🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 2 (23.09 - 30.09) 🎭

• 17 135
  • 375
  •   4
Отговори
# 300
Не гледам подкасти, но не разбирам защо подкаста на някой си трябва да е по-меродавен от това, което виждаме с очите си в чуждите сезони (където и камерите са много повече, и звукът е по-добър - пак да засегна темата с висящите огърлици, хем изглежда глупаво, хем не се чуват добре).
Съгласен съм, че тази тема с писмата е излишна и няма смисъл да се нищи повече.

# 301
Нямам надежди Оля да разкрие Бачорски. Той вече се направи на глупав пред нея като я разпита подробно какво се случва, ако има щит и го убият, а Оля с радост му обясни и Бачорът рече: "А-ха!". Демек, сега вече разбрах, щото съм невинен, наивен, докоснат и не знам как се играе тази игра.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 13:59 от Дидичка

# 302
Неве си каза на синхрон, че се е поколебала за секунда и е взела решение да излъже, за да замаже очите на праведните. Защо подозирате обратното, след като тя си го каза?

# 303
  • София
Обяснявам за последен път за цивилки ала Глория във формата. Wink

1) В чуждите сезони никога и никъде няма да видите това нещо, просто защото участниците са инструктирани още в началото да не обсъждат писмата по никакъв повод. Това е канон. Всички получават. И нашите участници всички до един получават. Всеки Божи ден.
Но някой е пропуснал тази малка подробност в нашия формат (да им забранят да ги обсъждат). За това и всички се чудят какво става и дали и те да коментират за тях или да не коментират. Дали е някаква важна информация или не. За тях всичко е нещо ново. Има си го и шок момента, като първа сутрин, всичко е ново и т.н.
Обикновено най-експресивния човек реагира. Глория. Не съм изненадан.
2) Всички получават писма. Ако има 25 човека -> всичките 25 човека получават. До един. Няма значение дали си предател, праведен, дали имащ щит и т.н.
3) Няма как да изрежат и Глория и Неве, защото трябва да изрежат цялата закуска, тя и без това е най-малкия като времетраене сегмент. Това е просто монтажен и продуцентски гаф. Има намеса след това, но вече е късно.
4) Нищо фатално не е станало.
Просто съм буквалист и се дразня на такива неща, а и се подразних, че ни вземат за канарчета и се налага да ни го обясняват завоалирано в Надкаст.
Абе кажете си в Преди обед, сори, сгафихме и толкоз. Голямо чудо станало...

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 13:51 от Diavolo

# 304
1) В чуждите сезони никога и никъде няма да видите това нещо, просто защото участниците са инструктирани още в началото да не обсъждат писмата по никакъв повод. Това е канон. Всички получават.

А аз казвам, че не е вярно това, и дадох няколко аргументи, ти си решил да вярваш на някой си от подкаст, окей, но е добре да се подчертае какъв е източникът ти, за да си преценят сами хората дали е така или не.

# 305
  • София
Не вярвам на подкаста сляпо.
Вярвам на най-важното - на главата на раменете си. И мисля. И навързвам.
Бъди сигурен, че участниците анонимно все някъде ще си кажат дали е така или не е така.
А ти ако искаш вярвай и в летящи розови слончета. Почти сигурно си уше на продукцията тук. Лошо няма.

# 306
Не е логично всички да получават писма всяка сутрин. Ако е така, защо останалите бяха толкова изненадани, че Глория повдигна темата? Или всички останали са разбрали, че трябва да си мълчат за тях, а само тя - не? Не се заяждам, наистина питам.

Иначе, на мен ми се стори, че Оля заподозря Бачорски. На него от 3-тия епизод на единственото предаване, което съм гледала с него, му личи, че е хитрец и тарикат, няма как Оля, която го познава достатъчно добре в "живия живот", за да му дава съвети за бизнес (и той да я слуша!), да му е повярвала, че не е наясно с играта. Много преигра пред нея, много.
С интерес наблюдавам Коджабашев, радвам се, че влезе. След убийството на Иван Юруков, си нямах "покемон", сега залагам на Жорката от Острова. Очаквам и Мая да се размърда след някой и друг ден. Удобничко ѝ е на нея в страни от мелето, защитена от Бачорски и с подкрепата на Ана-Мария и Жоро, но може и да опита да отстрани някого, ако види удобна възможност. Все пак.. на финала място за всички няма.

# 307
  • София
Ами аз инфо нямам, а само разсъждавам как биха го замаскирали най-добре.
Никой не ми снася информация.
Да, наистина, тук съм склонен да се съглася с вас, че по-скоро няма логика.
По-скоро Кло е по-близо до истината. Дават се писма на определен брой хора (от двама до петима примерно), като всяка сутрин са различни хора. Но всичко останало е така. Нямат право да говорят за тези писма и за предупредени за това предварително.

# 308
Да, и на мен това ми звучи най-логично. И предполагам, че не са задължителни тези писма, затова може в някой сезон да ги има, а в друг - да ги няма, като зависи от решението на продукцията.

