Бебковците скачат и пълзят, септемврийски мами срещички редят

• 12 636
  • 292
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте!

Благодаря ви момичетата за поздравите, целувките и милите думи за Мони. Наистина голямо момче стана. Вчера видях едно бебе на 10 дни и ми се стори толкова мъничко, та чак не мога да повярвам, че и Мони е бил такъв. Имам чувството, че съм забравила първите 2-3 седм. от живота му какъв малък е бил.  newsm78 Добре, че сме му направили много снимки за да си спомням.

Каролина ... Като дойдем другата година със Сашко в Торонто може да се запознаем.

Ави, ама ти сериозно ли говориш? Разбира се, че се радвам да се запознаем. При съпруга си ли ще идваш или по друга причина? Всъщност знам, че съпруга ти е някъде в чужбина, но не знам в коя държава работи

Sesiliq, тези кубчета на Фишер Прайс и аз ги гледах миналата седмица и много се чудех дали да ги купя? Ще се радвам да споделиш отзиви от играта на Митето с тях?

MariaF - ами че то си е направо лято при вас. Вече чакам с нетърпение и тук да се стопли, че ми омръзна да се навличаме с якета навън, а в моловете да ходим по къси ръкави. Тук температурата днес е едва 4 С. А за доматите и аз знам, че се водят алергени и се дават към 9-10 мес.

dennis, горските пловоде, които си въвела включват ли боровинки? Много се чудя този плод дали мога да го въведа вече?
Тук има много плодови пюрета смесени с боровинки, които пише че са за след 6 мес., но аз продължавам да се чудя дали им е време вече да му ги давам. Освен това се двуумя за авокадото и мангото? Има ли мами, които са включили вече тези плодове в менюто на бебето?

Телетабис2, добре, че си ги видяла навреме срока на годност. Пробвай да върнеш пюретата или поне да ти ги заменят. Тук всякаква стока може да се връща и заменя до 6 мес. след купуването й.  ooooh! Най-учудващото за мен беше когато си купих миналата година саксийно цвете, което 4 мес. след купуването му взе, че изсъхна и в магазина ми го замениха с ново. 

# 91
Здравейте момичета:)

Честито на празнуващите бебчета   bouquet

Чочи, ама и вашия тате на едно място не се задържа  Laughing Ние също вчера бяхме на РД Simple Smile Принцесата на нашите кумци направи 1 годинка, беше страхотен празник и за нас и за децата. Там срещнахме Yany и Алекс... той е станал един малък сладкиш:)
Та не можем да си седнем на дупетата 2 дни от хайманосване  Mr. Green

Утре явно отпада Витоша, според мен петък е деня... но пък не пречи да си направим една градска среща  Mr. Green

Предложение! Утре 17.04, 12.00ч в градинката на НДК, пред главния вход на НДК. Ние с Ави ще сме там Simple Smile

телетабис2, диман, това с пюретата е ужасно...

yoana77, честито ви зъбче Simple Smile tooth

алексал  Hug това са все хубави емоции...

Последна редакция: пн, 16 апр 2007, 20:43 от Щастливка

# 92
  • София
Ама сме и ние едни късметлии-от всички дни в седмицата най0лошия да изберем за пикник. От сряда нататък времето ще е страхотно и аз лично съм без претенции, кога да преместим датата. Що се отнася за предложението на Щастливка-ще пробвам да се класираме, защото незнам тате дали може да ни докара. Вкъщи е пълна лудница-майстори навсякъде...Хриси е при баба си, защото се страхува от машините, които шумят. Милото така подскача...Но няма как.
Да ви се похваля-от вчера вече и ние седим сами, е не за дълго, но все пак...
Мами, които бяхте на почивка с бебоците - да ви питам те къде спаха?В края на месеца мислим да починем някъде за 3-4 дни и ще трябва да вземем и бебо, че бабината цицка млекце  не пуска

# 93
Каролина, аз вече съм давала на Василена пюре от манго и пюре от ягода. Нямаше никакви негативни реакции, макар че малко се страхувах. На нея много и хареса това от манго. Вече и го бях дала, когато на етикета прочетох "след 8-ми месец". И двете са на чешката фирма "Хаме" и са еднокомпонентни.
Тук в България, дали ще намеря такива кубчета на Фишер Прайз?  newsm78Много ми харесаха и ми се ще и аз да купя на малката.
Освен домати, съм въвела и червена капия, пак с готовите пюрета. Там съдържанието им наистина е в малко количество.
Мамичка Яничка, честито ви ново зъбче! Grinning И аз нямам търпение да се озъбим вече, ама като гледам, май няма да е скоро.
dennis, приятно изкарване с гостите довечера. Ще се справиш с готвенето. Grinning
yoana77, Василена е на АМ почти от самото начало. От близо 2м. сме на АМ 2. Не прави разлика, пие го с апетит. Почти никога не изпива млякото до дънце, но си го харесва.

