Азиатска козметика и грим - тема 32

• 47 847
  • 458
  •   1
Отговори
# 285
  • софия
Девойки бивши, мислите ли, че на някои от нас ни е време да почнем да смесваме трет с естрогенови кремове и азиатска козметика за лице Wink Питам за една приятелка!
https://www.youtube.com/shorts/ui_jmEnIo6o
Девойко, аз съм НЕ! Съотношението реален риск:потенциален ефект ми е твърде високо.
Виж, за фитоестрогени съм ОК.Ето  сега се радвам на една соя. Наслаждавала съм се и на споменатата червена детелина.
Но, това за мен. Вие си имате право на избор и мнение. Blush

# 286
  • Бургас
Rohto Mentholatum Sunplay Super Block Sunscreen SPF 130 PA++++ 42g е кремът с който пораженията значително намаляха и ако въобще ги има, то е защото понякога подновявам набързо, в движение или на почти мокра кожа. На моята мазна кожа не омазнява и не лепне, пробвала съм го няколко пъти и под грим, държи се чудесно. Но заради високия фактор го нося основно в морето. Изобщо не мога да изкажа с думи колко съм благодарна на Каталано.

Агент, искаш да кажеш, че кремовете са еднакви ли? За концентрациите сигурно е така, но дали няма да има разлика в консистенцията, апликацията? Замислям се защо азиатците и по-специално корейците нямат такава козметика, те обикновено са пионери в грижата за кожата и новите съставки и продукти. Продължавам да се образовам.

# 287
  • Prismatica Aerie

# 288
Прогестеронов крем няма ли да е по-добре, отколкото естрогенов?

# 289
Девойки бивши, мислите ли, че на някои от нас ни е време да почнем да смесваме трет с естрогенови кремове и азиатска козметика за лице Wink Питам за една приятелка!
https://www.youtube.com/shorts/ui_jmEnIo6o
Девойко, аз съм НЕ! Съотношението реален риск:потенциален ефект ми е твърде високо.
Виж, за фитоестрогени съм ОК.Ето  сега се радвам на една соя. Наслаждавала съм се и на споменатата червена детелина.
Но, това за мен. Вие си имате право на избор и мнение. Blush

И мен ме е страх, въпреки че имам още време. swetulka, може ли да споделиш линк със "соята" и да ми я сравниш набързо с "детелината" на history of whoo..По-скоро ме интересува кое се държи по-мазно и онклузивно. Много благодаря! Revolving Hearts

Всеки ден тръгвам да правя поръчка, влизам в темата и я бавя, защото искам да си купя всичко и отвсякъде Trollface Satisfied

# 290
Rohto Mentholatum Sunplay Super Block Sunscreen SPF 130 PA++++ 42g
Скрит текст:
е кремът с който пораженията значително намаляха и ако въобще ги има, то е защото понякога подновявам набързо, в движение или на почти мокра кожа. На моята мазна кожа не омазнява и не лепне, пробвала съм го няколко пъти и под грим, държи се чудесно. Но заради високия фактор го нося основно в морето. Изобщо не мога да изкажа с думи колко съм благодарна на Каталано.[/spoiler[
Агент, искаш да кажеш, че кремовете са еднакви ли? За концентрациите сигурно е така, но дали няма да има разлика в консистенцията, апликацията? Замислям се защо азиатците и по-специално корейците нямат такава козметика, те обикновено са пионери в грижата за кожата и новите съставки и продукти. Продължавам да се образовам.
Тццц, сакън, не искам да кажа нищо такова! Не са еднакви, но като чета препоръки от лично изпробвалите всякакви варианти стигам до извода, че дори крем формулиран за лице пак не дава гаранция за идеална консистенция. В крайна сметка всяка от нас си прави сметката.

Накратко - продукти с естриол са без рецепта, лесно достъпни, но твърдят, че са и по-скромни откъм резултати. Ползването им локално на кожата не дава системен ефект.

Продуктите с естрадиол са с рецепта, възможна странична реакция при тях са хиперпигментации. Твърдят, че при количествата и концентрациите, които се ползват мазането на лице/ръце не би трябвало да даде системен ефект, но е възможен.

