Студенти в Нидерландия - 27

• 44 091
  • 693
  •   1
Отговори
# 690
Скрит текст:
Сойка, направих пробно изчисление с вашия размер на наема - сложих примерна дата на раждане в края на юли да навърши 21 г. - няма грешка Blush

Съни, опасна си! В линка,който са му пратили за детайли, няма разбивка месец по месец. Аз сметнах тук https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/toeslagen/cont … ekening-toeslagen
Точно така е, но защо получава преди да е станал на 21, като размера на прага до 21 явно пак е под нашия наем? Аз това не разбирам. Аз явно избързах с подаването, къде ми е бил акъла не знам. Чела чела, пак недочела.

Биборана, през май е да. Да не се познаваме лично ? Simple Smile
Идея нямам дали се познаваме. Изчислих го (по принцип може и с уравнение), но ползвах ексела.

# 691
Ние подадохме за rental allowance с новия праг за по-висок наем до 21 г. и е одобрен. Не поискаха никакви документи, само колко е наема и сметка. Днес получи 2 вноски, които обаче не отговарят на общата сума делено на 12 месеца.  Ако е авансово за 2 месеца (януари и февруари  евентуално) е малко, ако е за 1 месец е много. Общата сума е 4243 евро на година, което е по 353 е. На месец, а получи 1 превод за 295 и един за 296 евро. Някой знае ли каква е практиката. Да не би да се удържа някакъв данък, ако тези пари са за януари и февруари,  реално има по 58 по-малко на месец, спрямо общата сума делено на 12 месеца.

Интересно е също,че той е на 20 години, а сега чета ,че прага пада над 21, а под 21 г е  498.20. Неговият е 651 е. Явно съм се объркала и сме подали по-рано ,преди да е на 21. Съвсем се омотах. Може би е преизчислено от месеца, в който ще стане на 21 , не знам каква е сметката. Да не е някаква грешка и да се налага после да се връщат...
Моят син също е роден в началото на май и тогава навършва 21 години.  Получи същото изчисление.

# 692
  • София
Скрит текст:
Сойка, направих пробно изчисление с вашия размер на наема - сложих примерна дата на раждане в края на юли да навърши 21 г. - няма грешка Blush

Съни, опасна си! В линка,който са му пратили за детайли, няма разбивка месец по месец. Аз сметнах тук https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/toeslagen/cont … ekening-toeslagen
Точно така е, но защо получава преди да е станал на 21, като размера на прага до 21 явно пак е под нашия наем? Аз това не разбирам. Аз явно избързах с подаването, къде ми е бил акъла не знам. Чела чела, пак недочела.

Биборана, през май е да. Да не се познаваме лично ? Simple Smile
Идея нямам дали се познаваме. Изчислих го (по принцип може и с уравнение), но ползвах ексела.
Ясно! Благодаря за усилията!

# 693
  • София
Това е една от промените, не само, че възрастовата граница пада.
Всъщност, всеки, който изпълнява условието за вид жилище може да получава помощ, като помощта се изплаща спрямо тавана на сумата, определена за възрастовата група, в която попада....
Ама и аз как го обясних..  ще потърся линк! 😆
ПП. https://vestide.nl/nieuws/huurtoeslag-verandert-in-2026
Много благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт