ЕДИНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИТЕ профилите борят, а майките им тихо си говорят

• 20 838
  • 474
  •   1
Отговори
# 465
Привет.

Вчера имаше РС при нас. Ходи ММ. Били хвалели класа. Ти да видиш.
Срещата основно била за подписване на разни документи и бал. Дата имало - 24ти май. Даже и ресторант, ама ММ не запомнил Simple Smile
Тийна искал да учи в Нидерландия. Но не си е направил труда да провери къде, какво, защо. Поне знае в каква насока иска да се образова.

# 466
  • Някъде по Дунава
Аз само да си сверя часовника - нали наборчетата са в 11 клас?
Какво го разкостихте това кандидатстване. Аз от опит ще кажа, че докато не излязат критериите за кандидатстване на нашия набор, всяко нещо е предпоследно, включително и желанията на децата.
Честно казано с дъщеря ми коментирахме кандидатстването още в края на 10 кл преди да избере профил. Все пак се кандидатства с второто ДЗИ, а то е по някой от профилите.

# 467
  • София
Вампи, те защото са енергоспестяващи и няма да се напрегнат ако не им трябва оценката, за това се информираме овреме 😉, да няма после изненадани!
Санака, прогнози за прием в университета правиш ли? 🤣🤣🤣

# 468
  • у дома
Понеже малко университети качват балове да ви подсетя,че може да ги изискате чрез Платформата за достъп до обществена информация-пращат ги на имейл.

# 469
  • София
Нямаме необходимите за това данни. Simple Smile

# 470
  • у дома
Нямаме необходимите за това данни. Simple Smile
Ето,аз им подсказах как да се сдобият с данните ...

# 471
  • София
Могат да се сдобият с баловете, ама то и статистика си трЕбе. Без статистика - няма как прогнозни балове.

# 472
  • Бургас
Ние минаваме онлайн от 22.01-30.01. ДОбре, че четвъртък и петък е на практика. С брат си у дома и двамата онлайн ще е мега яко!

Тони, как сте у дома? Драсни някой ред за отчет!
Надявам се,че сте здрави и всичко е нормално!

# 473
  • Пловдив
В повечето чуждестранните университети за психология търсят математика, а ние изпит по някакъв език-какъвто и да е. Не спират да ме учудват нашите университети.
Девойката вече съвсем твърдо се е насочила към Испания. Проучих ме нещата, тъй като нашите дипломи не са признати и трябва акредитация. Бала е 10 за 6,00 ,а максималния бал за прием е 14. Май ще се явяваме и на испански матури. Ама кой каквото си избере ,да се оправя. Аз лично бих се спряла на една Холандия или Австрия/Германия ,но.... никой не ме пита.

# 474
  • Deutschland/HE
За Психология в Германия е много трудно. В последните години Психологията е много популярна и едва ли изпреварва и медицината по бал. Трябва висока диплома, както и добър резултат от един допълнителен изпит. Ниво на владеене на езика С1.
Съученички на дъщеря ми правиха една година социално ангажиран стаж, за да добавят още точки към бала си. Това е работа като парамедик към Червения кръст/Малтезерите, минават обучение и после работят към тях, като получават ~450-500евро. Друг вариант е да помагат в детски градини, в болници. Може и в чужбина да правят такава социална година (Африка, Южна Америка, Нова Зеландия). Може и стаж в Рехаклиника по Психосоматика.

Наборчето е още абсолютно неориентирано, но той ще учи до 13ти клас и ще го мисли. Сега прави две седмици стаж, уж за бъдеща ориентация. Та сега май се отказва от нещо свързано с автомобили.

Общи условия

Активация на акаунт