1900лв. за отпушване на тоалетна?

• 2 106
  • 63
  •   3
Отговори
Запуши се тоалетната. Чичо ми винаги се е занимавал с домашни проблеми от този сорт, но той почина преди 2 години.
Като нормален човек без никакъв опит, реших да "отворя" интернет и да потърся фирма.
Дойдоха двама мъже, на въпроса ми колко ще излезне, казаха че не могат да кажат. Те вършат работата, а шефа ( мъж който беше на телефона) ще каже колко ще струва. Техните услуги не били евтини, особено като не съм фирма освободена по ддс. Бях финансово подготвена като връх да излезне, около 500-600лв. Което пак ми се струваше много, но хайде да го отпушат и да се приключи.

Накрая ми казаха сумата от 1900лв. като ще ми изпратят онлайн касовата бележка.
Поисках пари на заем от съседка (която е и приятелка) и платих.

Нямам опит с тези услуги, тези цифри в реда на нещата ли са?
Много хора ли могат да извадят такава сума за отпушване на тоалетна без проблем или просто наистина аз не съм в час?

# 1
Не ми се струват нормални тези цени. Ние сме викали 2 пъти за отпушване на канал, но не в тоалетна, а в кухнята и цената преди година беше около 50-70 лв., сега да е най-много 100. Става дума за Варна.

# 2
Преди няколко месеца, с идване до къща извън града, отпушване с машина и прочистване на тръбата от канала до септичната яма (не е съвсем близо), ни взеха 200 лева. 1900 лева за мен е ненормално висока цена само за отпушване.

# 3
Не, не е нормална цената. Колко време работиха? Какви машини използваха? Изпратиха ли ви касовата бележка? ДДС има ли фактурата?

# 4
Не е нормално разбира се.
И не е трябвало да плащате преди да дадат касов бон.
Може да споменете и фирмата, за да знаем чии услуги да не ползваме.

# 5
Преди години като ми се запуши ,звъняхме с майка ми ,бяхме само двете и ни казаха на 3 места,над 1000лв. Правели "диагностика"с някаква камера и не незнам си какво. Бях отчаяна,майка ми се заинати и близо 7-8 чака с кофи,накрая отвихме душа,вкарахме го в тоалетната и след час я отпушихме. Беше голяма радост,защото наистина са много пари..

# 6
  • До хладилника, който обичам
Никога не бих приела да ми вършат работа на неопределена цена тип "ми ше видим там, колкот' излези".
Всеки труд си има цена. Даже когато не е ясно от самото начало колко точно ще е, се знаят горна и долна граница и всеки нормален майстор може да каже от-до. След това, в хода на работата ако излезе проблем, за който не се е знаело, се казва на клиента, който да реши иска ли този проблем да бъде отстранен срещу допълнителни пари, или не.
Взели са ви за шарани, и изглежда успешно.
Освен ако не са монтирали позлатено гърне, не мога да се сетя за какво са поискали 1900лв.

# 7
Ще ти изпратят касовата бележка на куково лято.
Не струва толкова, и са мошеници. Парите ти искаха на ръка, нали, а не с кредитна карта.
После като не получиш бележката върви доказвай че си им дала пари в брой.
Обади се към която инстнация трябва, и подай сигнал за измама.

# 8
Поне отпушиха ли я успешно.
Че те можеха и 5000 да кажат.
Аз не разбрах, най-обикновена запушена тоалетна в апартамент ли са отпушвали или с машина септична яма в къща.

# 9
И при мен за една запушена мивка ми искаха 500 лева, щото било много сложно запушването, на някакво лошо место. И трябвало да се види с камера, която единствено тяхната фирма притежавала. Да, бе,да. После дойде едно момче и с една дебела пружина я отпуши за 60 лева и понеже е в този бизнес ми каза, че такива камери не били чудо невиждано.

# 10
Не, не е нормална цената. Колко време работиха? Какви машини използваха? Изпратиха ли ви касовата бележка? ДДС има ли фактурата?
Това, което е калкулирано е - демонтаж и монтаж на тоалетната ( по 200 лв. ) и с едно като шило-шнур ( навярно има термин ), което пъхат  по канала. - 150лв. на метър.

Не става дума за къща със септична яма. Става дума за апартамент на обикновено средностатистическо домакинство.

Говорихме да изпратя имейл, искат имена и егн, за да издадат документ, но ще отида на място и ще искам обикновена касова бележка.

# 11
Това, което е калкулирано е - демонтаж и монтаж на тоалетната ( по 200 лв. ) и с едно като шило-шнур ( навярно има термин ), което пъхат  по канала. - 150лв. на метър.
Значи, 400лв за монтаж и демонтаь, след което шило-шнуроване 10 метра = 1500лв. При положение, че сте в кооперация, какви са тия 10 метра в тоалетна, която се включва към отходни води на няма и метър от гърнето?

# 12
Не зная. Явно ни начисляват и престояването в общата канализация...
Смисъл запушването да е по общите части...

# 13
На общите части е работа на всички съсобственици. Но както и да е това, парите сте ги дали, кой таковал, таковал. Друг път ще знаете да настоявате за груба цена преди да започне работата и независимо дали ви се вижда висока или ниска - винаги търсете друг за второ мнение, задължително. Може и 3 оферти, но две е минимум, за да си съставите представа дадена работа колко е нормално да струва.
Ходете си вземете касов бон, поне да знаете, че плащат данъци на тия грешни пари, дето сте ги дали.

# 14
Ей това за МИНИМУМ две офертни цени е изключително важно и необходимо. Изнудвачи бол. И съдират десет кожи на който им се хване на въдицата.

Общи условия

Активация на акаунт