⚓ На пазар във Варна - тема 81 ⚓

• 28 532
  • 704
  •   3
Отговори
# 645
Аз въобще не си го слагам това с левовете и еврото на "сърце" Влизам в положението на хората с малки търговски обекти. Като не съм получила заплащане в Евро все още - нямам такова. За сега имам само, които са ми върнати в магазини. Наистина малко като чейндж бюра се ползват магазините и търговските обекти в момента. Никъде не са ми отказали нито едната валута, ахахха освен в спортния тотализатор - не знаех, че закона за хазарта е друг.
Сега след пенсиите малко ще се променят нещата.
Пред БНБ не може да се мине от опашката. Не знам как е в другите банки, чак се притеснявам да отида по друг повод да не е и при моята банка същото.

# 646
  • Варна
Аз вчера влязох по друга работа в клона на УниКредит на жп гара и случайно чух като коментар към друг клиент, че клонът вече е безкасов. Т.е. не оперират с пари в брой. Доста се учудих.

# 647
Каварна и н.Калиакра също е хубав маршрут.
Разходка до Шумен с посещение на Мадарския конник, Плиска с двора на азбуката. В Шумен може да посетите и пещера "Бисерна". Трябва само да се обадите по телефона за час. В интернет има информация. Аз не очаквах,че ще е като пещера в планината - влажна и тъмна, но красива.

в Шумен  и паметника 1300 г. България. Не е задължително качване по стълбите има заден подход с коли.
Както и Провадия крепостта Овеч. Дано да са пуснали дървения мост до тогава.
Още един глас от мен за мидената ферма на Дълбока.

# 648
  • Deutschland/HE
В Провадия трябва да се посети Солницата. Не знам дали може да се комбинира с Мадарския конник в един ден, но Солницата е много интересно място.

Ние това лято си направихме много хубаво пътуване до Шабла, спряхме на Тюленово. Минахме по т.нар. панорамен път в Балчик, който е ремонтиран и много спокоен. На плажа в Шабла седнахме в едно абсолютно непретенциозно заведение, с много вкусна храна и бързо обслужване, кафе-ресторант Лаваца, цените бяха по-ниски от варненските. После си направихме хубав плаж, намазахме се с луга. Плажната ивица на Шабла не е широка, но е много дълга и хората не си пречат, няма тарапана.

# 649
Знам че не е препоръка за Варна, макар да живея и там, но заради последния пост споменавам, че в с. Тюленово може да се разходите до Дупката. Гледката си струва и определено ще я запомни. И задължително снимки на Арката и да слезете до Ашалъка. В обратната посока покрай брега никой не ходи, а има страхотни гледки и пещери. Може разходка до Яйлата да съчетаете и има още десетки места да се видят по Северно Черноморие.
Плажът на Дуранкулак, Крапец, Езерец, просто заради гледките. Гора, пясък, море. Септември е екстра. Сезонът свършва, хора рядко има. Диво и красиво. Капанчета и ресторантчета работят все още и има вкусна храна.
Но описаното не е за всеки. Зависи.
Може на рок фестивал в Българево август 😁
За Варна другите да насочат. Събития лятото има. Тая година северно бяха доста. Чак ме изненадаха.

# 650
За ГТП говорихме скоро. Днес минах на СБА Вятърна мелница - 90лв/45 евро

# 651
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Ужас

# 652
И аз минах за 90 лв на друго място през октомври. Цените са абсурдни на всичко и навсякъде...

# 653
Цените на ГТП са такива още от лятото,  към ГО има едно доплащане за автоасистанс, някои пакети включват и отстъпка за ГТП

# 654
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Нашите два автомобила за края на януари и началото на февруари и явно затова съм в шок. 😀😀😀

# 655
Миналата година януари също беше толкова. Та в случая цената не се е променила.

# 656
  • Под Слънцето
Миналата година платих 60 лв там, дето ме прати Хайчето- до Дом на камиона. Бях записала час за същото място на 20.12 с някаква отстъпка от линк в смс-а, но предните 2 дни бях командировка в  София, от където получих новата си служебна кола. Преди това  си бяхме на Добрич в ап на мъжо и от там тръгнахме за Сф, та вечерта на 19-ти по нощите се прибрахме там. Уморена бях от толкова път 3 дена (той не толкова) и се обадих да откажа прегледа, уж всичко точно. Решихме да минем ГТП в Добрич, намерих сервиз наоколо и по телефона ми заявиха 80 лв. Платихме , обаче, 88. Не се разправях, исках да се увия през глава и да спя за 2 дни назад и 1 напред.
След 2 дни платихме нова застраховка, с която ми дадоха талон за 10 % отстъпка при следващият ГТП. Този път смятам да не го затривам талона, че както вървят нещата 10 % в края на годината сигурно ще са 30-40 лв от ГТП..

# 657
Някой успял ли е да си набави от банка или БНБ монети в близките 2-3 дена. Дори на големи магазини като Билла не им изпълняват заявките, защото нямали в банката... На мен ми трябват, защото също работя в търговски обект и искам да връщам евро.

# 658

Здравейте, кой е този ресторант? Благодаря!

# 659
Здравейте, знаете ли къде се е преместил ливанеца, който прави най-вкусните фелафели от бул Владилав до пощата?

Общи условия

Активация на акаунт