Ако имахте възможност, как бихте избрали да се казвате

• 3 609
  • 106
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Благовеста Печигаргова.

# 106
Когато бях малка, никак не харесвах името си. Едно, че беше популярно, второ, че със значението си никак не ми отиваше. Дори възрастни хора леко се опитваха да си правят уж остроумно шеги, гадно ми беше. После около пубертета настъпи ха някакви промени и името взе да ми отива. Но пак не бях очарована, в университета в курса от около 30 момичета 3 се казва хме така. Сега, на работа се хилим с колежки, че понякога се срещаме по стълбите се за при казваме по 3- 4 с това име.

Но към днешна дата името сред децата излезе от употреба и си го харесвам, не бих го сменила с друго.Напр, синът ми е бил в 3 училища, нито в един клас или в съседните паралелки не е имало такова име.

Без да искам да е мое име, много харесвах Елиза от Дивите лебеди. И най-красивата ми кукла се казваше така. За мъжа ми, когато се срещнахме разбрах, че харесва най-много името Елица. Интересно съвпадение, защото макар и много различни, имената имат разлика само 1 буква.

А най-красиво и магнетично име, което съм чувала е на героиня от филм, който много харесвах като дете и след десетилетия като го гледах, не беше изгубил очарованието си. Тогава дори мислех, че имам някаква физическа прилика с героинята. Към днешна дата "Тайната ми поща"(която ползвам изключително рядко и специално) е с това име. Свързва се с българска фамилия добре, но почти не се среща у нас. С моята буква е, затова ако имах дъщеря, щях лекичко и деликатно да предложа един ден като избор за име на дете. Нали хората дори във форум питат, защо да не си кажа мнението. Но тъй като имам син, не бих посмяла да давам идеи за име на внуче, че директно ще ме изстрелят в свекървенската тема. То, Божа работа, докато се стигне до внуци, може и китайско име да се избере.😀

Общи условия

Активация на акаунт