🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 2 (23.09 - 30.09) 🎭

• 13 478
  • 336
  •   19
Отговори
# 315
Аз пък не разбирам защо е цялата тази драма с писмото и защо му обръщате толкова внимание. Не ми се струва особено важно.
Според мен каквото и да е станало го излъчиха, за да се разбере, че свалят съмненията от Неве на 100% след това писмо. Иначе зрителя щеше да знае, че Глория се съмнява в нея, а после изведнъж щеше да види, че й вярва на 100% без контекст. За мен лично кой какви писма получава изобщо не ме бърка.

# 316
Разгледах facebook страницата на предаването. Летвата на аудиторията е безумно ниска. Коментарите в общи линии са от типа на: „който е предател извън предаването, е предател и тук“, „Юда“, „защо Х беше изгонен/убит, беше много симпатичен“, „защо се излъчва само по 1 път на седмица“.
Масовият зрител няма представа какъв тип предаване гледа и какво е в ядрото на този формат. Коментиращите си мислят, че вътре се гонят по симпатии, защото някой завижда на друг за сините му очи или за актьорския талант. Close
Редакция: И явно очакват да се излъчва нов епизод всеки ден и така формат с 11-12 епизода да бъде излъчен за има-няма 2 седмици. Joy

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 17:19 от ztztt

# 317
Като гледам и участниците вътре така мислят. (Като коментиращите във фб)

# 318
Според мен масово не са наясно, че целият сезон се снима в продължителност на 2 седмици, а не като други формати. Те могат и да поискат да им се спуснат всичките епизоди накуп за един ден. Знаят да мрънкат, че им е малко по 1 епизод на седмица, но не видях похвала, че нашите епизоди са с продължителност 90 минути без рекламите, а стандартът е 60 минути. Вечно недоволни.

# 319
При тях има една голяма особеност - има камера насочена към вратата на стаята, от която влизат. Още като отворят вратата и видят, че има поставен плик на стола, веднага им се променя реакцията, даже си казват "ех, убиха ме" преди да седнат. Това е категоричен знак, че не всички получават писма.

Убийте ме, горната логика с категоричния знак не я разбрах!

# 320
Според мен каквото и да е станало го излъчиха, за да се разбере, че свалят съмненията от Неве на 100% след това писмо. Иначе зрителя щеше да знае, че Глория се съмнява в нея, а после изведнъж щеше да види, че й вярва на 100% без контекст. За мен лично кой какви писма получава изобщо не ме бърка.

На мен ми е интересно да разбера тази скрита механика на играта.
Иначе мисля като теб, че не е грешка в монтажа, а го излъчиха, защото иначе няма да разберем как се свалят подозренията от Невена.
А вярвам, че и тя е получила писмо заради вторият ѝ снихрон по темата, където казва, че не лъже, защото още на първо гледане ми дойде малко странен:
https://btvplus.bg/produkt/predavaniya/68510/sezon-1/traitors-ig … -sezon-1-epizod-2 на 19та минута

едит, че съм последен пост, и подкаста на Ряпата е на лице:

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 19:51 от Одри ♡

# 321
В тази игра няма праведни.

# 322
Абе, продукцията защо разрешава участниците да говорят каквото си искат, нашето котенце качил видео в тикток и казва: “Предстоят грандиозни мигове, в които аз съм действащо лице, предстоят велики епизоди пред Господ ви казвам, обещавам да виждате каквито окото на зрителя, не само, че не е виждало, а каквото и разума изобщо не си е представял, че може да види.”
Много си е повярвал и филмирал, идния вторник да сме очаквали предни и задни салта. 🤨 Изсмях са.
Той с това изказване потвърждава, че ще стои още дълго време, аз го приемам като спойлер, не мисля за редно това.

# 323
  • София
Неее, абсурд всички да имат писма и Неве да е получила. Тя си каза, че е решила да излъже за писмото, а и другите като разпитваха Глория очевидно бяха изненадани от историята й.
И Надкаст не са казали нищо подобно.
Не си на прав път, Дяволо.

