Студенти в Нидерландия - 27

• 41 087
  • 647
  •   2
Отговори
# 555
  • София
В Аванс на синът ми са отменили занятията утре, защото и преподавателите не успяват да дойдат.Така че най-вероятно унитата ще проявят разбиране и към отсъстващите студенти.

# 556
# 557
  • София
Като ви чета с този полет през Белград е цяла сага, а моят син сутринта с Wizz коментираше, че били леко закъсняли. Като слушах 3 дни какви фъртуни бяха в София, щеше да изкърти дограмата, сигурна бях,че няма да има полет.
Ще му кажа да си наляга парцалите...
Благодаря за отговорите за дохода!
А за сметката , в която ще превеждат ползвал ли е някок Револют или ДСК?

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 06:03 от Сойка

# 558
  • София
Update: Сърбите са казали, че полетът е отложен заради "bad weather conditions in Ams". За капак вече и в Белград вали. Да видим... Стискаме палци.
И моята дъщеря излетя за Амстердам в 10.20 със 3.5 часа закъснение и не са кацнали в Амстердам а в Брюксел.Държат ги в самолета вече час и не знаят ще излитат ли или ще ги свалят на летището
там където са кацнали.
Какво стана с този полет на бг еър (предполагам) в Брюксел? Каква е развръзката?
Аз толкова следях през декември да преместя прибирането на дъщеря ми от 3-ти на 5-ти, но нямаше вариант за студентската тарифа. Сега си мисля, че 4-те часа закъснение в събота нищо си не е в сравнение с днешните мазаляци. Направо късмет, че се прибра на 3ти.
Летището в Амстердам предупреждава за големи затруднения и през следващите дни Sad

# 559
  • Варна
Моята дъщеря за съжаление се закотви в момента  във влак на гарата в Розендал,преместили ги в друг влак и не тръгват.Не знае дали ще тръгнат въобще.
Ъпдейт след час.Успя да стигне крайната точка,няма да нощува по влаковете🫡

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 23:41 от Geiza

# 560
Не са само сръбските авиолинии. Моят син пътува с Луфтханза с прекачнане. София-Виена-Амстердам. Разбира се полета Виена -Амстердам е отменен. Утре им предложиха са летят до Франфуркт и от там до Амстердам . Сега им звънят полета Франфуркт-Амстердам отменен. Предлагат им от Франфуркт с влак и те се съгласили. Какво ще стане, не ми се мисли.

# 561
Леле такова бедствено положение. Направо започвам да се чудя добре ли е, че моят син успя да замине и се прибра в общежитието още на 2-ри януари. Утре има изпит. Тук в Бг е пълно с болни от грип А. Сега започвам да изпадам в паника, ако се разболее там, сам самичък, аз и да искам няма да мога да отида при него .По-добре да не беше заминавал и да си остане у дома. Изпитите можеше лесно да се извинят предвид извънредната зимна обстановка.
В такива моменти искрено съжалявам, че замина да учи толкова далеч. Притесненията и тревогите са толкова много, че човек губи здрав разум.

Как успявате да се справите с тези майчини страхове?

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 23:42 от *Hellena*

# 562
Като ви чета през какви трудности преминават децата с прибирането, лошо ми става.... Моята дъщеря се прибра на 2-ри, изгубеният куфар при прекачването се намери и днес благополучно е пристигнал при нея. Полетите й бяха с малки закъснения, но от Амстердам до Бреда е сменила 4 влака.

# 563
Update: Сърбите са казали, че полетът е отложен заради "bad weather conditions in Ams". За капак вече и в Белград вали. Да видим... Стискаме палци.
И моята дъщеря излетя за Амстердам в 10.20 със 3.5 часа закъснение и не са кацнали в Амстердам а в Брюксел.Държат ги в самолета вече час и не знаят ще излитат ли или ще ги свалят на летището
там където са кацнали.
Какво стана с този полет на бг еър (предполагам) в Брюксел? Каква е развръзката?
Аз толкова следях през декември да преместя прибирането на дъщеря ми от 3-ти на 5-ти, но нямаше вариант за студентската тарифа. Сега си мисля, че 4-те часа закъснение в събота нищо си не е в сравнение с днешните мазаляци. Направо късмет, че се прибра на 3ти.
Летището в Амстердам предупреждава за големи затруднения и през следващите дни Sad
Днешният полет на България Еър приключи. След престой от 3 часа в самолета на летището им свалиха багажа и ги извозиха с автобус до летището на Амстердам. Там няма влакове. Единствено бусове.....

# 564
И аз това си помислих, на 02.01. минахме леко, само с едно закъснение и то в София, та дори малкия успя и до Маастрихт да стигне с влак, който нямаше никакво закъснение. И двамата са с главоболие и хрема, не било сериозно, дано да е така, или са настинали или са пипнали нещо при пътуването. Големия днес се е отказал да пътува от Хага до Делфт, имаше среща с преподавателя за дипломната работа, но са я направили онлайн.

# 565
  • София
Леле такова бедствено положение. Направо започвам да се чудя добре ли е, че моят син успя да замине и се прибра в общежитието още на 2-ри януари. Утре има изпит. Тук в Бг е пълно с болни от грип А. Сега започвам да изпадам в паника, ако се разболее там, сам самичък, аз и да искам няма да мога да отида при него .По-добре да не беше заминавал и да си остане у дома. Изпитите можеше лесно да се извинят предвид извънредната зимна обстановка.
В такива моменти искрено съжалявам, че замина да учи толкова далеч. Притесненията и тревогите са толкова много, че човек губи здрав разум.

Моят син се разболя в 1та седмица в Нидерландия в 1 курс и то с бактериална пневмония. Ужасно е като са болни там сами! Аз го изпратих сега с 1 опаковка Тамифлу. Тук се разболя и с Тамифлу , взето в 1те часове, се оправи бързо.

Аз тогава питах във форума и една чудесна жена и нейната дъщеря спасиха положението,  като му занесоха лекарството. Пак нямаше билети, за да отида аз, но сега много деца пътуват и все някой ще му занесе каквото му трябва.  
Притесняваме се, но те се справят с малко помощ. Пишете тук, ако има нужда. Все някой с нещо ще помогне.

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 06:24 от Сойка

# 566
Ми, аз не се справям когато се разболее. Полудявам от стрес и уплаха да не се влоши и в такива моменти се питам дали си струва, но аз съм си такава стресирана.

# 567
На мен точно по тази причина вече ми се съобщава постфактум или въобще не ми се казва. Но обобщението тази година беше, че вече е започнала да боледува много по-малко.

# 568
Ми, аз не се справям когато се разболее. Полудявам от стрес и уплаха да не се влоши и в такива моменти се питам дали си струва, но аз съм си такава стресирана.
И аз съм така. Последният път като ми каза, че нещо не се чувства добре и си е записал час за преглед чак след две седмици, още същият ден му купих билет и на другият ден си беше в къщи.🫣🫣🫣🫣Какви ли не неща ми минаха в ума! Слава богу всичко беше наред.Лятото беше с пневмония, но при първоначалният преглед заместващото джи пи ни наговори едни безумици за много сериозно заболяване и той  много се беше уплашил.
Опитвам се да се овладявам, но.... засега без успех.

# 569

Сигурна съм, че всички имаме инфарктни истории, свързани със здраве, пътувания, загуба на документи, пари, ключове и какво ли още не, включително - децата не отговарят на повикванията  ни на никой от комуникационните канали. 
Каква шарена палитра от истории би  могла да се получи!!!

Общи условия

Активация на акаунт