Бебковците скачат и пълзят, септемврийски мами срещички редят

• 12 578
  • 292
  •   1
Отговори
# 15
Добро утро!
Аз ползвам слънцеза6титния крем на Мустела за бебета- фактор 50. Малко е гъст и се нанася трудно, а и трудно попива. Филип изглежда като клоун няколко минути след като съм го намазала. Но пък вярвам 4е е добър. От аптеката винаги ме питат каква марка козметика ползвам за бебето и такъв продукт ми предлагат, не е хубаво да се ме6ат...
Филип говори много, казва няня, неееее, маммм, баба, бля бля, таттт, дай даиии. Понякога, когато не му обръ6там внимание, запо4ва да се смее и да се опитва да привле4е погледа ми. Вдига си ръцете над главата и пляска.
Денис - побързай за Кукеноф, 4е го затварят май месец   Wink

# 16
Привет от нас с Иги момичета!

Хубаво време, хубава тема, хуубава планинска среща другата седмица!

Аз пак няма да дойда както се очертава, защото тук в Младосткия вилает всички мами сме без коли, а пък тези с коли сте все в района около южния парк. В тази връзка Kaleia,  ти как смяташ да се придвижваш от Люлин, с такси ли?

А иначе, Verqin, спокойно не си сама, и моето момиче най си обича цица и много трудно яде друга храна. Само кашите яде с кеф, всичко друго или с безразличие го гълта или направо отказва. Да не говорим, че и да яде е символично количество. Направо ми се реве вече като трябва да въвеждам нова храна, защото всичко ново се отказва автоматично. Онзи ден предложих например грах с картофи на Семпер, което според мен е доста вкусно. От първата лъжичка беше рев и гадене и като отворих тиквата хапна и се успокои. Стискай зъби, не се отказвай да предлагаш, пък тя ще прояде все някога, цицата няма да е вечна все пак.

За сричките Иги си казва мама и баба (но не е съзнателно). Ави и нашата мома плаче на мамммам. Но бебоците са на моменти. Сега е момента на сричките, миналат седмица беше бррррр.....и всичко става в пюре или плюнки, така, че Алина споко, и това ще стане. Иначе всичко при вас наред ли е, здрави ли сте?

Svetlodara аз още не съм взела слънцезащитен крем. Козметиката на Иги е Чико, много добре й понася и мисля пак това да и взема за слънце, но 50 фактор. Иначе 30 е ОК, сега не е много горещо, ти не излагаш бебето на директно слънце.

DVV, хайде успех и да се похвалиш при завършването. Пердето е любима играчка и на Иглика. За релсата.. Joy, не знам, но снощи след като вечеряхме я взех малко седнала в мен и докато се усетя тя дръпна покривката и чинията на баща й му избяга изпод носа, както смяташе да си бодне едно картофче. Добре, че реагирахме бързо и не успя да срути всичко на земята (имаше и сос... Crazy ooooh!)

Чао и  Heart Eyes

# 17
  • София
Момичета,
мерси за идеите за лекарствата. Ей сега ще нападна аптеката. Снощи беше тежка нощ за мен с това гърло, едвам преглъщам, но Вики си спа добре.
Ави, и Вики казва "мам" като плаче, много е смешно.
И ние пълзим напред, не много бързо, но винаги достигаме целта.

светлодара- жалко, че болести са ви споходили, дано всички бързо се оправят. Имам спомен,че преди бебчето имаше разстройство. Оправи ли се? (Извини ме, ако греша и не съм запомнила добре)

Аз купих слънцезащитен крем на Чико 50 фактор, но нещо не ми харесва, много е тежък и трудно се отмива.

# 18
Здравейте и от нас
Черпиме ви за нашата месечинка:

и кафенце:

Светлодара – съжалявам за болестите. Дано от тук нататък всичко да е наред! Честити зъбета!

Мамичка Яничка – честито зъбче  и по-малко ядове!

Вергин – ти искаш да спреш кърменето ли? Аз си мисля, че е много приятно кърменето и гушкането на бебока. Може още да не й е дошло времето за пюрета. Като я подгони любопитството към храната ви, тя сама ще си поиска. Четох, че е хубаво и бебетата да сядат на масата с родителите и да ги гледат как ядат, за да започнат да имат интерес към храната и да се учат как се яде.

Марианка – успешно четене. Времето за разходки тепърва предстои.

Ави - още веднъж благодаря за слабостта ви! Heart Eyes
.
Аз за пикника се чудя дали да вземам количка ил;и да си я взема със слинга и да взема едно одеало. Само ме притеснява дали няма да е много влажно за малките на земята. Количките там няма да има къде да се карат и така ще сме по-мобилни. Още не сме решили как ще стигнем до там. Изглежда има доста мами без коли. В краен случай ще ангажирам таткото да ни кара, но не знам дали ще има възможност.

