⚓ На пазар във Варна - тема 81 ⚓

• 28 660
  • 706
  •   2
Отговори
# 615
  • Deutschland/HE
На Пирин има обущар, но не е много кисел и не бих го препоръчала.

# 616
Новият фитнес на фулмакс центъра как се казва?  Гледам нещо Балканфит, но май това не е фитнеса.

# 617
Новият фитнес на фулмакс центъра как се казва?  Гледам нещо Балканфит, но май това не е фитнеса.

Не е ли Next level, само че обновен?

# 618
Може ли да ми препоръчате обущар на Червения площад? Този зад елитиса не работи и няма бележка кога ще работи.

Ако не Ви е далече, в двора на Окръжна болница, в сградата срещу кръводарителния център има обущар.

# 619
  • Варна и...духом на Босфора
Здравейте и За много години!

Преди малко- Шевица фургон пред Бриколаж!
Цените на продуктите са обявени са обявени само в лева!
В адско безсъзнание са и двамата продавачи,нямат да връщат в евро,не умеят да сметнат на елката и превалутират!
Искат да им се плаща в лева!
Цената на краве сирене вакуум на опаковката е 22.00 лв кг,а истинската е 15.50 !!!
Също като стойност на килограм цената е посочена само в лева,а като грамаж в лева и евро!
Касов бон забрави!

Казвам,нали сиренето ви е 15.50?????
Само се спогледаха....единият показва на другият,казва,Ами те всички вътре във витрината са така .....

Добре сме ама ще се оправим....

# 620
  • In transit
Redemi, на evroto.bg има телефони, където може да подадеш жалба. Явно има хора, които все още се надяват, че еврото няма да просъществува и отказват да се занимават, да удар до банката и да си заредят/ обменят евро, за да връщат на хората.
Вчера приятел ми каза, че месарски магазин, мисля, че до джамията, където са му казали, че януари няма да отварят, защото ще чакат да се върне лева. Joy

Вчера в Булмаг питаха с каква валута ще плати клиента и в такава му връщаха, а имаха евро.

# 621
Вчера за пръв път пазарих след празниците. В кварталния МАймаркет бях по обед и трябваше да ми върнат ресто. Девойката отвори касата която беше препълнена с левови банкноти и почна да гледа тъжно вътре. Изглеждаше ми сякаш не са празнили касата от седмици Казах й да ми върне в лева. За мен няма разлика. Аз това ресто ще ги изхарча следващия път в същия магазин. А тя ми отговори че имало само няколко евро , защото толкова били пазарили с евро за деня...
Излиза че ние си пазарим с каквото имаме като средства и ако нямаме евро то с лева, което следва логиката, защото няма смисъл да ходя в банката са купувам евро като ще пазаря с тях с супера. НО собствениците гледат да ни пробутат същите левове с които са пазарили хората преди това обратно. Вероятно те ще си събират левовете (както виждам че седят в касата) и ще ги обменят в края на месеца. Но до края на месеца аз ще отида още 100 пъти и така или иначе моите остатъчни левове ще се превърнат в продукти. 

Фризьорката на мъжа ми пък му се оплакала като ходи да се стриже декември, че искала  да закупи от банката евро стартов пакет за да има да връща на клиенти януари , но отказали да й продадат като на фирма , защото продавали първо на частни лица. И тя сега вероятно също ще не ще връща в лева.

Та истината е някъде по средата и тя е, че в бг нищо не може да стане като хората.

# 622
  • In transit
И аз се замислих, че ако така си въртим левовете, те няма да излязат реално от обръщение.
Да, истината е някъде по средата, но тук е ролята на властите да следят и контролират как вървят нещата.

# 623
redemi, тия от Шевицата съм ги отсвирила отдавна, да си продават в разните патриотични магазини и толкова,
Другите "фаворити" са ми фермата от Близнаци- там цени на кг за мезетата няма, а на сиренето не можеш да видиш колко излиза буцата.. Два пъти ме накараха да се чувствам едва ли не виновна, че съм искала да знам грамаж или цена .. Айде нема нужда

# 624
  • Варна
Малките магазини, масово нямат евра. Аз гледам където мога да мина с карта, левовете ми почти свършиха, е какво ще правя ако не ми искат еврото в някой магазин?

# 625
Да не кажа че магазина вчера беше са като след ураган. Нямаше базови неща. Исках да купя продукти за сос за спагети, то нямаше две еднакви тетрапак кутии с доматена паста на един производител. Иска ми се да вярвам, че е защото понеделник все пак  е бил първия работен ден, а не защото някои фирми няма да работят през този "хлъзгав" януари.

# 626
И аз навсякъде само с карта плащам, за да не ми върнат в лева, после не ми се занимава да вися в банката да ги обменям.
В заведение също с карта, но съм си предвидила монети в евро за бакшиш евентуално.
Всеки си прави каквото иска...тези фургони и аз ги бях засичала на Бриколаж. Преди време, пак така в брой пари не нося, питах да платя с карта, нямат терминал.
Фризьорката, при която ходим, е казала, че чак февруари ще отвори, когато се разпраща вече само в евро.

# 627
  • Варна
Предпочитам картово плащане, но като умишлено почти изпразних дебитната карта по Коледа, сега плащам кеш. Като преведат следващата заплата, ще започна пак с карта. Умишлено пазарувам в големите вериги - Лидл или евентуално Май маркет. Давам лева, връщат ми евро, даже без да ме питат. Почти съм изчистила левовете. Не мисля, че еврото ще отпадне, така че действам според това.

# 628
  • ВАРНА
Днес на Колхозния бяха много доволни,защото раздали пенсиите в евро и си имаха оборотни.Да попитам за фермата в Близнаци.Взех овче прясно мляко ,но много се зачудих,защото не му е времето сега.Различни породи ли са им овцете?Подквасих го,но нямаше "овчи" вкус

# 629
  • Deutschland/HE
Майка ми днес ме изненада, че в аптеки Матрикария, когато купуваш лекарства по каса и платиш в брой, получаваш отстъпка от 7%. Надали комисионната на банката е толкова висока.

Общи условия

Активация на акаунт