Студенти в Нидерландия - 27

• 41 172
  • 647
  •   3
Отговори
# 570
Добро утро! Simple Smile
Успокоихте ме, че не съм само аз лудата паника. Понякога си мисля, че аз нещо не съм в ред с толкова тревоги, но явно всички майки сме така.
Иначе съм го изпратила с чанта с лекарства - има тест за грип и ковид, има два антибиотика и една кутия Тамифлу. Но пак се притеснявам. Той малко се прави на мъж и до последно не пие лекарства и после вече трудно се възстановява. Все ми казва, че съм досадна и супер страхлива, ами такава съм де Simple Smile

# 571
  • София
Майката е майка до живот, ама от друга страна баща ми на 23 е бил...баща. Сигурна съм, че сред нас тук има и млади майчета, тъй че нашите деца вече са в една възраст, дето може да им се случи да имат техни си деца т.е. трябва да са усвоили някои базови умения като да могат да преценят сложността на здравословното си състояние например.

# 572
Малко офф топик, но понеже минахме и тримата по празниците грип А, имайте предвид че тестовете позитивират чак на 3-4 ден, когато е късно за Тамифлу.
ММ се разболя пръв, теста му беше отрицателен и не дадохме Тамифлу. На 3 ден се разболя и дъщеря ми, и тогава повторихме теста на ММ и се видя грип А. Детето и аз взехме Тамифлу при първите симптоми и за 24 часа бяхме на крак.
Обяснете симптомите, за да могат да се ориентират по тях, и особено сега в сезона, ако усетят рязко влошаване за часове, силна отпадналост и болки в тялото - направо да го почват.

# 573
Здравейте момичета за много години, бъдете здрави и много щастливи, пожелавам на всички благословена и късметлийска 2026г.
Улисана и щастлива с моето гостенче ,гледам бая сте писали.Колко бързо мина времето,когато сме всички заедно.Ние летим днес,виждам доста перипетии е имало тези дни, заради времето.Надявам се благополучно да се прибере моето момче до Айндховен.
Да наистина много болни има тук , синковеца лепна и той вирус,та се лекува тук.И аз изпадам в ужас ако ми каже че нещо е понастинал,когато е там,ама така е майчици сме😔.И на мен не ми е по лесно изпращането,,нищо че е вече 3 година....

# 574
  • София
И аз се разболявам, когато тя е болна Blush Няма преодоляване...
Научи се да пие всеки ден билков чай с мед и лимон. Помага, изпитано.

# 575
  • София
Сагата през Белград продължава. Отмененият вчера полет беше насрочен днес за 13:15 часа. Сега обаче, са получили информация, че е отложен за 16 часа, което означава късно пристигане в Амстердам, съответно много намалени шансове за придвижване до Енсхеде (направо никакви, защото снощи влакове почти нямаше).
Започвам да се чудя дали не е по–добре да останат в Белград:-).
Добре е поне, че получи разбиране от преподавателя и са му отговорили, че може да се яви на резервна дата на изпита.

# 576
Сагата през Белград продължава.

Надявам се, че те искат да се отърват от пътниците си не по-малко, отколкото пътниците да достигнат дестинацията си.
Добра новина е, че унито проявява разбиране. Така и трябва. Стискаме палци.
Моята се чуди дали да не търси превоз до София и после някак до Амс.

# 577
  • София
И аз вече се чудя, ако не излетят и днес, дали да не отида да прибера младежа и да търсим други варианти....Ако се стигне до там, ще пиша непременно, ако има и други желаещи. Направо не знам вече какво да мисля, да не говорим, че на сайта на железниците (доколкото успях да си преведа) има съобщение, че поне до 14 часа влакове няма да има от/до летището, така че и това също е голям проблем.

# 578
  • София
И аз вече се чудя, ако не излетят и днес, дали да не отида да прибера младежа и да търсим други варианти....Ако се стигне до там, ще пиша непременно, ако има и други желаещи. Направо не знам вече какво да мисля, да не говорим, че на сайта на железниците (доколкото успях да си преведа) има съобщение, че поне до 14 часа влакове няма да има от/до летището, така че и това също е голям проблем.

Аз затова си мисля, че ще е по-добре да останат в Белград и днес и утре като се раздвижат влаковете поне ще могат да пътуват.
От друга страна, немските железници пътуват, включително до Енсхеде, така че не знам какъв им е проблема на хорандците.
Моят син каза, че ги е питал за премаршрутиране през друга държава, но и това не били склонни да направят. Явно целта е достигане до Амстердам

# 579
И аз намирам за разумно да се изчака още малко, но ако щерката отсече, че повече не може, се качвам на колата и тръгвам. За потенциални желаещи - ще пиша.
От камерите на живо в Амстердам и Белград се вижда семпло количество сняг в градинките и изглежда, че няма никакъв вятър.

# 580
  • София
Уф, много съжалявам за всички деца, които имат проблем с транспорта. Ето го "бедственото" положение - днес, в Бреда:

Направо се излагат.

# 581
  • София
Ние ще направим каквото реши щерката, но днес май е най-добрият ден за кацане в Амстердам. Според норвежците на www.yr.no , на които имам най-голямо доверие, а и според всички други сайтове за времето, днес ще е по-добро, отколкото през следващите 2-3 дни. И ние от снощи сме на полу съединител да тръгва ли някой за Белград или не. Ако тръгне(м), ще пиша тук. Може би да я върнем тук и да лети със сестра си до Айндховен в четвъртък. Цените са покъртителни, ама квот`- такова. БГ еър днес са излетели, въпреки закъснението, както и сутрешният полет София-Белград-Амс се е състоял.
Сърбите поне не са стиснати - трансфер от/до хотела, настаняване в Crowne plaza Sunglasses, в единична стая, ако нямаш другарче, вечеря, закуска.
От нерви вчера боцнах 3 билетчета до Айндховен от промото на Уиз, да идем да ги видим в средата на март за 3-4 дни.

# 582
  • София
Моята мома, която вчера безпроблемно летя до Айндховен и после пак така безпроблемно се придвижи с влак до Хага заради един изпит, получи тази сутрин известие, че изпитът днес се отменя заради лошото време ..... Планът беше утре да се прибира, че гаджето е тук и след 10 дни пак да лети обратно .... Не ме питайте защо, че направо ще избухна, та сега и утре ще я мисля как ще се придвижва до Айндховен да лети обратно .......

# 583
  • Габрово
А някой от Белград намерил ли е алтернатива или всички седят и чакат там? 😳

# 584
  • София
А някой от Белград намерил ли е алтернатива или всички седят и чакат там? 😳
На щерката групата oт 5 чиляка, даже вече са 6, щото се присламчи още една девойка от вчерашния късен полет седят, чакат и са chill. Не са се и опитвали да търсят друго. По-горе четох, че един младеж се е пробвал да уговори сърбите за трансфер през друга държава, но са му отказали.
На другата щерка фирмата, в която е на стаж са ги разпуснали да си седят по домовете заради кризисната обстановка (Тилбург).

Общи условия

Активация на акаунт