Приятни разходки днес!

# 19
  • Пловдив
Честита месечинка на Габи, Неда, Ема, Иван, Максим и Даниел!  bouquet

На Ави - дано бързо да оздравяваш, че е много трудно болна да се грижиш за бебо!

Светлодара - надявам се болестите вече да ви отминават!

Марианка - и аз не обичам София заради шума и лудницата и също трудно се ориентирам!
Преди ми се налагаше да пътувам често по работа, но тогава беше по-забавно, защото щурмувах магазините и колегите ме разхождаха по разни готини места! А в "Максим", където понякога се събирате съм обядвала с тях! Сега малко ми липсва тази свобода! Whistling
Но може утре ако има кой да гледа бебо да си направим едно шопинг посещение до там с приятели!
Аз още не съм купила слънцезащитен крем, но лекарката ми препоръча Мустела /50 фактор/, защото ние нали сме с проблемна кожа! newsm78 Днес и аз ще щурмувам аптеките!

Стенли казва тата, ба-ба, ма-ма /основно като плаче/, дей-дей, да /много ясно и отчетливо/ Joy!
Вчера се обърнахме няколко пъти, но на обратно - от корем по кръб! hahaha
Но лазенето много го ядосва, още не е много наясно как се прави и само бута това дупе и забива главица - много е сладък!

Ние вече си хапваме на обяд зеленчуково пюре смесено с АМ - морков, картоф, тиква! Днес дадох 2-3 лъжички карфиол с картоф и горкичкия направо се потресе колко е гадно!!! Смях се от сърце!
Следобяд вече хапваме по-малко бананова каша на Милупа - определено му харесва!
Нашата окончателна диагноза е Атопичен дерматит и доста храни ще въведен по-късно! Сега имаме отново нови мазила за телцето, но ни изписаха и противоалергичен сироп - Кларитин!
Много се притеснявам да му го давам, но..............и не мога да го гледам така! Иначе от него бебо СПИ - има такова действие и аз има време да посвърша нещо вкъщи!
На тези, които учат  - успех!
Темичката е страхотна и заредена с много настроение!

Приятен пикник и да покажете после снимки!

# 20
здравейте, съвсем набързо...
Честита месечинка на празнуващите днес принцове и принцеси!   bouquet

Преди малко се прибрах от двучасов масаж заради проблема си с гърба. мисля че ще има подобрение и в понеделник съм отново...
Сега изпратих мъжете на къщата и започвам да чистя /жената, която ми помага тази седмица е ангаже, а само за гладен еимам 3 перални  Confused/
Ави, аз също съм с гърлобол сутрин... Дано бързо се оправим. Краен срок - понеделник!  Naughty
Върджин, Спаси ще го кръстя в манастира св.Мина, защото още преди да забременея си  бях казала, че някой ден когато имам дете ще го кръстя там.

Спаси обядва пюре от морковки и пиле, към което прибавих 1-2 с.л. намачкано сиренце. Услади му се. И ако всичко е наред други ден започваме попарките.

сега ви оставям, че до 3.00 трябва да съм изчистила, а в 3 и 15 ще съм на входа на Южния парк откъм Нишава на разходка с Лулова и още едно януарско бебе. който иска да се присъедини е  Hug !

# 21
Привет и от нас  Simple Smile
ЧЕСТИТО НА ПРАЗНУВАЩИТИТЕ БЕБКОВЦИ  И НА НОВООЗЪБИЛИТЕ СЕ   bouquet
Тук в Мюнхен времето е приказка,немците одавна си оравят слън4еви бани,ние за сега събираме тен по кафетата  Laughing
6те пусна снимки дове4ера,4е 4акам Тити -Мити да се събуди,папка и на разходка!
Другата седмица 6те ни бият хепатитната ваксина  Sad,милият ни мал4о не му се разминава месец без ваксина!
Глутен съм въвела,сирене и масло съ6то,пуснах теми4ка за храненето на 7-месе4ните ако искате заповядайте !
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=181848.0
Доника,4естит рожден ден на патерица   bouquet,желаем ти здраве,6тастие ,любов и много късмет!Ани ни пра6та снимки на Дарко  Grinning.Да те питам твоя мъж бе6е ли на кръ6тането на Дарко,мъ4а се да си спомня хората от тогава!
Каролина и аз не винаги пи6а ,но попро4итам  Grinning!Пописвам и от време на време в немската ни тема!
ДВВ ,какво завър6ва6 в ТУ-то,аз съм завър6ила семестриално в ТУ-София-Компютърни системи и технологий,но имам изпити да взимам!Надявм се есента да ги из4истя и да запо4на дипломната!
Мити ве4е пи6ка и ака в гърненце ! Simple Smile
Нямаме признаци за зъбоникнене!
mari_anka ,браво на теб,стискам палци вси4ко да мине добре!
Dit и аз не съм суеверна,дори смятам 4е ми върви на този ден!
Светлодара,за болките в у6и4ките зная 4е освен 4е бебковците си въртят главата,но и пи6тят!Споко,май е от зъб4етата!
За слънцеза6титния крем - от моми4етата в немската тема разбрах 4е в книгата на okö test за тая година и Euserinе с много лоша оценка ,aз мисля какъв да купя,за сега съм се спряла на SUNDANCE Kinder Sonnen Sprey (UV 25) - той е оценен със зеър гут и е минерален.Може и майка ми(идва в неделя  Laughing) да ми донесе Мустела.
Имам о6те много не6та да споделя,но Тити-Мити се събуди,усмихнат ден ви желая!

