⚓ На пазар във Варна - тема 81 ⚓

• 28 381
  • 699
  •   2
Отговори
# 690
И от сайта на Еnglish home не може да се пазарува, няколко пъти им писах за един артикул и не получих отговор, вероятно затварят.

# 691
  • In transit
Спокойно и от контейнерите на Червения кръст отиват във същата фирма...
Това сигурно ли е? Не отиват ли за някакви каузи дрехите? Confused

# 692
  • Deutschland/HE
Червения кръст сортират дрехите и ги продават на фирми, които след това или ги продават като дрехи втора употреба, а част за рециклират.  С тези средства си подпомагат бюджета. Това е за Германия, предполагам по подобен начин е и в България.
От няколко месеца при нас контейнерите на почти всички фирми са запечатани, защото складовете им били препълнени и нямало купувачи.

# 693
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
По спомен беше нещо между 40 и 50 лв, това за миналото лято говоря. Ако искаш, мога да предоставя телефонен номер на ЛС и да получиш повече информация от нея Simple Smile
Много благодаря, но няма да я притеснявам за това, попитах само ако знаете евентуално. Направо си записах час през Супердок за петък , че и аз искам да мина на лещи😊 Това е лекарката, нали

ч
Аз имам 20 годишен опит с лещи, диоптър ми е +7 за очила и +9 за лещи. Стандарта е 0,5 диоптър  в полза на лещите, но в моя случай е повече. Аз с +7,5 не виждам добре. Индивидуално е, така че  го имайте в предвид. Голям зор е в началото да свикнеш със слагането и махането. Само, като се сетя за моя кошмар....., но Д-р Групчева ме научи. 😀На приказки лесно ама на практика е ужас, щях да си извадя окото. 😀😀😀Това не трябва да ви отказва. Грам не съжалявам за комфорта, който дава контактната леща. Ако имате въпроси съм насреща. Сега от години ходя при Д-р Дечева в Николай Чудотворец,може да са вече 15 години. 😀Много съм доволна от докторката.

# 694
Спокойно и от контейнерите на Червения кръст отиват във същата фирма...
Това сигурно ли е? Не отиват ли за някакви каузи дрехите? Confused
Продават ги на Евротекс. Вземат си паричките и купуват каквото им е необходимо. Вече служителите на Евротекс ги сортират. Продават ставащите дрехи, а останалото отива за парцали.
Имам познати във фирмата Wink

# 695
Навремето в очната болница имаше специален кабинет за обучение за слагане и сваляне на лещите. Д-р Филева, тогава много млада лекарка ме обучаваше. Лещи носих 33 години, с голям минусов диоптър и голяма разлика между двете очи. После вече нямаше накъде и се оперирах, но има последици от дългото носене на лещи.

# 696
  • Варна
Има, да. Аз носих около 30 години. Последната година започна дискомфорт, възпаления и проблеми, отдавам ги на дългото носене на лещи. Но удобството е супер, с тях ми е много добре. Сега от половин година нося очила, но лятото ще мина пак на лещи, защото с тях ми е по-добре, когато шофирам.

# 697
... но има последици от дългото носене на лещи.
Има  и аз го открих по лошия начин. При мен невъзвратимите промени  се случиха след 5 години носене и повече не можах да нося лещи. Проблемите продължават и продължават години след това, макар и да нося само очила. Казаха ми че имам някакво видоизменение на нещо си там  под клепачите. Предизвикано от търкане на лещата пък била тя и мека. Възпаляват ми се очите  от замърсен въздух ( камини, строежи, тютюнопушене) и от всякаква декоративна козметика по очите. В последните години и от кремове с фактор, от които нещо от изпаренията ми докарва силно дразнене.

# 698
Контейнер на Texcycle или подобен имаше и до пазарчето на Чайка, близо до павилиона за вестници където започва "алеята" към стадиона.
В сайта им също трябва да има адресите.

# 699
_re_ge и при мен положението се оказа много сериозно.

Общи условия

Активация на акаунт