Как може умен и работлив човек от бедно семейство да успее в България?

• 1 832
  • 130
  •   8
Отговори
# 105
Бедния няма връзки, връзки се създават и поддържат със среда и пари.
Има изключения. Познавам сирак,който проби нагоре... Може би именно защото е сирак... Сега се сетих и за Васил Божков,който е най-богатият българин,(беше де). Започнал е като чейнчаджия на "Магура"-та...

# 106
Не че нещо, ама висшето образование в държавните университети в Германия било на практика безплатно в повечето университети. Ако не плащаш квартира/общежитие и има кой да те храни, основно разходи за учебни материали и път до университа има.
https://www.mygermanuniversity.com/bg/articles/public-universities-in-germany

# 107
В САЩ също има безплатни университети...

# 108

Кои университети в САЩ са безплатни? Дай линк.

# 109

Кои университети в САЩ са безплатни? Дай линк.
Преди в една образователна тема пуснах линк. Сега няма да го търся пак. Напиши в Гугъл "безплатни университети в САЩ". Те са за американци,но в някои от тях могат и чужденци да учат. И са за социално слаби предимно.

# 110
  • Пловдив
Има и други начини за безплатно образование в САЩ - има колежи, които не са безплатни  per se, но дават пълни стипендии. Познавам хора, от моето поколение, които така отидоха да учат в САЩ. И то в някои много престижни места. МИТ например, едно момиче отиде в Уест Поинт.

# 111
Не че нещо, ама висшето образование в държавните университети в Германия било на практика безплатно в повечето университети. Ако не плащаш квартира/общежитие и има кой да те храни, основно разходи за учебни материали и път до университа има.
https://www.mygermanuniversity.com/bg/articles/public-universities-in-germany

кукумицинке, няма смисъл да се заяждаш.
Знам, че висшето образование в Германия е безплатно.
Имам доста приятелки от България завършили там само че мама и тати плащат квартира, (кой да те храни, учебни материали и т.н.). Това не е работа на свекървите ми или мъжът ми.
И между другото Сийке нееднократно съм благодарила на свекървите ми за това,  което са направили за мен.

# 112
Затова гледай да дадеш поне минимален старт на твоите деца - образование и едно жилище.

# 113

И между другото Сийке нееднократно съм благодарила на свекървите ми за това,  което са направили за мен.

Така ли? Е, жалко, че зад гърба им само помия разливаш.
И изобщо, щом животът ти в Германия е толкова успешен, а ние тук тънем в мизерия, само да си посмяла повече да се оплачеш за нещо. Така де, то е неприлично да се жалваш пред мизерници...

# 114
Затова гледай да дадеш поне минимален старт на твоите деца - образование и едно жилище.

Точно така е.
Съвсем бедни родители не могат нищо да направят. С образование от квартално училище, в днешно време, си за никъде.

# 115
Аз винаги съм учела и работела, както и повечето хора около мен, малко ми е странна да се обяснява все едно е мисия невъзможна да изкараш едно висше.

# 116
  • Melmak
Аз винаги съм учела и работела, както и повечето хора около мен, малко ми е странна да се обяснява все едно е мисия невъзможна да изкараш едно висше.

Така е, особено в България. Всичките ми колеги в университета работеха.

# 117
И кога учеха?

# 118
Дъщеря ми завърши НБУ и се издържа изцяло сама в София, като през цялото време работи на пълен работен ден.
Трудно е, но с много упоритост и дисциплина се постига. Обаче без основа не става, там е била моята роля, да учи в подходящите училища и школи. А това за бедно семейство не е възможно.

# 119
Кога ходи на лекции и кога учи, като ходи на работа?

Общи условия

Активация на акаунт