Азиатска козметика и грим - тема 32

• 5 287
  • 64
  •   3
Отговори
# 45

Цялата PDRN линия на Genabelle е чудесна, не само заради високите концентрации на вездесъщия PDRN -формулите са многофункционални, съчетават успокояващи, хидратиращи, бариерни и антиейдж съставки, а текстурите са леки, но добре подхранващи, с изключително приятна апликация.
Едва се сдържам да не отворя Genabelle PDRN 3% Hyper Boost Ampoule, но имам толкова много отворени серуми..🫣

Напълно съгласна. Тонера от серията е чудесен за дневната рутина през лятото, подходящ за няколко слоя или пък в комбинация с няколко други - воднист, но хидратиращ. Крема също съм ползвала - той е сравнително лек, не ми беше достатъчно оклузивен като нощен, но е подхранващ, попива лесно, което го прави превъзходен за през деня.

Друг тонер на Genabelle, който ми харесва, ще е чудесен за зимата е Aquaporin Intense Cream Toner

Ще очакваме отзив и за бустера 😍

# 46
  • София
Относно Medicube Exsome Shot доколкото разбирам е първа стъпка, и аз ползвам преди тонер /това правилно ли е?/. Малко ми е объркващо какво може и какво не след него. Не използвам ретинолови продукти след това, слагам серуми за петна единствено. И за сега ползвам 2 пъти седмично, както е описано. Някак ми се иска и нещо друго да слагам, но се притеснявам да не си прецакам бариерата. Всякакви съвети ще са ми полезни.

# 47
  • Prismatica Aerie
Скрит текст:

Цялата PDRN линия на Genabelle е чудесна, не само заради високите концентрации на вездесъщия PDRN -формулите са многофункционални, съчетават успокояващи, хидратиращи, бариерни и антиейдж съставки, а текстурите са леки, но добре подхранващи, с изключително приятна апликация.
Едва се сдържам да не отворя Genabelle PDRN 3% Hyper Boost Ampoule, но имам толкова много отворени серуми..🫣

Напълно съгласна. Тонера от серията е чудесен за дневната рутина през лятото, подходящ за няколко слоя или пък в комбинация с няколко други - воднист, но хидратиращ. Крема също съм ползвала - той е сравнително лек, не ми беше достатъчно оклузивен като нощен, но е подхранващ, попива лесно, което го прави превъзходен за през деня.
Друг тонер на Genabelle, който ми харесва, ще е чудесен за зимата е Aquaporin Intense Cream Toner

Оо, какво вълшебство!👀 Толкова съставки, които активират аквапорините!💖
  Идея нямаш, колко съм ти благодарна за това предложение. Обожавам такъв тип тонери.🩵 Можех и крема от линията да включа при есенно-зимните предложения, защото е също бариерно ориентиран, макар и лек - подходящ за нормална, комбинирана, дори чувствителна кожа.

Medicube Exsome Shot  - не ми се иска да обобщавам, защото всеки трябва да се съобразява със собствената си кожа, но все пак, на теория, като ориентир:
Всички продукти със спикули са първи продукт след измиване. За много чувствителни кожи могат да се нанасят след тонер. След тях може всичко, с изключение на силни киселини във високи концентрации, силни ретиноиди(субективно е, аз нямам проблем) и физични ексфолианти.

PS
А, и още нещо, тъй като наблюдавам, че в разни дискусии,  хората често използват термините екзозоми и спикули като равнозначни, а те нямат нищо общо. Екзозомите са малки везикули за клетъчна комуникация, а спикулите са микроигли, които подпомагат усвояването на активни съставки и понякога имат леко, механично ексфолиращо действие.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 15:49 от Catalano

# 48
Кремове, подходящи за есенно-зимен период и не само🍂🍁❄️

BIOHEAL BOH - Probioderm 3D Lifting Cream
Богат анти-ейдж, крем, огромен пептиден комплекс (17 пептида), протеогликани, масла и бариерни съставки. Съдържа глицерин, бетаин, бета-глюкан, пантенол, инулин, фруктан, фруктоолигозахариди, масла, серамидоподобни липиди, шеа, восъци. Плътен, но немазен, усеща се комфортен и еластичен, не лепне. Идеален като вечерен крем или зимна грижа за суха/нормална/дехидратирана кожа, но и за всяка, която търси подхранване.
Скрит текст:

Девойко, трябва да те позлатим! Hands Clap Hands ClapHands ClapСтрахотен труд!
Много съм в no-buy на няколко категории продукти, между които и кремове, обаче така си харесах този, ехеее!

