Мартчета 2026 (Тема 2)

• 357
  • 13
  •   1
Отговори
Добре дошли на всички с термин март 2026!

ОЧАКВАНИ БЕБЧЕТА:
12.03
Irelia - 37г, втора бременност, момиче 🩷
21.03
Yasmina.B. - втора бременност, момиче 🩷
24.03
Seaglass - момче🩵
nash13 - втора бременност, момиче 🩷
26.03
~Mockingbird~  - момиче🩷
29.03
Diana_Alex - момче🩵
За добавяне към списъка и корекции- изпратете ми лично съобщение.

Полезна информация:

Калкулатор на термина
Бременност по седмици
Програма "Майчино здравеопазване" - информационна брошура
Списък със задължителни изследвания при бременност
Сайт с референтни стойности на кръвни изследвания при бременност
Кога и защо се прави фетална морфология при бременност
Диаграма на теглото по време на бременност
Гадене
Бременност и запек
Майчинство – право на ползване, продължителност, изчисляване, изплащане
Какви права имат бременните жени по Кодекса на труда?
Храни, които да избягвате по време на бременността

Стара тема:

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 16:41 от ~Mockingbird~

# 1
Благодаря за новата тема!
Относно пренаталните - всички предлагат второ безплатно взимане на кръв и тестване в случай на проблем с пробата, доколкото знам.

# 2
Включвам се и аз тук!
Благодаря за новата тема ~Mockingbird~ Flowers Bouquet

# 3
Благодаря за новата тема! Да, мисля че си е стандартно правило да ти вземат втори път кръв, ако с първата проба е имало проблем.

# 4
Благодаря за новата тема и чудесно оформление!
Аз след час съм на преглед да видим колко е пораснала малката госпожица и мисля да обсъдя с АГ приема на някакъв пробиотик.
Мисля, че във февруарската тема едно от момичетата споделяше, че много добре ѝ се е отразило на подуването на корема, запека и водната задръжка. В момента изглеждам както в 6 месец, особено в края на деня.

# 5
Аз също се замислям за някакъв пробиотик и ще попитам АГ-то, вечер имам ужасно болезнени газове, днес съм решила и Еспумизан да си взема да пробвам как ще е.

# 6
Оплаквам се, че тази сутрин се събудих и напипах подут лимфен възел на шията. Ще го следя и до два дни, ако си е още там ще посетя ЛЛ. Сега като го понатисках има тъпа болка...

На 19.08 когато се записах на ЖК и ми пуснаха изследванията имах леко завишен ЦРП и АГ ме попита болна ли съм.. и да е имало нещо не съм и усетила, уви сега това го напипах. Убедена съм, че вчера го нямаше.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 11:54 от Čherries

# 7
Днес бях на скрининг в 12 г с. Бебето се развива добре. Момченце е.
Взеха ми и кръв. Предупредиха ме за високия риск от прееклампсия, заради възрастта ( 39 г).

Не съм правила пренатален тест. Ако кажат, че се налага, ще го направя по-натам.

# 8
И аз минах прегледа.
Много добре се развива бебка, вече е цели 130 грама и 14 см. Пусна ми кръвни изследвания цитонамазка и микробиология.

# 9
И аз се оплаквам... Главоболието ме смазва, нищо не пия, карам на масажи и студени компреси, но нищо не облекчава... Аз и преди си бях с много силно главоболие и пиех по 40 капки течен аналгин, че да ми мине, ама сега без нищо болкоуспокояващо е кошмар. Следя кръвното, в норма си е, ама много се надявам да мине... някоя мама да ме обнадежди, че и това минава...

Иначе днес ходих да пусна пренатален в cell genetics, доволна съм от вниманието, което обърнаха и подробните обяснения, които дадоха, от следващия петък започва голямото чакане и вълнение за резултата. Simple Smile

# 10
Момичета,нали комбинираният риск се гледаше,а не основният? За прееклампсията имам предвид,понеже трябва да звънна на АГ ако е под 1:200

От няколко дни и аз съм с главоболие,парацетамола не помага. Вчера дъщеря ми ми даде идея да си сложа от нейните лепенки( cool patch) на челото. Май имаше някакъв ефект.Страх ме е да се похваля,че днес ме боли малко по-малко.

# 11
  • Русе
Благодаря за новата тема, ~Mockingbird~ , чудесно си я оформила! Flowers Cherry Blossom

И аз бях на преглед днес и ми дадоха направление за кръвни изследвания, определяне на кръвната група и урина, които ще пусна утре. Цитонамазка не, защото съм правила такава януари тази година. Мислех си, че ще са по-обстойни изследванията, например да се види дали имам някакви липси на витамини и т.н. Вит. Д пускахме по-рано и излезе в норма, а и аз до скоро пиех "ПреМама Дуо", където капсулата е точно вит. Д.

Иначе и аз имам от време на време главоболия, за щастие не твърде силни. Хващам се, че се случва когато спя около или по-малко от 6 часа, а знам че сънят по принцип е важен, сега дори още повече. Винаги съм имала проблеми с ранното лягане. Помагат ми лека дрямка, повече вода и масажи на скалпа. Последните за мое нещастие са голям дефицит, защото аз сама не си правя - измарят ми се бързо ръцете. Друго си е някой друг да го прави, а ти да си напълно отпуснат. Sweat Smile Иначе кръвното ми е в норма. Моето си върви по-ниско и за сега не се е променило с бременността.

# 12
nash13, аз знам, че се гледа комбиниран риск.

Може ли да кажеш какви са тези лепенки, преди да съм си сменила главата...

# 13
nash13, аз знам, че се гледа комбиниран риск.

Може ли да кажеш какви са тези лепенки, преди да съм си сменила главата...
Това са лепенките. Използвала съм ги за дъщеря ми като беше доста по-малка и сега имах вкъщи останали от последната ѝ ваксинация. Слагах ѝ го на мястото на убождането. Не очаквай чудеса от тях,но разбирам че като те боли всичко би пробвала,така че успех.

Общи условия

Активация на акаунт