# 324
alternativen
Прави се на интересен. Не ме е впечатлил досега, няма и да успее в бъдеще.

# 325
Айде и аз да дам моите предположения за тези вездесъщи писма.

Признавам си, че не съм слушал Надкаст, възможно е да имат някаква вътрешна информация, но съжалявам, че пак ще върна на чуждите версии, но абсолютно съм убеден, че там този елемент с писмата го няма.
Няма логика да им дават писма, за да им видят реакцията на убития, при положение, че кадъра започва още от влизането в стаята на човека, който е убит от Предателите и когато той вижда писмото реагира с разочарование и вече знае, че е потърпевш: ето пример (14:25). Също така ние като зрители никога няма да видим другите, които си четат писмата, че са се спасили, така че е странно да съществува като механика.

Разбира се,  аз не изключвам това да си е наша приумица и наистина да го има както казва Diavolo, а това да си е гаф на нашата продукция. Поне за мен това е доста излишно да съществува, но пък ако е помогнало на Неве - браво че е реагирала бързо на реакцията на Глория с писмото.

# 326
Soney, кое не е ясно? Ако получаваха всякакви писма, щяха да реагират "я да видим какво пише днес", а не "въх, убиха ме!".

outcast, благодаря за потвърждението, но същият пост със същото съдържание и линк към извора на мен ми го трият тук.

# 327
  • София
Напротив, на прав път съм. И единственият път всъщност.
Надкаст казаха точно това, което съм написал с тази разлика, че споменават между двама и петима получаващи писма на рандъм принцип всяка сутрин. Аз писах всички, защото си мислех, че така ще е най-лесно, за да се получи максимално автентична тяхна реакция, когато вместо писмо, че си се разминал на косъм пише, че си убит.
Не знам за кой път трябва да го повторя, за да ме разберете, но ще го направя. В чуждите формати никога не сте чували за писма, защото участниците са предупредени да си мълчат за тях и да не ги обсъждат. Тук са пропуснали този факт и експресивната Глория веднага би алармата. Не са го изтрили това, защото трябваше да видим и сегмента с Неве и как вече не я подозират (Глория и Анна-Мария), а и тези два момента са свързани и основна част от целия монтаж със закуската. Няма как да ги махнат току-така.
Но по-важното - не забелязвате ли, че след това в два почти пълни епизода тези писма изобщо не се коментират? Една кратка думичка няма за тях. Изчезнаха от сюжета. Все едно никога не ги е имало. Това как си го обяснявате? Ами много простичко. Вслучая няма рязане на кадри, просто след първия ден и случката с Гло и Неве, всички участници са получили инструктаж никога повече да не ги споменават.
Гафа си е гаф, но и не е нещо фатално. Нищо кой знае какво не се е случило.
Отново да подчертая, тези писма нямат никакво отношение спрямо самата игра и спрямо стратегиите. Този елемент е извън камера, извън сторилайна. Той е само и единствено с една цел - играчите да се държат в шах и да имат по-автентична реакция при убийство.

# 328
  • София
Реално Diavolo и ТуджаровandНеделчо би следвало да са прави - реакцията на Силвия при получаването на писмото, че е "убита" - беше много смесена. Тоест тя се молеше да не е това, а друго. За да има реакция, че при получено писмо е "друго", то има причина да очаква друг вариант. И не, няма как само заради уж лъжата на Неве и издаването на Глория, тя така да реагира, тоест теоритично и това е възможно, ама Силвия не е чак толкова добра актриса.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2025, 04:03 от gg__

# 329
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Аз гледах Надкаст и точно ситуацията,за която Туджаров обясняваше за тези прословути писма.
Бота му казал,че имало в един сезон (индийски), един единствен път този сегмент с писмата раздавани между 2 и 5 играча.
Та ходил в някакъв индийски сайт, че превеждал с гугъл и не знам си какво.

Не знам защо продължава да се рови в тази толкова досадна вече тема. Каквото и да са решили, са го тествали веднъж в еп 1 и са се отказали.Неве пък ЯСНО си каза,че е излъгала тъй като е била на пангара и е видяла начин да си изчисти името. Всички бяха изненадани както за писмото на Глория,така и за "писмото" на Неве.Дори разпитваха.
Неве писмо НЕ Е получавала. Само Глория.

Общи условия

Активация на акаунт