# 94
Здравейте, момичета!

Пикникът няма да ни се размине - само ще го поотложим малко и вярвам, че ще е пръв от много. Мама Меги, чуха те висши сили!  bouquet За мен денят е без значение.

Много се радвам да видя някои отдавна неписали мами във форума! Добре завърнали се на Лулова, Валентин, Изолде!

Честит мини ден ден на родените на 16 число септемврийчета! Честити зъбки на Габи на Валентин, Алекс на мамичка Яничка и на принца и принцесата на мама Йоана!

Ивелинче, благодаря за почерпката! Светли е голям бонбон!

Денис, радвам се, че си по-добре вече. Тишо как може така да те изненадва с гостите? Сигурна съм, че ще се представиш блестящо!

Мама Меги, честити ви придобивки. На пикника ще ви чакаме да пристигнете, яхнали новия си кон.  smile3540

Алексал, ще чакаме снимки и разкази за кръщенето на Мишето.

Марианка, как е Мими? Оздравя ли?

Сесилия, приятно да изкарате с майчето ти. Кубчетата изглеждат интересно – Мити хареса ли ги?

Бебе Дунди, браво за хубавото изкарване в планината!

Веселка, и на мен ми харесва роклята ти.

Телетабис, наистина е възмутително, че продават пюрета с изтекъл срок на годност! Трябва да ги върнеш. Направо трябва да пратиш някой медиен екип на място!

МарияФ, прати малко топлина и насам!

Каролина, мъжът ми е, както казвам често, при камилите. Като се завърне догодина, живот и здраве, ще ходим тримата в Торонто, за да покажа на двамата си мъже къде прекарах немалка част от живота си. Планирам 2-3 седмици в Канада за 2008. Между другото, наш Сашко е и канадски гражданин.

Днес за първи път дадох на Сашко каша, а той милият беше вече доста изгладнял и с рев посрещна непознатата течност –наложи се първо да му дам по-гъстичкото пюре и като се успокои си изяде всичко.

Приятна вечер и целувки от нас със Златокоско - сега така го наричаме, че косата му на слънце е като чисто злато!

Последна редакция: пн, 16 апр 2007, 23:03 от Ави

# 95
  • София - Бургас
Здравейте! Hug

За пикника, съгласна съм да го отложим за друг ден, стига да е преди неделя.Когато и да решите, ние ще присъстваме.Относно неделя - ще пътуваме за Гърция и през следващите 3дни, няма да сме в София.Чета редовно и няма да пропусна новата дата....

# 96
Здравейте момичета,
Ние вече сме с 2 зъбчета. Изкарахме ги доста тежко - с хрема, температура, будене през час. Странното беше, че тези симптоми се появиха след като бяха изкарали зъбетата, но лекарката беше категорична, че не сме болнички. Тамън бяхме почнали да се захрнавнаме, но откакто се появиха зъбчетата отказва дори да погледне лъжичката. Само да я види и обръща глава и стиска устни. Направо не знам какво да го правя. Имаше период, в който отварям и директно хвърлям пюренцата. Направих му 4 дневна почивка,в която не предлагах, но днес пак не пожела. Има ли и други бебчовци, които отказват пюренца?
Някъде бях видяла, че някоя мама е от Младост 1а. И ние сме тук и сигурно сме се засичали из младостките улици.
yoana77 и аз съм родена в Сливен. По-голямата част от родата е там, но още не сме гостували с малчо.
kaleia  да пишеш как сте изкарали. Аз вече нямам търпение да дойде май и ние да видим гръцкото слънчице.

