Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 49

• 19 106
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
За Стоя между другото аз мислех, че е някакъв нов вариант на Стойка или момиче, кръстено на Стоян, докато веднъж не прочетох за някаква баба Стоя.

# 316
Стоя-дано да е на О ударението.

# 317
  • Най-красивата страна
Селия
Ревека
Елекса
Самара
Тейлър
Мерелин
Хранемира
Дева
Неша

# 318
Павела /Митова/ - май е председател на някаква комисия, не ми се търси.

Имам приятелче Павел - ами Папи му викаме цял живот.

# 319
  • Телиш/Плевен
Ниа Никол

# 320
  • София
Днес чух името Ема Мария

# 321
Селия е испанско име.

Ревека или Ребека е библейско име от Стария завет. Коментирали сме го.

Аз пък наскоро чух фамилията Колдови.

# 322
Едно бебе Розалина.
Познавам възрастна жена с това име и една състудентка, но винаги ми е звучало грубо и архаично.

# 323
Имам колежка Розалина, на около 45 трябва да е. За мен е нормално име, макар и рядко.
И един Розалин познавах, млад почина. Роден някъде около 1960. Това вече винаги ми е било странно.

# 324
  • Пловдив
Колдови е чужбинско име в единствено число, като Бонджови (Джон, че познавам и българка Бонджова), или КОлдов и КОлдова?

Розалина се казваше учителката в детската градина на децата ми, която се пенсионира. Не го намирам за остаряло име, макар че не го харесвам, но наистина носителките му като че ли са повече възрастни.

# 325
Имах позната Розалия, Розалина май съм го срещала по-често.

Почти не гледам български филми и сериали, но от малкото, което съм гледала, ми е правил впечатление, че доста често имената на героите са по модата на зрелия социализъм, съвременни филми, а пък не звучат много съвременно - тоест дават някакви млади хора и всичките, ама всичките, дори и младите персонажи, са с имена от ерата на "Оркестър без име", "Дами канят" и "Топло"... примерно.

# 326
Колдов и Колдова – съпрузи.

На мен ми харесва името Розалина. Познавам две – жени на средна възраст.

# 327
Кукумицинка, учениците, с които работя, съучениците на децата ми, едно 80% са си с нормални имена - Димитър, Георги, Ивайло, Ивелин, Никола, Николай, Александър, Виктор, Габриел, Кристиян, Мартин, Мирослав, момичетата - Александра, Виктория, Кремена, Камелия, Нина, Йоана, Ралица, Деница, Мария, Емилия, Анелия, Десислава, Светослава и т.н. Няма как без Никол, Рая, Дария, Ема, но сякаш им поотмина модата.
Английски, испански, италиански вариации има, но сравнително рядко.

# 328
Примерно в един филм една от героините се казваше Роза...Усеща се един дисонанс, всички горе-долу сме наясно с тенденциите в имената и не им отговарят имената като съвкупност на произволна група 20-годишни, защото преди 20 години, като са се раждали, модата е била еди-каква си.

# 329
  • София
Като стана думи за Рози, познавам Розалия, Розалина и РозЕлина.
Едно съседче се казва Лорита.

Общи условия

Активация на акаунт