Бебковците скачат и пълзят, септемврийски мами срещички редят

• 12 595
  • 292
  •   1
Отговори
С Е П Т Е М В Р И 26

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ЗАГЛАВИЯ ЗА НОВИ ТЕМИ
"Кокичета навън цъфтят, а септемврийчетата здравички растат"-марианка
"Септември отдавна си отиде - имаме си бебчета красиви"-марианка
"Слънце пекна посред зима, за Септемврийче всеки ден разходки има!" - тонита
"Топло слънце бузки гали, а Септемврийчето в количката играе!" - тонита

НАШИТЕ НЕПОВТОРИМИ БЕБЕТА
  СА ОБЩО 110 БЕБЧОВЦИ и имат рождени дни

ПЪРВОТО НИ СЕПТЕМВРИЙСКО ЗЪБЧЕ Е НА НИКИ НА МАМА ДВВ

НАШИТЕ НАЙ-КРАСИВИ БЕБЕТА
сайт www.snimka.bg потребител - septemvri парола - 2006
полезни сайтове
ОТГЛЕЖДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ НА МАЛКОТО ДЕТЕ-хигиена-дрехи-пособия
ОТГЛЕЖДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ НА МАЛКОТО ДЕТЕ-хранене
ОТГЛЕЖДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ НА МАЛКОТО ДЕТЕ-болести и неразположения

САЙТ ЗА ПРОВЕРКА НА ДОПУСТИМИТЕ ЗА КЪРМАЧКИ ЛЕКАРСТВА

МАСАЖ НА БЕБЧО
8ТЕ РЕВЛВИ ПЕРИОДА=КРАЧКИ НАПРЕД
И С БЛАГОДАРНОСТ КЪМ ДЕНИС ЗА:
Новороденото – въпроси и отговори
за коликите
СЪНЯТ НА БЕБЕТО: 8 ФАКТА, КОИТО ВСЕКИ РОДИТЕЛ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ
Плачът въобще не е полезен. Ето какво става в детския организъм... ново
Новият Имунизационен календар
Православни обичаи за новородено

ЗА НОРМИТЕ
ХОДЕЩИ КРАЧЕТА
Инфо за обувките І ново от Ася
Инфо за обувките ІІ-възраст, подметка,форт и ток на обувката ново от Ася
Инфо за обувките ІІІ- за размера на обувкатаново от Ася

А СЕГА ЗА ХРАНАТА...

План за хранене на новороденото, бебето и малкото дете до 36-месечна възраст ново от Стес
примерна таблица за захранване по такъв модел може да направите и вашата
РАЗНООБРАЗНИ СХЕМИ ЗА ЗАХРАНВАНЕ ново
инфо за храните и захранването ново
ТАБЛИЦА НА АЛЕРГИЗИРАЩИТЕ ХРАНИ
ТАБЛИЦА НА ЗАХРАНВАНЕТО ЗА АЛЕРГИЧНИ /И НЕ САМО/ ДЕЦА
ПЪРВИ ХРАНИ
ЗАПИЧАЩИ И РАЗХЛАБВАЩИ ХРАНИ
Начало на захранването -Защо да чакам? 6 причини
НИТРАТИТЕ

Последна редакция: чт, 12 апр 2007, 23:40 от irinii

# 1
Добър вечер и от мен.
Е аз да съм първа.
Ирини   bouquet
Рени цял ден си мисля за Бобо и то защо.Та прах и аз с тайд и ленор и се въртя около сушилника и все за Бобо си мисля.Абе нещо ми мирише познато и го свързвам с Бобо и докато се усетя  Crazy
Марианка казвай какво стана днес?
Алексал имаш моята подкрепа.Стискам палци всичко да е наред
Цвети радвам се че ти е допаднала срещата и вече ще те чакаме всяка седмица с кулата ти.
Много се радвам че има такъв голям интерес към пикника и ще се съберем повечко.
Утре ще пиша повече че ме чакат Heart Eyes luvbed
Лека нощ и спокойни сънища

# 2
  • sofia
Здравейте Сладички!
Чета ви редовно, не съм ви забравила, не мога да смогна много с писането.
Базел, за гърло пия хомеопатични-казват се хомеовокс, смучат се по едно на час.
Алексал, стискам ти палци за добри резултати.
Марианка, какво стана днес? иначе днес или утре знам, че няма да забравиш и винаги си много внимателна и ще ни поздравиш за празника на Гъбката   bouquet
На всички много прегръдки и  Hug Лека нощ!
P.S. само да кажа, че за мен се оказа, че е удобно и във сряда да е пикника, часа при педиатъра е за 25  Simple Smile

# 3
Темичката ни е СУПЕР!!!
Направо ви завиждам за срещичките, които си правите, но с моите ангажименти към ученето не мога и да си помисля за такива на този етап. Може би по-късничко и аз ще се включа. Чакам с нетърпение да се запозная наживо с целия ни септемврийски отбор.

