Студенти в Нидерландия - 27

• 3 952
  • 56
  •   2
Отговори
# 45
Акт за раждане не сме предоставяли, детето някъде беше описала, че има сестра под 18г (обаче идея нямам къде и какво точно - беше го направила допълнително, след като звъня по телефон). Само уверение от училище, че е ученичка, което беше прикрепено към документите на баща й. Може да предоставите акта с превод с Гугъл (както са ви написали) или да извадите многоезичен.

# 46
  • София
За нашите щерки, работещата прикачи към документите за ДУО декларация в свободен текст ( подписана от мен и баща им), че имаме 3 деца в т.ч. 2 студентки в Нидерландия с едикои си БСН номера и една учаща под 18 г. , изцяло разчитаща на нашите доходи + мултиезични актове за раждане. Дали ще хване дикиш - предстои да разберем. Blush

# 47
Здравейте,
Дъщеря ми освобождава стая в Ротердам, на 15 мин с колело от Erasmus University. Стаята е обзаведена и е 12 кв.м. В къщата има още двама съквартиранти с които се дели кухня и баня. Стаята е свободна от 1 октомври. Ако някой има интерес, да ми пише.

# 48
  Отваря се аз го пратих на мойте да го попълнят

# 49
  • София
Здравейте, скоро бяха коментирани сервизи за велосипеди в Айндховен, но не намирам линковете... Можете ли да ги изпратите пак...?
Миналата вечер полиция спряла студентът, че му бил изгорял фарът. Разминал се без глоба, но пък го застигнала кармата и спукал гума...

# 50
  • София
Здравейте, скоро бяха коментирани сервизи за велосипеди в Айндховен, но не намирам линковете... Можете ли да ги изпратите пак...?
Миналата вечер полиция спряла студентът, че му бил изгорял фарът. Разминал се без глоба, но пък го застигнала кармата и спукал гума...
Дъщеря ми след катастрофа с друг велосипедист миналата седмица ходи да и оправят колелото тук: https://maps.app.goo.gl/1o4AYxXGqjip42mn6.

# 51
  • София
Моят съвет за момче е да купи едно малко куфарче с инструменти - отвертка с накрайници и клещи, до 10 евро са и да си смени гумата сам. Е, първия път може да разглоби половината колело, но след това става рутина. 😆 Резервните гуми също бяха евтини, но сега не мога да цитирам цена.

# 52
Макар, че имам момиче, на моята съм й оставила ( а с времето се поувеличи) доста приличен комплект инструменти и пособия. Използвала си ги е по предназначение Simple Smile (и с помощ от мама Wink )

# 53
Да, хубаво е да си имат такъв комплект с инструменти за велосипедите за спешни и елементарни ремонти. Не знам зимата как ще се карат и изобщо има ли зима като  БГ в южна Холандия се чудя.

# 54
  • София
За Айндховен мога да кажа, че зимата е по-топла и по-мека, отколкото в София. Температурите през по-голяма част от сезона са по-високи с поне 5-6 градуса и повече, сняг вали веднъж в сезона. 😆 Първата година беше точно преди Коледа, моето дете вече си беше в София и така не успя да види тамошен сняг. Но е ветровито и често дъждовно, но не колкото сега, през есента.
Карат се велосипедите съвсем спокойно.

# 55
  • Sofia
Здравейте,  дъщеря ми търси квартира в Айндховен, тъй като кара стажа си там. Ако знаете някой да осовбождава, ще съм много  благодарна. В момента живее в Бреда ( 4ти курс  BUAS) и пътува  около час и половина - два в посока до офиса.

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 20:50 от mi_sy

# 56
  • La casa de Mickey Mouse
Моят първокурсник реши да апликира в едно от студентските сдружения (…..)

Това са т.нар.братства. Да не се бърка примерно с асоциацията на студентите по право, които списват вестник или организират събития. Това е друго и стой доста добре в CV-то.

Университетът в Маастрихт наскоро прекъсна отношения с две братства заради "нарушения на етичния кодекс."

А през 2018 в Белгия имаше голям скандал заради смъртта на чернокож студент, който бил каран да стой в ледена вода, да яде големи количества рибен сос и да пие много алкохол, като част от процедурата да бъде приет в елитно братство в университета в Льовен.
Да, братства са, но официалното им наименование на холандски е студентско сдружение. За да те приемат, е нужна препоръка от някой от спонсорите на сдружението, които са задължително бивши членове.
Клубовете по интереси са нещо съвсем различно.

Общи условия

Активация на акаунт