Застраховка живот към договор за ипотека или не

• 136
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте,

Предстои ни да теглим ипотека и банката ни включи и застраховката живот към вноската. Тази застраховка е в размер на 70 лв на месец, но имаме опция да си я направим ние чрез външна фирма.
Въпросът ми е следният: Ако я направим чрез друга фирма дали може да се договорят по- добри условия за месечна вноска или са стандартни вноските?

# 1
За вноските не знам, но за условията вероятно. Нямам личен опит, но съм чела за хора със застраховка от банката, които при настъпило събитие са били прецакани.

# 2
Обърни се към застрахователен брокер, щом застраховката не е задължително да е към банката (за Алианц знам, че са си застраховател и искат тях да ползваш).

# 3
Питайте друга застрахователна фирма или даже две други фирми и сравнете внимателно условията. Защо да се чудите, като можете просто да проверите.

# 4
Питайте друга застрахователна фирма или даже две други фирми и сравнете внимателно условията. Защо да се чудите, като можете просто да проверите.

Защото някой може вече да е минал по този път преди мен. Simple Smile

# 5
  • Пловдив
Обърни се към застрахователен брокер, щом застраховката не е задължително да е към банката (за Алианц знам, че са си застраховател и искат тях да ползваш).
Алианц си изпълняват застраховката. Миналата година мъжът ми си счупи крак и от  Алианц си изпълниха коректно застраховката.

# 6
  • София
Моят съвет е да вземете тази от банката - вече са ви разгледали, обезпечава кредита и сключването е лесно.
За индивидуална, която обезпечава кредит - едва ли ще е по- евтино, но ще е по- трудно издаването.

# 7
Алианц си изпълняват застраховката. Миналата година мъжът ми си счупи крак и от  Алианц си изпълниха коректно застраховката.

Къде съм казала, че не си я изпълняват? Имах предвид, че държат да си направиш застраховката при тях, няма опция да избереш друг застраховател.

По принцип то няма смисъл да се застраховаш, ако застраховатвлите не си изпълняват ангажимента при настъпило застрахователно събитие, и би трябвало всички да си изпълняват условията по застраховката.

Общи условия

Активация на акаунт