Студенти в Нидерландия - 27

• 39 381
  • 633
  •   1
Отговори
# 585
Пишете тук,ако някой реши да се ходи до Белград от София,ще се включим,ако имате място

# 586
От 16.30 стана на 18.30 .... ужас

# 587
Моето кацна преди малко в Айндховен. Имало градски транспорт и щял да се прибере нормално в квартирата. С него са две познати девойки-едната за Бреда, а другата за Тилбург. Ако нямали влакове, щял да ги приюти.

# 588
  • София
Самолетът е със статус boarding, дано всичко приключи успешно днес

# 589
  • София

Поне се появи в регистрите на летището в Амстердам с гейт за кацне и лента за багаж. Досега такава информация нямаше.
Друг е въпросът като кацнат там толкова късно дали ще успее да се придвижи с влак. Аз за всеки случай купих 1 билет за утре сутрин с Flix bus на много прилична цена. Май ще спи н летището, че и хотели не откривам наблизо.

# 590
  • София
То хотели има, ама цените са wow:
https://www.booking.com/Share-6qG99t

https://www.booking.com/Share-mQlxKwW

Това намерих на най-прилична цена.

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 19:35 от bibi

# 591
Двигателите са запалени, телефонът вече е изключен..........Пу-пу, да не им мине котка път!

# 592
Стискам палци всички деца да се приберат благополучно...моя син кацна в Айндховен,унито писа че са онлайн утре...

# 593
Моят младеж спа на летището на идване декември, въпреки, че брат му предложи неговата стая в общежитието, аз намерих и хотел на прилична цена, но не пожела.
Каза, че всичко било наред, брат му каза, че имало някъде на летището места за спане с легла, ама те при тази ситуация сигурно, ще са заети.

# 594
Моето сега потвърди, че влакове от Айндховен за Бреда и Тилбург е имало. Явно се нормализират нещата.

# 595
  • София
Влаковете сутринта бяха абсолютно спряни в цяла Холандия. Движеха се автобуси, на големи интервали. Като кацнат, ако има влакове, съветвам да пътуват още тази вечер, защото дават нови снеговалежи и дъждове, падане на нощноте температури и от железницата предупреждават, че в сутрешните часове пак може да не върви ЖП транспорта.

# 596
Мили хора, не можах да намеря конкретна тема за квартирите. Ако не съм на правилното място, моля да ме насочите.
Синът ми е приет в Утрехт, но точно за там гледах видео как за студентите няма жилища и как кметът им е организирал палатки на гарата. Ние от 10-ти декември търсим опции, засега без успех. Чудех се, ако има и други студенти за Утрехт, дали не могат да се обединят и да си търсят като съквартиранти по-голям апартамент Simple Smile

#Utrecht #квартира

# 597
Няма отделна тема за квартирите, не е необходима.
Споделете къде търсите. Малко е раничко, новите стаи идват към април за новобранците.

# 598
Дано всички деца от беградската драма вече са по къщите си! Към 22 синът ми писа, че са кацнали и от  летището доколкото знам , три деца са си взели такси до Леуварден. Каза, че щял голямо обезщетение да им иска на сърбите...

# 599
  • София
Дано всички деца от беградската драма вече са по къщите си! Към 22 синът ми писа, че са кацнали и от  летището доколкото знам , три деца са си взели такси до Леуварден. Каза, че щял голямо обезщетение да им иска на сърбите...
И моята в 24 ч. тяхно време писа, че успешно се е добрала до Делфт. Не питах как точно. За обезщетение не съм сигурна, че се полага, след като причината е лоши атмосферни условия, още повече ги настаниха в хотел (не знам дали сте запознати, но не са длъжни - могат да кажат търсете си и после клеймнете всички разходи). Ще разпитам моя приятелка, която се занимава със самолетни резервации, но наистина не съм убедена, че им се полага. Ако някой, пък реши да им пише или на фирми, които се занимават с обезщетения, да драсне тук. Може би трябва да се пише и на сръбското ГВА, защото знам, че авиокомпаниите клякат, ако има покажеш техен мейл, в който пишат каква е причината за закъснението/ анулирането на полета.

Общи условия

Активация на акаунт