Студенти в Нидерландия - 27

• 41 759
  • 656
  •   1
Отговори
# 495
  • Cobrs
Peruanka, може ли да ти пиша на лично.

# 496
  • София
Имаш предвид perunika77 в случая.

# 497
  • София
да,пишете ми,да си помогнем взаимно,ако можем.

# 498
За много години, момичета!Здраве и успехи на децата ни!!!!Моят син ще пътува в четвъртък, но от сега ми е свито сърцето като ви чета.

quote author=Mini Mouse link=topic=1816433.msg50665347#msg50665347 date=1767519887]
Здравейте, моето дете кацна успешно в Айндховен тази сутрин, но вече два часа не може да се прибере. Автобусите не идват, а убер не може да се намери свободен. ☹
Поради снеговалежа и силния вятър в много провинции е обявен оранжев код. Не са подготвени холандците за такова време. Повечето влакове и автобуси са спрени
[/quote]

# 499
  • София
https://nltimes.nl/2026/01/04/winter-storm-disrupts-trains-acros … ses-noord-brabant
Следете новините. Пише, че автобусния транспорт е спрян в цял Северен Барбант, има проблеми с влаковете в цялата страна, поради заледявания.
За много години момичета! Болният младеж да се оправя бързо! Последствия заради отсъствието едва ли ще има. Докато е болен е важно да ви е пред очите, за да сте спокойни, а парите, които ще отидат за билети... случва се! По-добре да боледува у дома.
Моето пътува утре сутрин с Райън! Да закъснява полета, да каца в Маастрихт, все едно, важното е да стигнат живи и здрави! Там все ще се оправят.
Аз, сега с тези климатични затруднения и отмемнени влакове, се замислих как ще пътува до съседния град изобщо, ако обстановката не се успокои... 🤔

# 500
  • Cobrs
Моето дете успя да викне убер и е вкъщи. Автобуси така и не са се появили. Пътищата са заледени и колите леко поднасят. Но все пак има варианти!

# 501
  • La casa de Mickey Mouse
Няма да има днес автобуси, влакове много рядко, ако въобще има. Варианта в uber

# 502
  • София
В такъв случай какво се случва с всички блокирани пристигащи пътници?Не мога да си представя хаоса на летищата😒Синът ми още си чака в Айндховен.Историческо пътуване е.
Редактирам се-пуснали са автобусите от и до летището, пътува към гарата.Остава да се молим и влакове някакви да има.

# 503
  • София
Ох, дано всички деца се приберат успешно. Моят лети утре сутрин през Белград, днес сутринта полетът Белград-Амстердам е бил отменен, направо не ми се мисли…Надявам се утре като работен ден да има по-добра организация.

# 504
  • Бургас
Голям кошмар е прибирането тази година! Дано всички деца се приберат благополучно, без много премеждия!
Като чета, как е било днес, направо се радвам че не се качи на самолета- в това състояние, да виси по летища и спирки и да не знае ще може ли или не да стигне до квартирата- не, благодаря. И той живее извън Айндховен - в Бокстел.
Хубаво е, да преминава през всякакви препятствия и трудностите, които да го изграждат, като личност, но поне да е здрав, докато му се случват Grinning

# 505
  • София
Полетът с Райън до Айндховен днес беше навреме (като изключим, че е твърде ранен и трябваше да се става в 4), но пък там проблемът с автобусите, както сте писали вече. Комбинирал се за такси и след това успял да вземе влак и си пристигнал, прати ми снимка с леко заснежена улица на гарата в Делфт.
Успешно прибиране на всички пожелавам! Утре вече може да са по организирани нещата, понеделнишки и след новогодишно.

# 506
# 507
  • София
Летище Амстердам имат пост в инста как се налагало двойно размразяване на самолетите, което отнемало по 30 мин за всеки. Вчера беше над нулата, не знам какво толкова им размразяват като беше + и през нощта, но по тая логика в София като е -10 не би трябвало да летят самолети... Странни са ми.

Този нощ и утре ще е -1/-3. Дано влязат в ритъм и е ок вече!

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 18:00 от Peruanka

# 508
Летище Амстердам имат пост в инста как се налагало двойно размразяване на самолетите, което отнемало по 30 мин за всеки. Вчера беше над нулата, не знам какво толкова им размразяват като беше + и през нощта, но по тая логика в София като е -10 не би трябвало да летят самолети... Странни са ми.

Този нощ и утре ще е -1/-3. Дано влязат в ритъм и е ок вече!
Нищо странно няма.
Не става дума за климатичните условия на земята, а за климатичните условия на определени височини в атмосферата. Самолетите се обработват на земята, за да не натрупват лед по криле и корпус горе в атмосферата, което е изключително опасно.
Ето какво представлява:
https://www.youtube.com/watch?v=hxZmJgNzNyE

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 18:19 от petiaivanov

# 509
  • София
Поради снеговалежа и силния вятър в много провинции е обявен оранжев код. Не са подготвени холандците за такова време. Повечето влакове и автобуси са спрени
Да, не са свикнали. За самолетите може и да има известни проблеми. Но проблеми с автобуси и влакове не трябваше да има. Колкото и да е валяло сняг в нито един момент температурата не е падала под нулата. Следователно снежна покривка няма. Просто киша.

Общи условия

Активация на акаунт