Азиатска козметика и грим - тема 32

• 8 334
  • 90
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, издирвам за нощната рутина през зимата "тежък", оклузивен крем. Имам предвид такъв, богат на растителни восъци (например масло от жожоба), не силикони и минерални масла. Допълнителните благинки като пантенол, холестерол, серамиди, уреа и др. под. , евентуално, ще са плюс.
Благодаря предварително!

Последна редакция: сб, 04 окт 2025, 16:05 от Rallitza

# 76
Няколко страници по-назад преди Вашия пост има страхотен пост с точно такива предложения.
Аз лично си избрах нов крем, благодарение на него.

# 77
Няколко страници по-назад преди Вашия пост има страхотен пост с точно такива предложения.
Аз лично си избрах нов крем, благодарение на него.

Да, благодарение на Catalano групата разполага с чудесен списък с възстановяващи и поддържащи бариерата кремове!
Търся друго - основно със "запечатваща" функция (подобно на вазелина). Не зная дали има такова "животно" с растителни съставки, но затова и задавам въпроса си тук, евентуално по-запознати от мен да споделят. Благодаря за коментара!

# 78
Не е за тази тема ама такъв ефект аз имах от cicapast la Roche posay. Впрочем това е един от вечните кремове за всичко - лошо време, нарушена кожна бариера, малтретиране с ретинол, раничка някъде, подсечено на дете… и още и още

# 79
Аз харесвам и този на purito с пантенол, в момента него слагам след ретинол.

# 80
  • Бургас/Пз
Каталано , страхотен пост. Супер много ме заинтригува този продукт. Моля като накой разбере от къде може да се поръча да сподели тук Simple Smile
Този ретинАл на Сосео, доста време го заглеждам, но нещо не се реших да го поръчам.

# 81
  • Prismatica Aerie
Момичета, издирвам за нощната рутина през зимата "тежък", оклузивен крем. Имам предвид такъв, богат на растителни восъци (например масло от жожоба), не силикони и минерални масла.
Разгледай nutseline, по-конкретно Super Nut Nourishing Balm.

# 82
Мога ли да ползвам в една рутина чист волуфилин и продукт с ретинол?

# 83
Jollie, Candy_girl , Catalano, много ви благодаря за включването и предложенията! Ще разгледам всички. Heartpulse Heartpulse Heartpulse

# 84
Здравейте, търся мнения относно продукти с ретинол/ретинал, както и бакучиол. Какви ефекти сте забелязали при използването им, след колко време видяхте резултати и какъв е вашият тип кожа? Моята е комбинирана, не е чувствителна, с по-разширени пори и неравномерен тен (имам лека хиперпигментация около устните), както и фини бръчици около очите и челото. Търся нещо за борба с тези несъвършенства. 😅 Използвала съм серумчета с ниацинамид преди, докато все още бях с акнеична кожа и кожата ми се повлия доста добре от тях, но бих искала да избегна "purging" ефекта при възможност. Някакви предложения за продукти? Благодаря ви предварително! 😊

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 10:14 от Toriana21

# 85
  • Чукарландия
Момичета, издирвам за нощната рутина през зимата "тежък", оклузивен крем. Имам предвид такъв, богат на растителни восъци (например масло от жожоба), не силикони и минерални масла.
Разгледай nutseline, по-конкретно Super Nut Nourishing Balm.

Този също според мен. 🤗
Black Tea Enriched Cream

# 86
Пърджингът според мен се получава когато кожата не е свикнала с ретинол, а се въведе такъв във висока концентрация.

Едно време ползвах crystal retinal 6 или 9 на medik8, от който нямах никакво лющене.
Сега ползвам серума с 0.5 ретинол на биотрейд, също нямам лющене.
Чакам да пристигне и един корейски. 
Ефект от ретинол - бистър тен, малки пори, гладка кожа, стягане.

Най-добрият серум с бакучиол е този на бентон. Велико нещо. Правих преди проучване какъв % съдържат различните корейски и тук е най-висок, мисля 2.
Ефект - страхотно озаряване, избистряне на тена и временно изсветляване на петна.

# 87
На мен ретинолът много ми изсуши кожата, дехидратира се и естествено, бръчиците се виждаха повече. Още не съм го започнала. Късна пролет го спрях. В интерес на истината, поне аз не видях кой знае какви ползи, да не кажа никакви. Даже по-скоро негативи заради изсушаването. А, ползвам хубави продукти.

# 88
Здравейте, търся този крем:

Получих мостра и много, много ми хареса, но никъде не го откривам (бг сайтове). Напомня ми един любим богат крем на Lancome, който съм ползвала преди. Или да ми препоръчате нещо подобно?

# 89
Здравейте, търся този крем:
Получих мостра и много, много ми хареса, но никъде не го откривам (бг сайтове). Напомня ми един любим богат крем на Lancome, който съм ползвала преди. Или да ми препоръчате нещо подобно?
Държите да е от бг сайт или може и други?
Тук например, но не е бг сайт https://www.luxplus.co.uk/product/holika-holika-prime-youth-blac … oQ1gaAltgEALw_wcB

Общи условия

Активация на акаунт