Уреаплазма парвум

• 272
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте!  
Откриха ми тази бактерия след посещение при гинеколог и изследване на цервикален секрет. От около 5 месеца вече се опитвам да се справя, провеждайки 2 антибиотични курса, но все още без резултат. Пих Лефлокс  и Азакс. Остана само Доксициклин като вариант, но преди имах много лоши странични ефекти от него и не мога да си го причиня пак. Гинеколожката ми каза, че това е само като вариант или да се приемат добавки и пробиотици за справяне и по този начин да се справя с бактерията. Може ли изобщо само с пробиотици и добавки да се излекува ?  Ще съм благодарна ако някой има мнение по въпроса Simple Smile
Хубав ден на всички!

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 14:13 от Lavender89

# 1
Здравейте, 5 години се лекувах от бактерията неуспешно. Изпила съм една торба антибиотици,накрая помня как ми изписаха някакъв нов,много силен антибиотик, от които получих гъбички и няколко херпеса. Още един път опитах с него и се отказах. Някъде четох в руски сайтове две статии, че уреаплазма е мутирала и има вирусна обвивка,всъщност е полу вирус,полу бактерия и не се лекува. От тогава не съм се изследвала специално за нея,но забременях и цервикалния секрет беше чист и въпреки това,като родих(секцио),бебо имаше левкоцитоза и ме обвиняваха,че съм имала бактерия не лекувана и тогава се сетих за моята стара "приятелка",която ме е посетила отново,без да разбера.

# 2
Казаха ли ви, че е важно и партньорът да се лекува (ако имате такъв, разбира се) ?
И двамата с мъжа ми пихме антибиотици, за съжаление не помня вече какви, но за щастие бяхме отрицателни още след първия курс.

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 15:22 от Rose Madder

# 3
  • Sofia
Ние също се лекувахме двамата с по един курс Доксициклин и се отправихме още от първият път. След това няколко пъти тествахме и бяхме отрицателни.

# 4
Здравейте, 5 години се лекувах от бактерията неуспешно. Изпила съм една торба антибиотици,накрая помня как ми изписаха някакъв нов,много силен антибиотик, от които получих гъбички и няколко херпеса. Още един път опитах с него и се отказах. Някъде четох в руски сайтове две статии, че уреаплазма е мутирала и има вирусна обвивка,всъщност е полу вирус,полу бактерия и не се лекува. От тогава не съм се изследвала специално за нея,но забременях и цервикалния секрет беше чист и въпреки това,като родих(секцио),бебо имаше левкоцитоза и ме обвиняваха,че съм имала бактерия не лекувана и тогава се сетих за моята стара "приятелка",която ме е посетила отново,без да разбера.

Звучи много отчайващо... Не знам дали някога ще се отърва от това нещо.  Rose Madder, нямам постоянен партньор в момента. Наистина се надявам да има и друг вариант с антибиотик,който да успее да помогне.

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 10:41 от Lavender89

# 5
При вас може да не е така,така че не се притеснявайте толкова много. Аз съм била отрицателна най-много 6 месеца,после като пусна проба пак я имам,но това може да е индивидуално. На мен всички лекари ми казваха ,че ще я изчистим с антибиотик,но отдавна не се занимавам с това.

# 6
При вас може да не е така,така че не се притеснявайте толкова много. Аз съм била отрицателна най-много 6 месеца,после като пусна проба пак я имам,но това може да е индивидуално. На мен всички лекари ми казваха ,че ще я изчистим с антибиотик,но отдавна не се занимавам с това.

Благодаря Ви за успокоението! И на мен така ми каза лекарката, че се лекува с антибиотици, просто била упорита бактерия и не става лесно винаги, но след последния път вече звучеше че сякаш всичко сме опитали. Мен ме притеснява, че би било проблем ако искам да имам дете или по време на самата бременност.  Може би бих потърсила и друго мнение и ще видя какво ще стане. Но то не може и нон стоп да съм на антибиотици без резултат...

# 7
Когато дойде момента да планирате дете, бъдете на 100% сигурна, че сте се справила с уреаплазмата.
На мен ми донесе мъка, която никога няма да преживея.

# 8
Това с дългите курсове на антибиотици е убийствено за стомаха. Пийте дълго време пробиотик и никак не се съгласявате да приемате един и същ антибиотик,няколко пъти,защото някои си мисли,че ще подейства.