Ние имахме едно трудно и  дълго заспиване. Чак сега се умири и успях да се включа, и да прочета всичко.

Искам да ви се похваля - Днес за ПЪРВИ път се ПРЕОБЪРНА и то много пъти и всички сме много щастливи!!!

За глутена - и аз смятам да го въведа през 7 месец с бисквити Плазмон и после с зърнена каша.

За жълтъка - започнахме с 1/4 жълтък. Яйцето се вари 20 мин., обелва се, отделя се белтъка, на жълтъка аз беля и по-тъмната ципа, която се намира до белтъка или я остъргвам (за всеки случай). Хубаво го намачквам и стривам и го добавям към пюрето. Важно е яйцето да е прясно!

Иринии - вие започнахте ли попарката - от сухари(бисквити), сирене, чай?

# 4
viki81, за жълтъка - Desssy е обяснила добре, само аз да кажа, че варя яйцето 10 мин. - жълтъкът трябва да е твърдо сварен просто, намачквам го добре и го омесвам с зеленчуково пюре. Майка ми сподели, че за да се получи по-равна консистенция може жълтъкът да се намачка с малко вода и така няма да останат малки парченца - Калина щеше да повърне като й залепна малко жълтък по небцето, та сега много добре го размачквам. Иначе схемата, която ми даде моята педиатърка е първо 1/4 жълтък два пъти седмично - две седмици, после 1/2 пак два пъти седмично и също две седмици. На следващата консултация ще разбера дали да продължавам с по 1/2 два пъти седмично, защото ще въвеждам от този месец месото.
За глутена - аз го въведох бисквити Плазмон (който Калина изобщо не халеса), вече давам и някаква асорти каша на Блевит - засега нямаме проблеми Laughing
Desssy, попара още не давам, май ще я оставя за по-късно...
Базел, аз от хомеопатията за гърло мога да препаръчам Ангин-хийл, на мен ми действа много добре, но ако положението не е много лошо. На теб и на всички с разни здравословни неразположение - бързо да се оправяте!
Темата отново е супер - irinii, специални благодарности   bouquet
За срещите - много ви се радвам, че се събирате, аз нещо все не мога да се организирам да излезем преди 2-3ч ooooh!, много съм несериозна  Blush
Лека нощ и спокойна нощ на всички! Hug

# 5
Каролина, Вергин, как сте? Отдавна не сте писали.

Ави, благодаря, че си се сетила за нас. Чета ви от време на време, но напоследък ми избяга музата за писане, а и не мога да смогна да ви изчета. Влизам по-рядко във форума и пиша предимно в Канадската тема.
Добре сме с Мони. Захранването върви успешно. Още не съм въвела месо, глутен и жълтък, но иначе яде с голям апетит всяка нова храна. Единствено на пюрето от банан се мръщи, но не съм очудена, защото като малка и аз не ядях банани. От 10 дни забелязвам голям напредък в развитието му.  Peace Казва вече баба и майка ми не може да му се нарадва по телефона. Ох, още един месец и ще го види. Върти се като пумпал, прави опити за пълземе, дава ръка за здрасти, маха за чао, светва и гаси ключа на лампите, дава ми целувки и вече проявява признаци на ревност когато гушкам друго бебе.
Радвам се, че си правите срещи с бебоците. Като ги гледам така събрани на куп толкова много бебета ми става много мило.  Blush Весело изкарване на пикника ви пожелавам, да случите на хубаво време и да направите много снимки. С мамите, които пишат във форума от Торонто също си правим срещи с бебоците. Вчера бяхме в един мол, а миналата седм. си правихме Великденско парти. С една дума не скучаем.