# 97
Привет моми4ета Simple Smile
Имаме си гости,майка ми е ве4е при нас  Grinning
 Ави,благодаря за пожеланията,мама не бе виждала Тити от 3 месеца и адски много и липсва6е!
За куб4етата- взех ги с цел да стимулирам Тити - Мити  да седи играейки си стях.Не може да седи о6те оба4е и за сега само ги премята от ръка на ръка,дрънка с тях,сму4е ги!6аренки са доста,има букви,,прозор4ета със слънцетоилуната,хареса си ги!
Каролина и на Мони мисля 6те харесат! Simple SmileДавам на Тити манго с ябълка на Сънвал и ябълка с боровинки на Хипп,няма6е проблеми!
Харесала съм  мозайка ,сглобявайки я може да направи6 килим4е,разли4ни фигурина на пода например,най-разли4ни цветове е ,на нея Мити може да играе,гумена ли бе6е.. Thinkingне съм сигурна.
Мами любителки на моторите,я погледнете това по долу  Simple Smile,снимах го по пътя към центъра,много яко нали!

За храненето-утре мисля да дам на Тити овесени ядки със сиренце и масло!Той си хапва вси4ко милия,6те го видим на консултацията колко кг е  Laughing
В тази връзка да попитам какво кли4ество ка6а и пюре успяват да папкат мъниците ви?
Мами ,благодаря 4е се вклю4ихте в теми4ката която пуснах за храненето на 7 месе4ните ни бебоци! Grinning
МарияФ и ние открихме летния сез´он тук,не 4ак толкова топло,но към 27 градуса има6е!
Хайде ,лека 4е при мен е ве4е 00.29ч.,Мити  и мама спинкат одавна,мъжът ми е командировка и утре го 4акам! Heart Eyes

# 98
Добро утро и от мен, сладурки! Grinning
Хайде на кафенцето...  food010 kaffeetrmker_2
Тази сутрин и двете ми коконки се събудиха в 6.30ч. и съответно вдигнаха всички ни. Grinning Сега се усмихвам, ама ако знаете как не ми се ставаше... Събудих се уморена, но вече се чувствам по-добре.
Василена седи доста стабилно вече, но не иска да лази и това си е!
Ави, благодаря ти за загрижеността. Ти си злато! Hug Мими още е болна. Температура няма вече, но нослето си тече като из ведро, има разстройство и покашля от време на време. Вчера и купих витамини "Марсианци". Тя много ги обича и като се започна едно мрънкане за още... Crazy Зор видях, докато и обясня, че това не са бонбони, а витамини и повече от едно на ден не е позволено. Laughing
Sesiliq, аз се влюбих във вашето кубче. Трябва да проверя в сайта "Играчките", дали не продават и тук такива. А за мозайката, за която разказваш, Мими има такава, само че с цифри. Аз и казвам дунапренена, но не е такава. А психоложката, при която я водим, има такава с картина - Мечо Пух. Страшно е ефектна и може да се ползва като килимче дори. Не съм любителка на моторите, но страхотна снимчица си ни пуснала. Grinning
carrigan, честито ви зъбчета! Пожелавам от сърце другите да никнат безпроблемно, здрави и бели като гъбки. Пиши по-често, липсваш ни. Hug И моята Василена не е любителка на пюретата. Обожава плодовите, но другите Sick. Затова често ги смесвам с плодово пюре и така успявам да го пробутам някак. Ще издържим още малко, скоро тръгваме на кухня.
kaleia, непременно да пуснеш снимки от Гърция като се приберете. И на мен много ми се ходи там. Моят мъж все ми обещава, но все не успява да организира екскурзийката. Май и тази година ще ми се размине. Thinking Имам някакъв пра-пра-пра гръцки корен и много искам да посетя тази страна.
Много усмивки от мен, че отивам да уча. Hug

# 99
  • Пловдив
Добро утро и от мен!
Марианка тази сутрин си най-ранобудна! И мен от 1-2 седмици ми е много трудно да ставам сутрин, не че съм от най-ранобудните, но май ме е налегнала пролетната умора! newsm78
И аз давам АМ 2 от началото на 6-я месец!
При нас храненето върви засега добре! Rolling Eyes Дано да нямаме проблеми - бебко яде почти 130 гр зеленчуково пюре на обяд смесено с 20 гр. АМ, а следобед - каша бананова на Хумана или оризова на Милупа! Плодово пюре по 56-60 м/у храненията! Naughty

При нас времето днес се оправи има и слънчице, дано и в петък да си прекарате весело на пикника!

Sesiliq, много са ви хубави кубчетата - аз много харесвам нещата на Fisher-Price! в българия обаче не знам дали продават точно такава играчка! Снимката с мотора е  Joy!

