ЕДИНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИТЕ профилите борят, а майките им тихо си говорят

• 10 346
  • 226
  •   1
Отговори
# 90
Нинка, и аз това се чудя как ще разберат, че едно дете е напреднало. Какво като мама го е научила да чете и смята преди първи клас. Това значи ли, че ненаученото е по-глупаво? И двете ми деца не са могли. Госпожата на набора беше прекрасна. Но на малкия сложи най-отпред четящите, а другите отзад. До последно си работеше с няколко деца. Та се наложи, аз да му бъда учителка. В пети клас завърши с пълно 6, за разлика от предходните четири години.

Това да имало клас с напреднали, било въведено в някакви страни. Ама, никой не казва кои. Та се чудя кои са. 🤔

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 19:14 от krasi78

# 91
В нашето училище часовете са по 40 мин., и като се прибере, все е уморена, хапва набързо и докато сложи главата на възглавницата, вече е заспала, често се случва да е с главоболие.

Бокси, но тъй като не си съгласна - не отивай, ако идеш пък, няма да подпишеш и готово.

Много ви са странни училищата, то не че и нашето не е, ама вие избивате рибата направо.

А аз ся да подбутна малко темата зааааа - голямата среща. От 1 година въ подбутвам, Вампи, и тя наскоро писа, ама тъй и никой не се обади. Та я кажете, кога ша съ срещате, да знам кога да заредя батериите на метлоносача. Да не стане тъй, че ааа да тръгна, и да мъ изостави насреде пътя.

# 92
Чувала съм и аз ,че в някой страни наистина има такива класове ,че и училища.В Америка мога да кажа по информация от братовчедка живееща там ,че системата им е доста интересна и за моето дете щеше да е идеална , защото наистина му беше много скучно в часовете и постоянно имаше оплаквания,че говори в час.Там при нея още от детската градина си имат оценка на нивото на децата и ,ако преценят,че не е за преминаване в следваща група/клас препоръчват на родителите да остане за да може да напредне ,а не само да минават на горе и да остават ненаучни децата.Ако видят ,че детето е по напред от връстниците го местят в по горен клас,точно за да не му става скучно ,както беше при моето дете ,а и при доста други деца. Да и аз не харесвам подобни изказвания,като прости деца и т.н има просто деца на които една идея им е по лесно,което не означава ,че по нататък няма да се променят нещата. Като цяло смятам ,че българите имаме още много да оправяме от към образованието и сме далеч от това с нашия по старомоден манталитет.
Нинка, и аз това се чудя как ще разберат, че едно дете е напреднало. Какво като мама го е научила да чете и смята преди първи клас. Това значи ли, че ненаученото е по-глупаво? И двете ми деца не са могли. Госпожата на набора беше прекрасна. Но на малкия сложи най-отпред четящите, а другите отзад. До последно си работеше с няколко деца. Та се наложи аз да му бъда учителка. В пети клас завърши с пълно 6, за разлика от предходните четири години.

Това да имало клас с напреднали, било въведено в някакви страни. Ама, никой не казва кои. Та се чудя кои са. 🤔

# 93
Чета ви и се чудя. Нашето училище взе да ми умилява, нищо че и при нас изцепки да искаш. Ама понякога сме длъжни да отстъпим първото място на други, като вашите.
Нищо не подписвам, ако не ми е спуснато в групата на класа и обсъдено от всички страни с другите родители. Омръзна ни това извиване на ръцете от днес за вчера.
Това с "класа за напреднали" най-вероятно ще приключи с ръкопашен бой между амбициозни майки. Не мисля, че бащи ще се намесят.
Но иначе съм "за" 45-минутния час. И да почват в 7.30 с физзарядка в училищния двор.

# 94
  • София
А защо някой ще събира подписи, за да подпомага решение на директора. Това си е изцяло право и задължение на директора.

Аз да попитам дали може да направим подписка да им наплескат шестици на всички и да скипнат останалите две години, че изморени ми се виждат децата?

# 95
Вампирче и аз имах подобно на твоето мнение,но една идея по меко😂😂 А ,именно да ги направят направо по 20мин. часовете ,че да не се уморяват милите.😂😂 Много се ядосвам,но не отидох да подписвам нищо.Само класната писа в групата да каже ,че много се надявала предложението да са по 40мин. да се приеме родителите не изказаха никакво мнение ,което за мен е повече от странно.С две думи на някой учители не им се седи цял ден в училище с децата и искат да приключват по рано ,но под предтекст,че за децата мислели.Пет минути не са кой знае какво имат часове блокове два часа на ден математика 10мин им се отнемат за пет дена са 50мин. Един такъв час при частен учител добър е 60лв. Това е от един предмет ,а имат английски език, информатика и т.н Това са някой от моите размишления и още си имам ,приемам и различните мнения.Това са си моите,като родител хвърлил мноого пари по частни учители.😊 Твоята петиция бих я подписала 😀👌

# 96
То зависи някой чува ли нещо след 40-тата минута.
Иначе 5 минути са една петминутка:).  На нас и трите училища са ни по 40 мин часовете. Наборчето е от 12:40 до 19:10 + 1,5 часа в посока . Мисля, че ми стига работният ден.