Да ви се оплача - кожата ми тези дни е много неприятна, а имам нелоша рутина с продукти, които съм използвала и преди... Цялата е на фини червени точици, а челото е и релефно. Единственото по-ново е серумът с витамин С на Dr. Althea, както и преди 2 дни направих опит за един (нeазиатски) серум с киселини - нищо уау, 5% AHA + 2%BHA (гликолова и салицилова киселина са), който опитвам периодично и с който явно не мога да се спогодя... Много съм недоволна.

Спирам и двете, сменям бюти блендера и минавам на минималистична рутина за 3-4 дни. Мисля, че ще е достатъчно, не усещам кожната бариера да е компрометирана. Удържам се да не наплескам една гликолова - обикновено ми се отразява отлично на релефите... Но ще изчакам първо тези 3-4 дни. Може да се консултирам и с козметик, да направим някаква процедура.

# 49
  • софия
Този крем видях в stylejolly + рефил  за 35$.Ако прежалите 10$ доставка Blush

# 50
Кремът на BIOHEAL BOH отдавна съм му хвърлила око. Добре, че ме подсетихте.

# 51
  • Бургас/Пз
Някой ползвал ли е това Витамин С https://www.stylevana.com/de_DE/isntree-hyper-vitamin-c-23-serum-20ml60941.html
Две опаковки на д-р Алтеа изхабих, но ми се иска нещо което не съм ползвала. Най- ми е важно да не лепне и да попива добре.
Ползвала съм почти всички споменавани тук в темата и единствено с това на Бентон не се разбрах.

# 52
Скрит текст:
Скрит текст:

Оо, какво вълшебство!👀 Толкова съставки, които активират аквапорините!💖
  Идея нямаш, колко съм ти благодарна за това предложение. Обожавам такъв тип тонери.🩵 Можех и крема от линията да включа при есенно-зимните предложения, защото е също бариерно ориентиран, макар и лек - подходящ за нормална, комбинирана, дори чувствителна кожа.

Medicube Exsome Shot  - не ми се иска да обобщавам, защото всеки трябва да се съобразява със собствената си кожа, но все пак, на теория, като ориентир:
Всички продукти със спикули са първи продукт след измиване. За много чувствителни кожи могат да се нанасят след тонер. След тях може всичко, с изключение на силни киселини във високи концентрации, силни ретиноиди(субективно е, аз нямам проблем) и физични ексфолианти.

PS
А, и още нещо, тъй като наблюдавам, че в разни дискусии,  хората често използват термините екзозоми и спикули като равнозначни, а те нямат нищо общо. Екзозомите са малки везикули за клетъчна комуникация, а спикулите са микроигли, които подпомагат усвояването на активни съставки и понякога имат леко, механично ексфолиращо действие.
[/quote]
Благодаря! А да попитам някой по-горе беше споменал, че се ползва само 2 пъти седмично. Аз не разбрах така от указанията. За чисто нова в тези серуми, колко пъти седмично е ОК?

# 53
  • Варна
SitaraB до кожа и усещане е. Аз ползвам спикули ежедневно и с всичко, НО моите са под формата на бариерен крем и се нанасят последни. VT300 го ползвах през вечер като първи продукт на чиста кожа. Ползвала съм го и с ретинал, но в един момент усетих, че претоварвам кожата. Нищо не бива да е на всяка цена. Слушай кожата си.

# 54
  • Prismatica Aerie
Благодаря! А да попитам някой по-горе беше споменал, че се ползва само 2 пъти седмично. Аз не разбрах така от указанията. За чисто нова в тези серуми, колко пъти седмично е ОК?

