⚓ На пазар във Варна - тема 81 ⚓

• 30 353
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Mikkey, мога да ви кажа за Синя зона как е, но сигурно същото важи и за Зелената. Като наематели това, което се изисква е копия от договора за наем и разбира се дежурните - ЛК, талон и актуален преглед. Скоро чух, че е отпаднала и задължителната смяна на регистрационните номера на колата.
Няма шанс само с договор за наем.
Варианта е хазяина да се впише в талона на автомобила, като ползвате. Смяната на талон не е обвързана със смяна на регистрационни номера. Адреса трябва да е постоянен. В случая хазяина ще бъде с постоянен адрес по ЛК и съответно автомобила се регистрира на адреса на хазяина.

# 271
  • Варна
От юни 2018г до май 2023г така сме подавали, бяхме наематели. Миналата година закупихме апартамента, в който бяхме под наем. Сега като собственици, сменям само договора за наем с нотариалния акт. Всичко друго е същото, когато подавам заявление.

# 272
  • ВАРНА
За вписване в зоната,като наемодател отидох заедно с наемателя в Общината за да покажа нотариалния акт и декларирам,че живее на адреса.След това не знам какви документи е подавал,но отново бе нужен нотариалният акт за подаване онлайн вече окончателно.

# 273
  • In transit
За вписване в зоната,като наемодател отидох заедно с наемателя в Общината за да покажа нотариалния акт и декларирам,че живее на адреса.След това не знам какви документи е подавал,но отново бе нужен нотариалният акт за подаване онлайн вече окончателно.
Но не сте ходили с наемателите да си сменят адреса с този, на който живеят под наем?

# 274
  • ВАРНА
Ходих заедно с него,за да го впиша на адреса,като носех и нотариалния акт.Но стана много бързо.

# 275
  • Варна
Синя зона, преди няколко години. Аз в ролята на наемател. Хазяйката в ролята на наемодател. Двете заедно в общината с НА на имота. Тя декларира, че аз живея в нейния имот и показа НА. След това аз си смених адресната регистрация, смених лична карта и талоните на колата. След това подадох документи за зоната с копия на договора за наем, лична карта с постоянния адрес (този имот) и копие на големия талон, където колата е на същия адрес. Така подавах няколко години.

Това, че хазяите не са ходили с наемателите да си сменят вторите постоянния адрес, не означава, че не го сменят, както и документите. Другия начин вече са го написали - вписвате собственика на имота (хазяина) като ползвател в големия талон на колата.

# 276
  • In transit
Благодаря ви много.

# 277
Мммм това с вписването на хазяина като ползвател няма ли "опасности" ? Аз май не бих се съгласила да ме впишат - ще вземе да катастрофира или нещо подобно ... не знам само си разсъждавам.

Ходих заедно с него,за да го впиша на адреса,като носех и нотариалния акт.Но стана много бързо.
Най вероятно не просто сте го вписали в смисъл на настоящ адрес - ами сте се съгласила вашето жилище да му е постоянен адрес.

Сега си погледнах документите от преди няколко години когато се рег при приятеля ми - заедно отидохме в кметството, той с Нот.А, тъкмо беше придобил жилището и двамцата се вписахме с постоянен адрес там. Издадено ми е удостоверение за постоянен адрес, с което ходих в 1во районно да сменя ЛК и после талона на колата в КАТ.

# 278
  • Варна
Да, така е. Този адрес става постоянен.

# 279
С риск да ми се смее те, но да питам - Кога е Черен Петък в Гранд Мол? А в магазините за техника? Въобще, има ли някакъв общ или всеки различно го обявява.

# 280
Искам да се регистрирам в апартамент в синята зона, но си имам постоянен адрес. Какво трябва да направя? Grinning

# 281
  • Варна
Ами сигурно да си смениш регистрацията и за постоянен адрес да ти пише този апартамент.

# 282
О, не искам да си сменям постоянния адрес. Няма ли друг вариант за да ползвам синя зона?

# 283
  • In transit
О, не искам да си сменям постоянния адрес. Няма ли друг вариант за да ползвам синя зона?
Няма... и аз съм с подобен казус. Blush

# 284
Искам да се регистрирам в апартамент в синята зона, но си имам постоянен адрес. Какво трябва да направя? Grinning
не съм сигуна дали ти разбирам въпроса.
Регистрираш се в този за синя на постоянен, а другия ти остава настоящ. Защо искаш този който имаш да го задържиш ?!?
Но пак трябва да си смениш документите.

Общи условия

Активация на акаунт