# 9
Направи си изследване с антибиограма, за да е ясно към кой АБ е чувствителна Уреаплазмата. Специално за Парвум обикновено най-удачен е Доксициклин, Левофлокацин при мен не подейства, а Азакс - за него докторката ми обясни, че почва да се проявява резистентност. Тъй че най-вероятно не си се лекувала с точното лекарство.
Но за мен задължително трябва да се лекува, защото може да направи много бели - проблемно забременяване, стерилитет, риск от спонтанен аборт, а да не говорим как рисковете от БВ и гъбички нарастват неимоверно.
И не, не се чисти само с пробиотици. Ако искаш пробвай и някакви други варианти - хомеопатия, билки, някакви други алтернативи, но честно казано - аз на твое място бих се жертвала за 10 дни Доксициклин, стига да не си алергична, разбира се.

# 10
  • Sofia
Да добавя, че и доста неприятни цистити получавах като имах активна бактерията. На мнение съм, че Доксициклина помага, поне при нас. Двамата с партньора минахме по един курс и се отървахме. От тогава и цистита намаля. Докато приемаш Доксициклин приемай и пробиотици вагинално и орално и би следвало да се намалят страничните ефекти от него.

# 11
Благодаря ви за коментарите! Направиха ми антибиограма и от нея излиза, че само Доксициклин остава като вариант антибиотик, към който е чувствителна бактерията. Преди години ей така ми го бяха изписали и още с първият прием получих ужасни странични ефекти все едно ми изгоря хранопровода и едвам се храних следващите дни. Затова ме е страх да го пия сега като знам какво преживях. И не знам какво да правя вече. Според гинеколожката ми това е единственият вариант, който остава.

# 12
По принцип Доксициклинът дразни хранопровода. Затова този тип АБ от цялата група се приемат задължително, докато си в седнало положение или в изправено и в никакъв случай в легнало. Направо е забранено да се ляга поне 30 мин. след прием на АБ от тетрациклиновата група, към която спада Доксито. Също така не се комбинира с млечни, фоточувствителен е… Да, кусурите са доста, но пък за инфекции от този тип е незаменим.
По принцип АГ може да ти го изпише като Вибрамицин, той е по-изчистен и не дразни толкова. Задължително трябва да го пиеш след храна, за подробностите вече писах.
Питай АГ да ти изпише и някакъв протектор за стомаха, аз лично съм с гастрит и рефлукс и без проблем си съчетавам ИПП с всички АБ, може да пробваш и с антирефлуксен сироп, който да предпазва лигавицата на стомаха и хранопровода, но разбира се, не едновременно с АБ - поне 2 часа след него. Но за тези неща - задължително консултация с лекар.

# 13
По принцип Доксициклинът дразни хранопровода. Затова този тип АБ от цялата група се приемат задължително, докато си в седнало положение или в изправено и в никакъв случай в легнало. Направо е забранено да се ляга поне 30 мин. след прием на АБ от тетрациклиновата група, към която спада Доксито. Също така не се комбинира с млечни, фоточувствителен е… Да, кусурите са доста, но пък за инфекции от този тип е незаменим.
По принцип АГ може да ти го изпише като Вибрамицин, той е по-изчистен и не дразни толкова. Задължително трябва да го пиеш след храна, за подробностите вече писах.
Питай АГ да ти изпише и някакъв протектор за стомаха, аз лично съм с гастрит и рефлукс и без проблем си съчетавам ИПП с всички АБ, може да пробваш и с антирефлуксен сироп, който да предпазва лигавицата на стомаха и хранопровода, но разбира се, не едновременно с АБ - поне 2 часа след него. Но за тези неща - задължително консултация с лекар.

Благодаря за подробната информация! Аз мисля , че при мен страничните ефекти бяха доста силни понеже имаше много силно дразнене на хранопровода и усещах като горене и болки зад гръдната кост. Може да се образуват язви по хранопровода.  За тези реакции е написано да се уведоми веднага лекуващият лекар ако ги получиш. Аз тогава(беше преди години), много се изплаших и се обадих на гинеколога ми и тя каза да го спра веднага. Според мен съм алергична може би към антибиотици, които спадат към тетрациклините, или аз поне така си мисля. Не знам дали ще могат да го заменят или ще трябва друг тип антибиотик да ми изпишат. Това ще трябва лекаря при който ще отида да прецени.  Като цяло през живота си( аз съм на 36) не съм пила почти никакви антибиотици и сега покрай тази бактерия направо ми се взе акъла...

Общи условия

Активация на акаунт