Бих се придържала към указанията за употреба на производителя, обикновено са на опаковката, на официалните сайтове на марките, както и акаунтите им в социалните мрежи.
 Например  за VT Reedle Shot:

Или:

Сега научвам от prinzesata, че има и бариерен крем със спикули, което макар да ми звучи противоречиво, вероятно си има своето обяснение и смисъл.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 15:35 от Catalano

# 55
Аз ще дам отзив за ето тези три маски от The history of Whoo...
Скрит текст:

Преди това да спомена, че кожата ми е много добре хидратирана, със съвсем минимални сухи(само понякога) участъци в околоочната област, нормални пори, без омазняване( това се случи след упорито и постоянно ползване именно на корейска козметика, цели серии, последните години само от The history of Whoo).
1. The history of Whoo Cheonyuldan Ultimate Regenerating Overnight Mask - нека тази е първа, че ми е най-любима. Аз обичам да ползвам всички такъв тип маски, носещи в името си overnight  - не през нощта спейки с тях и омазвайки ги(вероятно) по копринената ми калъфка. В късния следобед, след като съм се прибрала от работа - моментално свалям всичко от лицето си( това е друга и дълга тема) с двата мои любими продукта от Sulwhasoo- cleansing oil и signature ginseng facial soap(неподражаеми и незаменими!). На измитото лице полагам един слой balancer от някои от сериите от The Whoo и на съвсем леко влажно лице нанасям от тази великолепна маска. И си се разнасям така до късните часове, когато преди лягане се изкъпвам,  измивам лицето и нанасям нощната грижа( пак една друга дълга тема). Та за времето на носене( не малко часове) тази маска оставя кожата ми чудна- мека, напоена, хидратирана. А октомври ставам на 50.
2. The Whoo Gongjinhyang Neck And Face Repair Sleeping Repair Mask - появи се в сайта отскоро и веднага предизвика любопитството ми. Тя е с по характерен цвят тип масло гхий, обаче пък гладка и наситено кремообразна. Ползвам я пак същия начин като първата. Също е изключителна, обаче първата ми е любимка.
3.The history of Whoo Gongjinhyang Soo Hydrating Overnight Mask - много е удобна тази четка, замислям се дали да не си поръчам пълния размер от първата, че да дойде и тя с нейната си четка, която е различна от тази. Ползвам и тази маска като предишните две, нейната консистенция е по тънка, как да се изразя - повече е за по млади кожи, които имат нужда от силна хидратация. Не е като другите две, които са наистина с anti age насоченост.

Междудругото е крайно време да спомена за една виртуозно измислена слънцезащита - тип "за подновяване" върху идеално положени няколко слоя balancer,  essence,  oil, Emulsion,  serum, concentrate,  околочен,  слънцезащита,  база, фондьотен,  enhancer,  luminous powder и прочее.
Тази слънцезащита е The history of Whoo Gongjinhyang Jin Hae Yoon Cushion Sun Balm 13g SPF50+ PA+++
Брилянтно изпълнение. Изключително лесно нанасяне, защото си има специфична гъбка за нанасянето, не разваля или размества слоевете от грима, побира се в дамската чанта, има и огледалце на долната част. Аз изчаквам след като съм я нанесла и после съвсем леко с помощта на duo fiber brush примерно или някаква тип f2 makeup by Mario brush леко разнясам. Много е добра, много, особено за кожи склонни към сухота. Цяло лято всеки ден подновявам с нея и сякаш количеството не се променя( икономична ще се окаже).
Естествено веднага мога да сравня с подобното изпълнение от OHUI Day Shield Sun Powder 20g,  обаче тя е бяла и прави лицето бяло, докато the Whoo е с цвят и някакви фини отразяващи частици, без да са натрапчиви( красиви са за мен лично). Ohui е според мен за по мазни кожи или такива, които се омазняват повече през силния летен сезон.

Anelia, голямо благодаря и от мен за отзивите! Потвърждавам, че Gongjinhyang Soo Hydrating Overnight Mask е несъпоставима с по-по-най любимата Cheonyuldan Ultimate Regenerating Overnight Mask. Но разбира се, Gongjinhyang Soo е серия за много млади кожи, та реално зрели кожи (набори сме) като нашите трудно ще я оценят, но по-млади (и мазни) могат да си я ползват с удоволствие и полза не само през топлите месеци.