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 14:22 от Spensa

# 97
Нашите са само първа смяна и в някои дни приключват в 15:05 ч. На моята това изобщо не ѝ пречи. Часовете им са по блокове от 45 мин единия час. Това означава, че карат слято по 90 мин и чак после им почва междучасието. За мен това е изморително, но тя и с това няма проблем. Рядко имат по 1 уч. час нещо. Обикновено това е ЧК.

А вашите деца вълнуват ли се от това, че скоро ще им забранят да използват телефоните си и през междучасията? В нашето училище, че и даже и в други ПГ, разбрах че даже и директорите не са съгласни. Често пъти моята си ползва телефона, за да види в коя зала ще е следващия час или за да се разбере нещо с приятелките си от другите класове (нали училището главно е с момчета, та момичетата се търсят). Понякога така разбира за допълнително мероприятие, като ученически съвет или нещо с клуба им по народни танци. Ако са си тръгнали от някой час, защото учителят е закъснял, да се върнат ако е дошъл заместник или ако искат да почнат по-рано някой час (учителят им иска да ги извика пишейки им във вайбър групата), поради някакво обстоятелство... Отделно имат часове, в които понякога учителят иска да ползва материал през интернет, това изглежда също няма да е възможно. Не знам защо това предложение не е само за децата в малките класове до 7 клас! Тази забрана ще засегне и пълнолетни хора, каквито са и доста от дванайсетокласниците!

# 98
Това за телефоните приеха ли го в крайна сметка? В момента нашите не си ги оставят никъде. 1000+ ученици. Кога и къде могат да ги оставят сутринта? Не мога да си представя толкова шкафчета на входа с ключалки. Ще кажат, че не носят телефон. Какво, раниците им ли ще пребъркват? В междучасието пък повечето търчат извън двора. Кой за закуска, кой за кафе или цигара. Там кой ще ги санкционира, че си ползват телефоните. Луда работа. Като не става по друг начин и е най-лесно да кажем - Забраняваме - и край, проблемът е "решен". Решен, ама друг път.
Да санкционират този, който си играе с телефона в час. Освен това, колкото и да са изобретателни учениците, учителят много добре вижда кой преписва. Отделен въпрос е, че масово си затварят очите.

# 99
Понеже нашите не сменят кабинети освен , когато имат информатика си имат текстилно табло по номера,което е шито по поръчка за класа и там си ги държат,когато са в час.Госпожите само минават с ръка по него и ако усетят ,че някое е празно по номера му  разбират кой шмекерува😂 Иначе за междучасията всеки един учител каза ,че не се чувства падат за да ги варди какво правят и няма да ги закачат държат само в час да са на таблото за да не се разсейват в час.

# 100
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Е то и при голямата имаше кутии още преди 5 години, а тя си оставаше стария телефон там, а новия на дъното на чантата.
Скрит текст:
Ние снощи пак си имахме отрицателни емоции. Както се приготвям да си лягаме спря тока, което не е необичайно, но звъни комшииката... Нинче от ел. таблото излизат искри. Е повярвайте ми подкосиха ми се краката. Отварям прозореца то вече гори и гърми. Такива волтови дъги не бях виждала. Звъня на енергото да спрат напрежението (Тук да вметна, че тези глупаци го спряха след като пожарникарите им се обадиха и то 2 пъти Angry ).  Пожара тръгна по жиците към къщите. Направо си представяхме как пламва пак къщата, а не можем да ги отрежем, защото са под НАПРЕЖЕНИЕ. Звъня пак на 112 и ме свързват директно с колата, която пътува към нас. Имам 3 големи пожарогасителя, но на водна основа и не мога да ги ползвам, защото не е спряно напрежението. Появиха се след 2 минути и овладяха положението.
Набора много се притесни и само повтаряше "дано не се повтори". Disappointed Relieved
Аварийният екип на енергото се появи, а пожарникарите си тръгнаха. Едвам убедих набора да си легне, но как е заспал, той си знае. Сутринта е успял да стане за училище, но е заспал в час, което  е необичайно. Щяла учителката да му пише забележка, но все пак първо го попитала и той си е обяснил. Е няма забележка. Сега спи от 4 часа и се чудя да го будя ли или да го оставя.

# 101
Леле ,Нина това звучи наистина ужасно.😥 Голям стрес сте преживели дано не се повтаря повече.Намери ли се причината ,защо въобще и от къде е тръгнало?

# 102
  • Майничка
Нина, остави го, ако трябва, пусни му бележка по семейни за утре. Дано не се повтаря никога!

# 103
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Не е ясна причината. Според аварийния екип слаба връзка в таблото и/или навлизане на вода.
Ъпсурд да му пускам семейни. Той няма да ми позволи.

# 104
  • Бургас
Лелеее,Нинка, голям шок сте изживели! Дано, никога повече да не се повтаря!

Моя син  днес на практиката в сервиза са го научили да управлява мотокар! Цял ден, това правили! Справил се е много добре! Единият му съученик, даже го попитал, дали не е започнал да шофира от две годишен ! Нека, радвам се, че така се учи на всичко !

За телефоните - всичко е една пародия! Не виждам как ще забранят употребата им!

Общи условия

Активация на акаунт