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ОЗЪБИЛИ СЕ БЕБОЦИ!

Веселка роклятата ти е много хубава, а и ти отива!

Приятен ден на всички!

# 100
Здравейте на всички и от мен!
Garrigan иаз не съм ходила в Сливен с бебковците,но смятам да направя това приключение края на май.Много ми е мъчно за Сливен,не съм ходила още от преди да забременея(нали многоплодната бременност е по-рискова и ме беше страх да пътувам)
Mari_ankaАМ2 е частично адаптирано,не като 1 пълно и незнам защо,но Дария не го харесва и особено сутрин не го иска и скоро ще им спра и сутршното мляко,направо попарата. Simple Smile
Днес тук е слънчево,незнам как е в София,ама май само ви уплашиха и си отложихте пикника.Желая лек,слънчев и усмихнат ден на всички!И благодаря за поздравите за зъбчето на всички Hug

# 101
Здравейте на всички!
Нямам много време,но сериалчето не го изпускам Grinning,Мишето става все по активен и направо по цял ден иска внимание,иска да скача да стъпва,наспива се много бързо и се буди често,не че някога сме били по съня Winkиначе си хапва с апетит почти всичко,което му предложа!
За кръщенето-ще разказвам като мине,сега съм подвластна на емоциите около приготовленията,днес пак ще излизам по магазините,защото още не съм купила обувки към костюмчето!За мен си купих нова рокля и един бял костюм,още се чудя с кое от двете да съм newsm78!Кръщенето ще бъде в църквата "Св.Неделя",а после ще се почерпим в един ресторант наблизо!Поканила съм доста хора-приятели,роднини и всички с голяма радост ще се съберем и ще отпразнуваме това събитие!
Сега тръгвам,че днес имам куп задачки,мисля да оставя Мишето на баба му,защото с него по магазините си е истинско приключение Grinning ooooh!
Лек и успешен ден на всички.... Hug

# 102
Здравеите на всички. Отдавна не съм писала Доста работа имах и четях за изпита.
честито зъбче на всички бебоци които вече се усмихват на един зъб  Joy Joy Joy

# 103
ЧЕСТИТИ ЗЪБЧЕТА И ОТ МЕН!!!
(ние все още си нямаме)

Бързам да се похваля - Хемоглобина на Георги е 151 -доки каза, че е отличен за бебко.

Ивелина - за жълтъка - първата седмица 2 пъти по 1/4, втората, третата и четвъртата седмица 3 пъти по 1/4, пета седмица - 3 пъти по 1/2. Поне ние така го въведохме.

Ирини - браво за попарката! бях чула, че някои бебета я предпочитат да се прави с бисквити. Примерно 1 сухар и половина и 1 - 2 бисквитки, нещо такова.

Някой беше задал същите въпроси, които и мен ме вълнуват, но отговор все още няма.
Кога се въвежда млечната каша?
Каква глутенова каша давате?
Бисквитите Плазмон се оказаха "Бишкоти" на прах, кога и как се дават на бебето?

# 104
Ехоо, здравейте,
Малко свободно време имам и реших да ви драсна Simple Smile Ние днес бяхме на консултация- само 1 см нагоре- 70 височина и 8 750 кг., нещо тези сантиметри ме озадачават, ще си взема един метър в къщи да го проверя Алекс.
Desssy - за млечната каша съм чела и по таблиците го дават към годинката или след 10 месец, заради някои белтъци в млякото. Днес моята педиатърка ми обясни че за деца с клонни към алергии се дава след 10 месец и така ми препоръча засега, каза че нямало значение дали е пълномаслено или обезмаслено, еднакво можело да се навреди на стомахчето му, както и белтъците в телешкото и свинското, та засега ще ги отложа. Ние нямаме алергии в семейството, но аз превантивно му давам и хипоалергенно мляко за по-сигурно.
За глутеновата каша- аз давам на ХИП плодова каша с глутен в бурканчета, а сега ще купя и бисквити и каша със глутен в кутиите. Педиатърката ми каза също да редувам различни каши всеки ден, а не една и съща.
За бисквитите плазмон не мога да кажа, защото още не съм давала, нека тези които са го правили да споделят, но предполагам както е дадено на оказанието от опаковката.
Жълтък все още не съм въвела и смятам да го направя към годинката / 10-11 м/

Хубав ден

Общи условия

Активация на акаунт