Продукт с рецепта може да бъде изготвен и в compounding аптека, къстомизиран по нуждите на пациентката. Изобщо има много варианти ако се работи съвместно с лекар.

Ето една интересна дискусия по въпроса:
https://www.reddit.com/r/45PlusSkincare/comments/1d1a021/tried_t … triol_face_cream/

И една малко по-научна, но по-скучна:
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC6451761/

Последна редакция: сб, 22 ное 2025, 14:53 от Agent Provocateur

# 291
  • софия
И мен ме е страх, въпреки че имам още време. swetulka, може ли да споделиш линк със "соята" и да ми я сравниш набързо с "детелината" на history of whoo..По-скоро ме интересува кое се държи по-мазно и онклузивно. Много благодаря! Revolving Hearts

Всеки ден тръгвам да правя поръчка, влизам в темата и я бавя, защото искам да си купя всичко и отвсякъде Trollface Satisfied
[/quote]
Става дума за най-базисната серия на Round Lab soybean.

Червена детелина има в няколко серии на History. Тук се споменаваше червената (Jinyulhyang). И аз за нея говорех.
Ако трябва да сравня двата крема по критерий оклузивност, почти еднаква е.
За мен най-оклузивен и предпочитан за вечерна зимна рутина си остава, Missha Chogongjin.

# 292
За мен най-оклузивен и предпочитан за вечерна зимна рутина си остава, Missha Chogongjin.

Ползвала съм есенцията, страхотна е! Трябва да обърна внимание и на крема, но имам толкова други за измазване.

# 293
Здравейте, бихте ли препоръчали продукт за тяло, който да помага за петна от слънце?

# 294
Здравейте, някой ползвал ли е продукти на HERA ,колебая се между две серии AGE AWAY AESTHETIC BX и Signia .
И двете са антиейдж , нямам спомен да са обсъждани в темата .

# 295
Аз съм ползвала Хера Сигния и тестери на Ейдж Ъуей. Хубава козметика.

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 12:31 от Agent Provocateur

# 296
Здравейте, бихте ли препоръчали продукт за тяло, който да помага за петна от слънце?
в предходния ми пост писах ,че ползвам тоника на Биотрейд за петна по ръцете и наистина върши работа.

# 297
в предходния ми пост писах ,че ползвам тоника на Биотрейд за петна по ръцете и наистина върши работа.

Ще го пробвам, видях че го има в Соафармасото намален дори. Искаше ми се и някакъв лосион или крем. Като цяло петната да по ръцете и гърдите.

# 298
  • Бургас/Пз
Момичета, транксемова киселина с ретинал може ли в една рутина?

# 299
Здравейте дами,
Поръчах си следните продукти, и въпроса ми е как да ги съчетая в рутина?
Numbuzin No.9 NAD+ BIO Lifting-sil Essence
Скрит текст:
Есенцията, като първи продукт след измиване(двустъпково почистване) ли се използва или след тонер? Предполагам след нея си продължавам с обичайните неща, серум, околоочен, крем..
Numbuzin Serum 6 Deep sleep mask
Скрит текст:
Тъй като на серума е описано, че е нощна маска, той последен продукт ли се явява или мога да го запечатам с крем? Също вие наслоявате ли серуми, един върху друг, или използвате само един във вечерната рутина?
На този Medicube също не знам къде му е реда, може би след тонер и преди серум?
MediCube One Day Exosome Shot Pore Ampoule 2000
Скрит текст:
Това, което се надявам, да постигна, като ефект е видимо стягане на порите, хидратирана кожа, намаляване на фините линии и цялостно подобряване на текстурата на кожата. Ще се радвам, ако ми препоръчате рутина, която действа при вас. На 31г съм, със смесена кожа, в Т-зоната по-скоро мазна, особено ако прекаля с хидратацията, нямам петна и акне, но имам доста разширени пори, много ситни капиляри и понякога малки, ситни пъпчици.

Общи условия

Активация на акаунт