Последна редакция: пт, 13 апр 2007, 13:24 от Sesiliq

# 22
Здравейте момичета, след Великденските празници и от нас!!! kyllmg
irinii - 10х за страхотната темичка и успех с уреждането на кръщенето. Дано всичко се нареди по най-добрия начин и се получи един незабравим празник!
Vergin и ние бяхме при бабата и дядото на Йоанка в Сливен по празниците - другия път трябва да се видим там!  jumpuu
Аз все още съм с подуто коляно, но продължавам лечението и дано по-бързо минава, че взе да ми омръзва вече...
Йоанка вече не суче и не знам дали от това или защото поотрасна, но стана доста самостоятелна. Заспива си вече сама и през деня и вечер и не се нуждае от дъ-ъ-ълги приспивания и увещания с часове.
Отбиването определено беше по-трудно за мен, от колкото за нея.
 Смятам кърменето за невероятно изживяване и съм много щастлива, че успях да се докосна и до това човешко тайнство, но и новото положиние има своите безспорни предимства.
venush - процедурата на самото отбиване беше първата седмица го намалих на два бр. - сутрин и вечер. В началото последното хранене, после предпоследното /за да свикне да заспива без гърда/. Втората седмица и давах само, като усетя напрежение в гърдите - за малко, колкото да омекнат и после пак АМ. И така. При нас се получи доста лесно /аз не вярвах/, защото нашата Йоанка не отказва нищо, но при вас като чета може да е по-трудничко. Успех все пак, като решиш, че е дошъл момента за вас.
svetlodara - и при нас така - всички по едно и също време се тръшнахме. Дано бързо се оправяте при вас!
Алина - стискам палци и на вас в края на месеца. Вярвай, че всичко ще е наред и то ще бъде! Hug
e.t., Щастливка -  браво на пълзящите бебоци. Страхотни са, всеки път като усвоят някое ново умение!
Хайде оставям ви за сега, че Йоанка овърша орталъка #Milti!

# 23
Здравейте,
Включвам се много набързо и за съжаление не успях още да ви изчета. Свекърва ми взе малкия а аз имам малко време за себе си и докато стоях с маската естествено съм с любимото ми форумче но вече ми свърши времето
Днис, благодаря за инфото за слънцезащитните кремове
Благодаря и на всички за отговорите за жълтъка, някой беше казвал нещо че се почвало с няколко трохички та затова се чудех по колко давате. А за пресните яйца незнам какво ще правя, дано са пресни в магазина че друг вариант нямам
Марианка, супер, сега като имаш по-малко за учене обаче да не се отпуснеш
Радвам се че някои мами които скоро не са писали си включват  Hug
Лек ден на всички

Току що пуснаха песента на Бионс и Шакира, поздравявам ви, изслушвам я и влизам в банята  Crazy

# 24
  • sofia
А за пресните яйца не знам какво ще правя, дано са пресни в магазина че друг вариант нямам
Има начини, по които да разбереш едно яйце прясно ли е или не  Wink пресните яйца са с матова черупка и са прозрачни при ламбиране. при счупване белтъкът им е желе подобен, жилав, а жълтъкът не се разлива, докато при непресните яйца жълтъкът се разлива лесно, а белтъкът е по-воднист. Потопени във вода, пресните яйца лесно потъват, а непресните плуват на повърхността.
В хладилник яйцата могат да се съхраняват до 1 месец. При престояване те изсъхват, което благоприятства развитието на различни микроби, попаднали чрез порите на черупката. Когато в яйцата са започнали гнилостни процеси, при осветяването им на лампа или гледането през тръбичка срещу слънцето в тях се виждат тъмни петна. За да са безопасни, най-добре е да се варят 15 мин. Не е необходимо да се охлаждат със студена вода.
От книгата на проф. д-р Лиляна Трифонова "Хранене на детето от 1 до 16 години". Ако искате има инфо и за това как да познаем прясна риба и прясно месо от птици  Simple Smile, ще препиша, ако има интерес  Simple Smile
Благодаря за поздравите за месечинката на Габи. Да са живи и здрави всички нейни звездни братчета и сестрички  Heart Eyes

