за нощна грижа. А най-неприятна се оказа опаковката - алуминиева туба, от която към края нищо не може да се извади, въпреки налично количество.

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 23:51 от Rallitza

# 221
Какво мислите за VT cosmetics reedle shot 700? С PDRN?

# 222
Йен разгледай Numbuzin No.4 Full Nutrient Firming Cream
По твоето описание е точно това,което търсиш,и на мен така ми действа.
Разгледай обаче състава,свят ми се завива като го чета.Не съм сигурна че няма съставките,които отхвърляш

# 223
  • Бургас
Момичета, благодаря ви! Flowers Hibiscus Златни сте!

Напълно бях забравила за Ceramidin на Dr. Jart – благодаря, че ми го припомнихте. А предложението на Tanya M по описание е точно това, което търся. Поръчах и двата, и се надявам поне един да ми пасне за целта, за която ми трябва.

VanessaDE, благодаря и на теб! Описанието на крема, който предложи, звучи страхотно. Мисля също да го поръчам, но по-скоро като нощен крем, а не конкретно за след процедури. Тук обаче бих помолила Каталано да се включи с мнение за състава, защото виждам, че има малко ретинол. Аз използвам третиноин и се чудя дали няма да ми дойде в повече като нощна грижа след трета.
https://www.yesstyle.com/en/numbuzin-no-4-full-nutrient-firming- … ml/pid.1136288388

# 224
  • софия
Йен разгледай Numbuzin No.4 Full Nutrient Firming Cream
По твоето описание е точно това,което търсиш,и на мен така ми действа.
Разгледай обаче състава,свят ми се завива като го чета.Не съм сигурна че няма съставките,които отхвърляш
Казваш че е тежък и оклузивен?
Значи няма да го взимам, макар че съм фен на марката.
Аз имах такива очаквания за Aestura at obarrier 365 cream, а той се оказа разкош. Хем лек и бързо попиващ, хем достатъчно хидратиращ,чудесен и под грим..Серамидните шийт маски също са много обичани от мен.
Е Рали, не се ли реже някак тази туба? С ножовка? Blush
Срам, не срам аз си режа тубите. Особено на  един любим  крем за ръце, остава 1/3 от  общото количество!

Общи условия

Активация на акаунт