Поздрави на всички  Heart Eyes

# 6
Добро утро на всички  Hug
Днес сме на консултация ,но преди това трябва да отида до ТУ за последната ми заверка Crazy
И да го свършвам това образувание Mr. Green
Толкоз за сега че Ники си играе с пердето и скоро може да ми вгради релсата в главата Joy

# 7
  • Sofia
Хайде, успех, ДВВ!
Аа съм варненски възпитаник и съм живяла там 7 години, много си го обичам този град Hug

# 8
  • София
Толкоз за сега че Ники си играе с пердето и скоро може да ми вгради релсата в главата Joy
hahaha и на Хриси му е любимо занимание Simple Smile Дори се сърди, когато му се карам. Днес пак се събудихме в 7, а снощи си легна късно. Но човека си знае-спинка се само, когато е тъмно.
Аз мисля тия дни да започнем с жълтъка. вчера му дадох пюре от черен дроб и учудващо го изяде с охота. След малко ще се мъчим с попарата...
Базел, за гърло като бременна пиех Хомеовокс на Боарон-уж имаше ефект...за тях ти е писала и Ася. За съжаление днес пак сме кисели като лимон и отивам да забавлявам дребосъчето  Sick

# 9
Добро утро, сладурки! Grinning
Вчера цял ден така ми липсвахте... Аз съм свикнала между редовете в учебника, да хвърлям и едно око тук Blush. Всичко вчера мина добре. Понеже софийският ми ръководител не беше чувал резюмето ми, каза, че е прекалено дълго и яко го "оряза". Аз бях щастлива, защото това означава, че ще уча по-малък по обем материал. Grinning За съжаление много ме забавиха и изпуснах всички възможни влакове и автобуси и "увиснах" за последния влак, който тръгна от София в 22.15ч. Добре, че един мой колега дойде с мен на гарата, купих билет и седнахме на кафенце на новата централна автогара. Много е красива! Но лудницата в София ми се видя огромна ooooh!. Извинете ме, но аз съм свикнала да живея в градче от селски тип (както аз си го наричам) и доста се уплаших. hahaha Ако бях сама, щях да се объркам, честно. Laughing
А сега:
Честита 7-ма месечинка на Габи на assia, Иван на Алфира, Ема на snezhka-smeshka, Максим на Афродита, Даниел на cvete_m и Неда на Бамби76!

irinii, оформлението на темата много ми хареса. Лъха на пролет от нея. Grinning И заглавието е супер!  bouquet
Чувала съм, че неделя е най-хубавият ден за кръщенки, но дали е истина, не зная. А иначе знам със сигурност, че на църковни празници е позволено да се кръщава. Преди години исках да кръщавам Мими на Богородица, но понеже тогава в Бачковския манастир се събират страшно много хора и се извършват всички кръщенки на веднъж, се отказахме. Кръстихме я на годинката, пак там, заедно с още 4 дечица. Така е по големите манастири.
Мамичка Яничка, честито ви първо зъбче! Да растат все така безпроблемно.
Доника, радвам се, че в крайна сметка сте си изкарали приятно на твоят празник. Hug Ох и аз как си мечтая за миялна, ама на мен са ми обещали чак за новата къща... ooooh!
Dit, аз не съм суеверна. Ако не ме беше подсетила, че днес е петък 13-ти, въобще нямаше да се усетя. И аз обичам числото 13, защото майка е родена на такава дата. Simple Smile
alexal, ти направо ме притесни! Какво ти е? Дано са хубави резултатите. Praynig
e.t., почерпката ти е прекрасна. Благодаря! И как се възхищавам на такива бебчета дето лазят... Моята Василена изобщо не знае как става този номер Thinking. И Мими направо ми проходи, без да лази, май няма да имам късмет да си имам поне едно лазещо бебе. Simple Smile
veenii, честито зъбче и на вас! Да растат бели и здрави като гъбки! И ние сме още в отбора на беззъбите.
Desssy, честито ви преобръщане! Браво на детенцето!
DVV, успех и от мен! Hug Така ме развесели с тази релса hahaha.
Моята Василена е ужасно злояда. Вече в чудо се виждам. Такова чудо ми се случва за първи път. На кухня ли да я запиша, какво да правя... Confused Thinking
Приятен ден от мен! Днес е разкошен ден за разходки, но не и за мен. Confused Аз трябва да залягам над учебниците...

# 10
Здравейте от мен и от Марти!
Не съм писала от цяла вечност, хвърлям по едно око във форума и все не ми остава време за писане. А и нашето семейство го сполетяха само болести. Около нас все болни, а и Марти не го подмина, та даже и АБ пихме. Майка ми влезе в болница с двустранна бронхопневмония в много тежка форма и още не може да се оправи. Само лекарства около нас. Всеки ден сме по аптеки. Ужас направо.
Иначе Марти има вече две зъбчета отдолу, които се показаха доста трудно, съпроводени с заден ринит и кашлица. Кръстих го господин Мрън-мрън. Иска само внимание, не мога да мръдна на метър от него. Трябва да му се говори и прави компания непрекъснато. Понякой път не ми издържат нервите, когато до тоалетната не мога да отида, защото той се къса от рев ,че е сам. Cry Но какво да се прави такъв си е.
Снощи имаше някаква криза, един рев и разнасяне имаше. Мазахме калгел, давахме калпол. Поуспокои се след около час. По едно време се чудех дали ушетата не го болят, изпъваше си главата назад. Пипнах ги ама нямаше болка. Може пак да са зъбите, сигурно го мъчат горните. А и пак почна да покашля и вчера го водих да го чуят. Имаше чисто дишане. Явно зъбите при нас ще са с кашлици и задни ринити.
Още не се обръща. Почвам да се притеснявам малко. Иначе е доста жив, но това движение не му се отдава.
Заместила съм напълно едно хранене на обяд с пюре. Давах няколко пъти каша на Хип и това е. Основно си го кърмя. Сега като навърши 7 месеца ще почнем месните пюрета, глутена също ще въведем. Виждам обсъждате жълтъка. То и на него си му идва ред.