Мерси и за препоръката за Whoo Gongjinhyang Jin Hae Yoon Cushion Sun Balm. Аз с голямо удоволствие ползвам HUI Day Shield Sun Powder, но през лятото кожата ми е много по-мазна и ми пасва идеално върху 2 други сънскрийна Grinning Aпропо, ОХуйчето се предлагаше в 2 оттенъка ако не се лъжа.

За октомври/ноември съм приготвила The History Of Whoo Hwanyu серията, подкрепена от доволно количество Cheonyuldan и Bichup продукти. Ще ми се да изкарам няколко седмици само на Whoo.

PS Похвалих ли The History of Whoo ANTI-WRINKLE UV Protective Cream? Чудесен! А за по-млади кожи и The history of Whoo Gongjinhyang Fresh UV Protective Cream е много, много приятен продукт! За водоустойчив това лято ползвах Hera Sun Mate Leports 70ml SPF50+ PA++++ Pro Waterproof - странна консистенция и апликация, но бетонен. И за капак върху тях цяло лято мазах и оцветен продукт на Шисейдо, защото ми спестяваше ФДТ - ето този Shiseido Waso Color-Smart Day Moisturizer Oil-Free - и както е редно за перфектен продукт - спрян от производство!

... ще поръчам показаната от теб нощна маска , удачно ли е да  я ползвам след ретинол?
Да!

Имам някакъв спомен, че някой ме питаше за medicube - AGE-R Booster Pro, но може би бъркам темата. В крайна сметка мисля, че са добре похарчени пари, КОГАТО намирам време и дисциплина да го ползвам редовно.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 19:16 от Agent Provocateur

# 56
  • Варна

Сега научвам от prinzesata, че има и бариерен крем със спикули, което макар да ми звучи противоречиво, вероятно си има своето обяснение и смисъл.

Всъщност аз се запознах със спикулите и действието им първоначално под формата на крем/ тоя на Trimay/който си се нанася като последен продукт, а в последствие и с Lon.G Cica Cera Cream Micro SR Shot 100 който си е баш бариерен крем и си го нанасям точно като такъв след цялата рутина вечер. На ред е една сериозна бомба VT- PDRN Reedle Shot 300 съчетаваща спикули, екозоми и PDRN  ама още събирам смелост да я отворя.

# 57
Да ъпдейтна, вероятно направилите поръчка за първи път от YesStyle се вълнуват (и да се похваля Blush) - моята поръчка от 3.09 днес пристигна. Определено в приложението ъпдейтват тракинга със закъснение, защото когато писах този пост на 23-ти, последното инфо беше от 18-19, че е в Холандия. Сега вече си виждам, че на 23-ти вече е била в България. И е изпратена на 12-ти, потвърждава се инфото, че си отнема седмица самото шипване от YesStyle.

Тези продукти поръчах, познавам (и обичам) единствено млечния тонер на ТирТир:
Скрит текст:

Специално влязох в имейла да проверя дали не съм пропуснала нещо. Имам две поръчки от 3.09 (статус Tracking/Shipped) и от 14.09 (статус Processing). И за двете в минутите след поръчката съм получила три имейла - единият е Thank You (Your order has been placed), другият е Your credit card has been charged, третият е Your order has been approved. Като има промяна в реда между втория и третия (в едната поръчка първо са ме таксували, после са одобрили поръчката, в другата - обратното).

Аз го тълкувам, че явно има някаква такава стъпка по одобрение и е възможно да ти искат нещо допълнително, не ми изглежда да е скам. Това, което искат, реално е платежно. Не е документ, с който могат да ти източат картата.

# 58
Поръчала съм PDRN Capsule Cream 100, не съм сигурна дали ще ми се отрази добре, предвид, че времето се застудява. Но моята кожа става много суха, и ми е нужна хидратация.

# 59
Agent Provocateur, много не разсмя с ОХуйчето. Използвам споменаването на уреда на Medicube да те питам с какви продукти го използваш? Гледам да съм редовна с него от 6 септември насам (пропуснала съм 3-4 дни в този период). Направих си снимки от различни ъгли преди да започна и след още месец ще направя сравнение. На първо четене плюсовете са: успешно ползване на повече продукти (така ще пораздвижа малко огромните и постоянно нарастващи запаси) и видимо по-сочна кожа (явно наслагването на продукти и "втриването" им с уреда са добро комбо).

Общи условия

Активация на акаунт