# 25
Днес бяхме на консултация и трябва да се отчетем:
 Госпожица Ева е 9 кг, 69 см. Май височка ще върви Simple Smile  Вече си има 2 показани зъбчета. Показаха се точно на Великден Grinning И си имаме нова чаша, с която с удоволствие си играем и пием водичка. Днес бяхме на страхотна дълга разходка - беше прекрасно.
Някой питаше за слънце защитен крем. Аз взех на Юсерин фактор 50+, аз самата също се мажа с такъв фактор. Бебка е взела моята бяла кожа и двете трябва много да се пазим. Педиатърката ми каза, пък и аз някъде четох, че бебчетата не бива да се излагат директно на слънце, но пак трябва да се мажат с крем.
Ето тук можете да видите големите бузи на малката Ева: http://photos.vasilev.name/eva/
Това е от нас, до скоро.
П.С. Честити месечинки на всички празнуващи бебчета   bouquet

# 26
Каролина - дай малко снимки на бонбончо да видим колко голям е станал

dennis, качих току-що 3 снимки в албума да го видите колко е пораснал: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=111192&photo=66

Каролина, радвам се, че се обади! Значи след месец да чакаме и вас с Мони на среща!

Много ми се иска да дойда на някоя от срещите ви и да се запознаем на живо, но не съм сигурна дали ще успея. От сега правя планове как ще мине почивката ни в Бг. По-голямата част от времето ще прекарам при родителите ми в Севлиево. В София ще бъда 3-4 дни, за да се видя с приятели, но не съм решила дали да взема и Мони с мен или да го оставя на майка ми.

viki81, и аз като теб освен от магазина няма от къде другаде да си купя яйца. Купувам за нас обикновени, но веднъж взех organic и на мъжа ми не му харесаха, миришели му на нещо и сега не смея да дам на Мони нито от едните, нито от другите. Мисля да изчакам и чак като си дойда в България да дам жълтък от домашните яйца на прадядо му.

Алфи, честити ви зъбчета. Белички и здрави да пораснат всичките.
Мамичка Яничка, приятно ми е да се запознаем.  Stop Честито ви първо зъбче и на вас.
e.t. и Щастливка, браво на пълзащите ви бебоци. Скоро и ние ще сме в този отбор.
irinii, ти както винаги си с много дини под една мишница, но непреставаш да ме удивляваш как успяваш да огрееш навсякъде. Поздравления за новата ни хубава темичка.   bouquet

Приятен и ползотворен ден на всички  Hug

# 27
assia много полезно, благодаря
Какво ще правя без ценните ви съвети като заминем незнам  Cry
Каролина, polinbg, големи сте сладури пу-пу  Laughing

# 28
Влизам много набързо Crazy трябва да готвя а още не съм почнала  ooooh!

Високи сме 73см и тежим 8700гр
Взех си и последната заверка Hug Mr. Green Благодаря на тези който ми стискаха палци Heart Eyes Hug
за слънце защитния крем още се чудя какъв да е  newsm78 но определенно ще е 50 фактор

venush  поне нахрани ли се татито ви  Joy
Sesiliq   завършвам Инженерен дизайн Peace

Сладурчето няма нет и помоли да благодаря от нейно име за честитките за   месечинката  bouquet

# 29
  • София
Добър вечер, да се отчета преди Биг Брадър. Grinning

Гърлото ме поотпусна, след като направих една ударна атака - хомеопатичните хапчета, гаргара със сол, гаргара със сок от лук, няколко лъжици мед. Ама то не се издържаше.

Ето едно кратко видео на Вики как пълзи, правено преди известно време. Сега е надобряла още  Laughing
http://video.google.com/videoplay?docid=2388414425108584430&hl=en

Леле, как ще отбивам и аз незнам. Дано е по-нататък, когато вече добре пие от чаша.

Сесилия - браво на Мити. Как го научи на гърненцето? Трудно ли беше?

Полинбг - чудесни мерки на малката Ева  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт