Студенти в Нидерландия - 27

• 47 184
  • 738
  •   2
Отговори
# 720
Един малко по-различен въпрос за Амстердам. Дъщеря ми е отскоро там и не познава града добре. Скоро ще има рожден ден и се чуди къде би било подходящо да го отпразнува? Тоест издирваме интересно местенце в Амстердам, също и някакъв вид преживяване за младежи. Чудехме се за нещо тип стая на загадките или и аз не знам какво. Ще се радвам на всякакви идеи.

# 721
Бихте ли ме насочили как се на пуска работа в НЛ, тъй като сме в спор с дъщеря ми!
Има договор, в който не е упоменат срок за предизвестие, но са се договорили с работодателя в понеделник да и е последната смяна. До тук ок, но аз си мисля, че трябва да подаде някакъв документ. Както и да получи някакъв за стаж евентуално. Моля  ви за информация. Междувременно си е намерила друга работа и започва пак от следващата седмица, но четвъртък. Дъщеря ми твърди, че мениджъра от старата работа не и съдейства и тя не знае какъв документ да подаде. Как да го направим, за да е коректно и всичко да е наред?
Благодаря!

# 722
За тези студиа
https://m.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cHMlM0ElMkYlMkZwbGF6YS5uZXd … tc2c1MDc4NzgyMA==
вярно ли е, че ги наема първия, които е кандидатствал? Тоест ако подадеш документи примерно 30 мин след публикуване на свободните места, нямаш никакъв шанс, защото вече има n на брой кандидатствали преди теб?

# 723
Здравейте, моята дъщеря също е приета в NHL. Бих искала да попитам дали сте намерили квартира или ще участвате за общежитие?
Дъщеря ми също е приета в NHL Stenden.Регистрира се в StudentStay и ще чакаме за общежитие през април.Надява ме се,че ще има места за всички първокурсници.

# 724
Синът ми освобождава стаята си в общежитието в Nijmegen. Ако някой са интересува, пишете ми.

# 725
  • София
Към всички кандидатстващи и към вече приетите нови студенти - хубаво разучете програмата, да не останете изненадани. Вече една майка писа преди време, сега и аз потвърждавам - на дъщеря ми са дадени за догодина да си изберат модули по желание 91 на холандски и само 9 английски. Като една част от тези на английски са във филиала на университета в друг град, да не говорим, че няма интересни...

# 726
Sunny bunny, твоето дете в каква специалност е?

# 727
  • София
Международен бизнес

# 728
Sunny bunny, в кой университет? Предполагам, че и за магистратурите трявба да се внимава! Ние в момента сме в дилема. Добре, че обърна внимание, Sunny!

# 729
  • София
Моите уж се оправят сами, но едната иска да сменя държавата може би, та се обадих на младежа от Интеграл да го помоля да чете заедно с тях.
Аз имах колебания за едната щерка дали си струва да ходи в Нидерландия да учи човешки ресурси и управление на хора, но имам приятелка, чиято щерка го учи тук в УНСС и сега след като им дадоха темите за бакалавърските тези в Нл, считам че забиха последния пирон в ковчега на УНСС. Нидерландските програми са много по - осъвременени и актуални. Практическата насоченост е водеща дори при академичните университети. Пиша го, не за да създам полемика за или против ( имам сантимент към специалността, защото и аз съм завършила същото преди 100 г в УНСС и, макар че не практикувам вече 22 г, се интересувам). Та, съветът е да се чете с разбиране и то по възможност с участието на родител или ( доверен) консултант, защото има подводни камъни. Преминаването от АЕ на НЕ например  е типично за немските унита, но там още при кандидатстването всичко е много ясно разписано в т.ч. и изискванията за немски език. В Нидерландия пък тенденцията е да ограничават програмите на АЕ за да ограничат натиска в/у системата от чуждестранни студенти. За потребителите с по-малки деца може би е известна и новата “перла в короната”  - Ирландия.

# 730
  • София
Sunny bunny, в кой университет? Предполагам, че и за магистратурите трявба да се внимава! Ние в момента сме в дилема. Добре, че обърна внимание, Sunny!
Аванс, Бреда

# 731
  • София
Sunny bunny, това за четвърти курс ли е или за магистратура? Ние гледахме програмата на синковеца, сега се замислям - има ли вероятност в движение да я променят...

# 732
  • София
За 4-тата година.
Дъщеря ми хем е по стара програма. След нея промениха програмата и още във втори курс имаха избираеми при същата ситуация. 
Истината е, че при кандидатстването въобще не съм се сетила да питам консултантката за избираемите предмети. Затова споделям - за да ви насоча да питате и проучите навреме.

# 733
Всъщност, става въпрос само за избираемите модули, така ли?

И при положение, че променят програмата в движение как да го предвидим, да им се не види, много гадно!

# 734
  • София
Избираемите, да. Но до момента бяхме в заблуда, че има възможност студентът да си направи програмата с предмети, към които има интерес.
Е, има възможност - но е 90 % на нидерландски Rage

Общи условия

Активация на акаунт