# 309
Обяснявам за последен път за цивилки ала Глория във формата. Wink

1) В чуждите сезони никога и никъде няма да видите това нещо, просто защото участниците са инструктирани още в началото да не обсъждат писмата по никакъв повод. Това е канон. Всички получават. И нашите участници всички до един получават. Всеки Божи ден.
Но някой е пропуснал тази малка подробност в нашия формат (да им забранят да ги обсъждат). За това и всички се чудят какво става и дали и те да коментират за тях или да не коментират. Дали е някаква важна информация или не. За тях всичко е нещо ново. Има си го и шок момента, като първа сутрин, всичко е ново и т.н.
Обикновено най-експресивния човек реагира. Глория. Не съм изненадан.
2) Всички получават писма. Ако има 25 човека -> всичките 25 човека получават. До един. Няма значение дали си предател, праведен, дали имащ щит и т.н.
3) Няма как да изрежат и Глория и Неве, защото трябва да изрежат цялата закуска, тя и без това е най-малкия като времетраене сегмент. Това е просто монтажен и продуцентски гаф. Има намеса след това, но вече е късно.
4) Нищо фатално не е станало.
Просто съм буквалист и се дразня на такива неща, а и се подразних, че ни вземат за канарчета и се налага да ни го обясняват завоалирано в Надкаст.
Абе кажете си в Преди обед, сори, сгафихме и толкоз. Голямо чудо станало...

Много мило Joy Но аз продължавам да не разбирам. И аз не се заяждам, просто искам да се изяснят нещата. Нищо че моя довод бе отминат, а същия по-късно на Gripping приет.

По първа точка изглежда не е толкова сигурно, че всички до един получават, според последващи твои постинги. Пък и според мен ако са пропуснали да ги инструктират, щяха за писмата си да споменат и останалите двама-трима човека (ако предположим, че са пет). Най-логичното е, че са пропуснали да инструктират само Глория и Неве. Това донякъде би обяснило защо никой нямаше (или не беше излъчено) подозрение как така "застрашената" Неве, рискува живота си на понтона.

Да предположим, че до тук разсъждаваме вярно. Остава обаче въпросът при това положение защо не се опитаха да поправят гафа. Спокойно можеха да изрежат Неве, а и Глория с добър монтаж можеха да замажат и останат само вайканията и облекчението й. Все на все ще имат достатъчно материал от закуската, пък и да е по-кратко, какво от това. Даже по-добре, за мен това е най-досадната част от предването и се точи ненужно дълго, с изключение на съспенса накрая. Може би просто ги е мързяло... и са решили, че не е болка за умиране.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 16:07 от ladonnae

# 310
  • Другата България
Подкастите са за сезона, който се излъчва у нас и за който е темата.
Съвсем резонно се коментира той и всичко, свързано с него.
Каквито са и подкастите.
За мен е доста дразнещо това постоянно навиране, сравнение с и едва ли не “обожествяване“ на чуждите формати и какво било там - кога, как, защо, кой и т.н., което няма нищо общо със случващото се в нашия сезон.
“Библията“ на формата е една, но няма как всичко да се случва по един и същи начин със сезоните в другите държави, предполагам няма нужда да обяснявам защо.
В този ред на мисли всякакви “доказателства“ са излишни, и са спам и офтопик.

# 311
И защо пък да са оф-топик? Нека видим и сравним с нашия, в който става дума за същия казус, предизвикващ въпроси у зрителите. Ето, става ясно, че и в НЗ е имало подобно писмо, което също е излъчено. Остава и там да са направили същия гаф, както и по същия начин да не са успели да го покрият, което вече са цели две допускания в сферата на малко вероятното, правещо хипотезата с висока степен на възможна недействителност.

# 312
Неве си каза на синхрон, че се е поколебала за секунда и е взела решение да излъже, за да замаже очите на праведните. Защо подозирате обратното, след като тя си го каза?
Именно! Най-простия и железен аргумент. На синхрона Неве сама си каза, че идеята да каже че и тя е получила писмо и' е дошла едва когато Глория е разказвала за нейното и и' се е сторило добра възможност(не знам защо) да снеме подозренията от себе си, т.е. тя НЕ е получила писмо, но  някои продължават да разсъждават получила ли е тя в действителност или не. За мен е ясно, че в нашия случай единствено Глория е получила такова, само ми се губи режисьорският замисъл(ако има такъв) - да я изкарат допълнително от подозрение (сякаш влизането последна не е достатъчно) или да вкарат в главите на участниците обратната логика "само на нея? аха, тя  си измисля и се опитва да се оневини значи е предател" или просто хаос да става

# 313
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Каква е идеята на това упражнение да се дават писма на 3 до 5 участника,когато това:
1. Не се обсъжда с другите участниците,
2. Не се показва на зрителите и
3. Няма никакъв стратегически замисъл,нито интрига би се направила от това.

А ние си знаем,че когато се снима едно реалити,никой няма да губи време и ресурси да заснема сцени,които нито ще се видят,нито ще имат значение за играта.
Нашите продуценти нещо са наумили с писмото на Глория,но бързо са разбрали,че няма смисъл. Или просто грешно са разбрали,че трябва да се пращат 3 писма на 3-мата обсъждани на конклава - Едно с "Ти си убит" и още две писма с "ти си пощаден (а)" ,а supervisor-a бързо им е оправил грешката.

# 314
  • Другата България
И защо пък да са оф-топик? Нека видим и сравним с нашия, в който става дума за същия казус, предизвикващ въпроси у зрителите. Ето, става ясно, че и в НЗ е имало подобно писмо, което също е излъчено. Остава и там да са направили същия гаф, както и по същия начин да не са успели да го покрият, което вече са цели две допускания в сферата на малко вероятното, правещо хипотезата с висока степен на възможна недействителност.
Защото не всички сме гледали и гледаме чужди формати, това имах предвид.
Докато подкастите са си за него, и за мен биха могли да дадат повече насока и гледни точки, не само по този казус.

Общи условия

Активация на акаунт