Какъв слънцезащитен крем купихте на бебоците? Слънцето се показва с пълна сила и е време да се мажем.
Аз взех на Виши 30 фактор, обаче се чудя дали не е малък за нашата бяла кожа. Може би трябваше да взема 50 фактор, но нямаше в момента, а пък аз като си наумя, че трябва да взема нещо на момента, трудно се отказвам. Мислите ли, че ще е достатъчно защитена кожата му с фактор 30.? Все пак не възнамерявам да го просна на слънцето директно, ама се newsm78

Това е от нас засега. Ще се радваме на хубавото време тия дни.  bouquet

# 11
Добър ден от нас.
Честита нова темичка!!!
Благодаря на всички за пожеланията за малкия ми зъбчо Simple Smile
Относно жълтъка - аз първия път дадох 1/4 като варих яйцето около 16-17 мин. Смесих го с пюрето.
mari_anka : тук си имаме едно бебче, с което излизаме, то е така злоядо. Майка и започна да я захрнва наскоро, обаче освен оризова каша друго не иска. Никакви плодови пюрета, нищо, и не ще да яде от шише и лъжица, знае си само цицата. Та ти съчувствам, щото вече видях какво е.
А пък ние с нашия си нямаме грижи относно ядененто, яде почти всичко, като някои зеленчукови и местни пюрета му ги смесвам с ябълково пюре. От понеделник и кухня ще си похапва.
То днес е петък 13-ти, но за мен този ден беше вчера, толкова кофти неща ми се случиха - счупи ни се количката, вече прибрала се у дома щях да падна с малкия и още мн. дребни нещица, дето те изнервят до n-та степен. Shocked
оф, стига съм се обяснявала.
Лек ден на всички!

# 12
Честита 7-ма месечинка на Габи, Неда, Ема, Иван, Максим и Даниел! Да растат здрави и щастливи.
Каролина, Вергин, как сте? Отдавна не сте писали.
Ави, благодаря ти за вниманието, много си мила.
Ние с Ивета две седмици бяхме на гости на баба и дядо в Сливен и аз малко изпуснах действието в сериалчето ни, сега се опитвам да изчета по-голямата част от пропуските и не остава ред за писане. Плюс това Ивка е като залепена за мен, докато е будна немога до тоалетна да отида на спокойствие, ако я оставя сама и започва да реве, та се къса. От няколко дни сме пресипнали от рев.
Иначе вчера бяхме на консултация - пораснала е с 1 см. и е наддала 600 гр., вече сме 67 см., 7 600 кг. Не смея да се похваля, че от 2 - 3 седмици не е повръщала и няма някакви сериозни обриви (от време на време се появява някоя и друга пъпчица, но вече не им обръщам внимание), за да не извикам дявола.
Проблема в момента е с храненето - отказва да яде пюрета. Изяжда по 3 - 4 лъж. и после започва рев, докато не й дам да суче. Иска си гърдата и това е. Просто се виждам в чудо. Как ще я отказвам незнам. Има ли и други бебчета, които не искат да се отказват от сученето?
Алина и Ивета много рядко произнася звуци наподобяващи срички, предимно се чува ааааааааа, е-е-ее, ммммммм, понякога бя-бя и някакви други звуци, наподобяващи срички, но ми е трудно да ги определя точно като ясни срички.
Ирини отново много свежо оформление на темичката   bouquet. Относно кръщенето, мисля, че ще е много хубаво да е на такъв хубав християнски празник като Спасовден, още повече, че това си е празника на Спаси. Но защо държиш да е в манастир, не е ли по-добре в някоя хубава църква, където това ще бъде лично неговото кръщене, наоколо ще бъдат само вашите гости и няма да е претупано? Извинявай, че ти се намесвам, надявам се да не се сърдиш, просто като идея ти го давам  Peace.
Сега ще ви оставям, че Ивка скоро ще се събуди, а аз трябва да поошетам, да хапна, да се изкъпя и приготвя за разходката.
Лек и приятен ден на всички.

# 13
Честита ни нова темичка с благодарност на Ирини за художественото оформление!   bouquet

Честита месечинка на празнуващия букет от бебчета днес!

Светлодара, много болести са ви се събрали. Пожелавам ви бързо и пълно възстановяване. Честити ви зъбчета! Да растат здрави и бели като гъбки!
Аз взех слънцезащитен крем на Себа Мед, фактор 40. И Сашко е много бял, но мисля, че ще е достатъчно силен факторът на този етап. Харесва ми, че с лекота се нанася - не е прекалено гъст.

Марианка, браво за представянето вчера! Вярвам, че защитата ще мине още по-блестящо!

Каролина, радвам се, че се обади! Значи след месец да чакаме и вас с Мони на среща!

Вергин, дано отърваването от обривите да е перманентно!

Сашко вика ба-ба-ба-ба и сам се наслаждава на звуците, които издава. Като плаче вика "мам"- ясно е кого вика. Жълтък, попара и глутен още не съм давала. Скоро и това ще стане. В неделя сме на погача и сега обикалям за рокличка на малката кукла. Мила84, и моят ред дойде  Grinning

# 14
Добро утро слънчица  Flutter
Хайде да копна неща които шпионирам из другите темички отностно слънцезащитните кремчета:
Цитат на: tety в вторник, 27 март 2007, 15:50
Важно е да се знае, че слънцезащитните кремове за бебета са само с екран, а тези за деца с екран и филтър. За това не купувайте за бебетата детски кремове и обратно.

Дай някакъв пример,те май всички се водят детски   Каква е разликата м/у екран и филтър?
Екран - вещества, които действат на повърхността на кожата; филтър - вещества, които проникват по - надълбоко в кожата. За деца сe препоръчват минералните филтри, защото са хипоалергенни. От това, което се предлага на бълг. пазар май само Юсерин са с минерален филтър. Тъй като прониква по - дълбоко  и може да се абсорбира, филтърът е опасен при бебета. Затова и бебешките кремове се правят само с екран.
Ако на крема пише ДЕТСКИ, това означава, че е с екран и филтър. Ако пише ЗА БЕБЕТА, означава че е само с екран.
Цитат на: tety в вторник, 27 март 2007, 23:42
От това, което се предлага на бълг. пазар май само Юсерин са с минерален филтър.
Не само. Клоран също има. Аз мазах детето с такъв миналата година, доволна съм, отново ще взема от него.
А относно избора на крем, ето някои пояснения на достъпен език :
"Няма значение на коя марка е кремът. Задължително е обаче да бъде с физичен (минерален) слънцезащитен филтър. Минералните филтри са titanium dioxide и zinc oxide и дават адекватна UVA/UVB защита. Кремовете с такъв филтър са препоръчителни за използване при по-суха кожа, а тези с химичен филтър - при смесена и мазна кожа (това в общия случай, при деца - само минерален филтър). Не е препоръчително да се ползва слънцезащитен крем преди навършване на 6 месеца, независимо че е с минерален филтър.
Според химиците в клуба, който аз модерирам (клуб "Козметика") фактор (SPF)над 25-30 е измислен и нереален. Фактор 25 дава напълно достатъчна защита (около 98-99%). Защита 100% няма.
Бях купила на малката слънцезащитния на Мустела с фактор 50. Ами той е адски сух и седи направо като вар по лицето. В момента я мажа с един американски крем с фактор 15, който съдържа titanium dioxide и zinc oxide. За съжаление не се внася в България. Поръчах го преди време през сайта на производителя.
Кремовете на Виши съдържат Mexoryl, което е комбинация физичен/химичен филтър. Тези на Ла Рош-Позе мисля също. Кремовете на RoC са с филтър Tinosorb, който пак е комбинация физичен/химичен филтър. Кремовете на Клоран нямам идея какво съдържат"
Каролина - дай малко снимки на бонбончо да видим колко голям е станал
Марианка-знаех си ,че всичко ще мине добре  Peace За разликата в оборотите между Сф и по-малките градчета е точно така.Аз затова в Пловдив съм като на санаториум.
Въргин,Светлодара дано бебочетата са здрави и няма проблеми повече.
ДВВхайде стискаме ти палци,да приключва вече ученето

Последна редакция: пт, 13 апр 2007, 11:21 от dennis

Общи условия

Активация на акаунт