Студенти в Нидерландия - 27

• 7 899
  • 103
  •   2
Отговори
# 75
  • Бургас
Аз го подадох така, нямаше къде да се упоменат годините и ми звъннаха от НАП да питат, за кои години ни трябват.

Благодаря! Така го пуснах Simple Smile

# 76
  • Sofia
Здравейте, дъщеря ми се мести в Айндховен и  освобождава квартира в Бреда от началото на ноември.

# 77
Здравейте!
Въпросът ми е към тези, които са подали Искане за издаване на документ през портала на НАП, с ПИК :
Къде упоменавате, за кои години ви трябва ? Това ще подавам:

Записах и това уточнение, в бележката която ми издадиха от НАП, дословно го цитираха :
"Да послужи пред Нидерландия- Правителствена администрация за управление на образованието; получени доходи по трудови правоотношения за 2023 и 2024 г"

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 15:24 от Shusha_boba

# 78
Здравейте! Синът ми е 12 клас и има желание да учи във Fontys, Айндховен догодина. Ще ползваме услугите на консултантска агенция за кандидатстването, помощ и насоки при търсене на жилище и необходимите процедури при пристигане на място в Айндховен. Исках да ви попитам дали сте ползвали услугите на unify или integral и съответно коя агенция бихте препоръчали. Предварително благодаря!

# 79
Здравейте! Синът ми е 12 клас и има желание да учи във Fontys, Айндховен догодина. Ще ползваме услугите на консултантска агенция за кандидатстването, помощ и насоки при търсене на жилище и необходимите процедури при пристигане на място в Айндховен. Исках да ви попитам дали сте ползвали услугите на unify или integral и съответно коя агенция бихте препоръчали. Предварително благодаря!

Моят син ползваше "Интеграл" - изключително сме доволни от работата им и информацията, която дават !

# 80
  • Бургас
Моят син ползва Унифай, няма забележки

# 81
  • Варна
Моята дъщеря ползваше унифай. Като цяло е доволна. Но при нея имаше допълнителни казуси, които не бяха в тяхната компетенция.
Между другото и по-натам се случва да проправя тя пътеката. Даже и сега.
Даже вече се шегува с това.

# 82
  • Бургас
И синът ми използваше Unify и бяхме доволни!

Аз смея да твърдя, че можехме да се справим и сами, само с информацията която е синтезирана в темата и безценната помощ на момичетата, които пишат тук!  Благодаря Ви!

Но за него беше по- спокойно, да има агенция и избора, коя да е тя беше изцяло негов!

# 83
Момичета нали за субсидиите от ДУО се кандидатства след третият месец от както се е хванал на работа и 32 часа за всеки месец ?
А кога е ок да се подаде обезщетение за здравната застраховка?

# 84
Защо след 3тия? Дъщеря ми подаде за разглеждане веднага след стартиране на работа (и без това срока за разглеждане е голям). Здравната може също да се подаде веднага.

# 85
Защо след 3тия? Дъщеря ми подаде за разглеждане веднага след стартиране на работа (и без това срока за разглеждане е голям). Здравната може също да се подаде веднага.

Благодаря, някъде четох че трябва да докаже три месеца без прекъсване на работа.

# 86
  • Бургас
Вашите деца, колко време след старта на обучението започнаха да работят ? Синът ми напира, да си търси, а на мен ми се иска да мине поне първият семестър, за да се ориентира, с кое как ще се справя! В приложен университет е, предполагам че това също е от значение за свободното време, което му остава!

# 87
Миналата година ние ползвахме Едланта. Много съм доволна от съдействието, което ни оказаха при подаването на документи за прием, както и при избор на университет. За жилището се оправяхме сами.

# 88

Благодаря, някъде четох че трябва да докаже три месеца без прекъсване на работа.
Изискването за 3 месеца непрекъсната работа за ДУО е много старо. Имаше го преди 4-5 години, тогава и часовете бяха повече (по спомени 56 месечно). Четете актуални неща, директно на НЛ сайтове.

# 89
  • София
С моята девойка използвахме Unify. Много полезна за избора й беше екскурзията до университетите. Вече се бяхме "разделили" с тях, когато през втората година имаше казус с университета, за който им писах, и те, без въобще да им е работа, оказаха съдействие да се разреши в полза на студентите. Така че - доволна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт