Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 441

• 14 293
  • 329
  •   5
Отговори
# 285
  • Пловдив

ELLE ни пуснаха кратко видео, да му се насладим:  https://www.facebook.com/groups/184070770177309/?multi_permalink … ype=recently_seen

Написаха в сторито си:
Попитахме дуото от корицата на октомврийския брой на ELLE Turkey какви аспекти от историята EnfesBirAkşam/Стари пари им харесват. Аслъ Енвер казва, че историята ясно улавя разбирането на новото поколение за „токсичните връзки“: „Бях любопитна какво би почувствал и преживял един уверен човек, който се опитва да живее лесен и спокоен живот в такава връзка. Ето защо Нихал беше персонажът, който най-много ме привлече към тази история.“ Енгин Акюреk казва: „Това, че в него конфликтът между стари и нови пари е показан по много модерен начин, че проблемите на героите са показани по много трогателен начин, но без скука и че изпитвам вълнение от игра на герой, който никога преди не съм играл.“

Аnista, Hands Plus1

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 00:17 от mariana51

# 286
Според информация от френската фен-група за Енгин Акюрек (Engin Akyurek Francе) тази седмица той е много напред в класацията на популярните личности  в  IMDb.
Сред 15 милиона личности от целия свят, Енгин се класира на  1081 място и е пръв сред турските актьори!

И още - повече от трогателен е поздравът от малкия Растин (Керимшах от "Казвам се Фара") за рождения ден на батко му Енгин - с кратко видео и със следния надпис:

"Скъпи мой батко Енгин, обичам те толкова много! Честит рожден ден! Радвам се, че съществуваш! Обичам те много, много, много! Желая ти много години занапред! Ти ме научи на този танц, който сег ами е любимият. Липсваш ми много!"

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 05:49 от Burkina

# 287
Добро утро!

Малко статистика за периода 2023-2025г

Благодаря за преводите!Надявам се довечера да намеря време да гледам сериала, толкова хубави отзиви четох.

Буркина, аз лично май не съм виждала Енгин до сега в топ 10на тая класация - най-популярните актьори. Тя е на база кой най-много е присъствал в медиите, а той не е от тези ,които споделят всякаква информация вкл.лична за PR. Така че в момента единствено филмите му и рожденния ден по случайност съвпаднал са темата 👏👏👏👏

# 288
  • Пловдив

Сатия от вчера в испанската преса: https://late931.com.ar/contenido/6667/amor-y-riqueza-el-nuevo-dr … ecretos-del-poder

Любов и богатство: Новата турска драма на Netflix, която разкрива тайните на властта, любовта и външния вид

овият турски сериал на Netflix, „Любов и богатство“ (Enfes Bir Akşam), пристигна на платформата на 10 октомври 2025 г. и бързо се превърна в една от най-гледаните продукции. Съчетавайки романтика, социални интриги и разкошен лукс, историята предлага елегантен, но безмилостен портрет на класовите различия, семейните тайни и границите на любовта, когато парите и властта влизат в игра.

В сериала участват Аслъ Енвер и Енгин Акюрек, двама от най-известните актьори в турската телевизия. Режисьор: Улуч Байрактар, а сценарият е на Мерич Аджеми. Сериалът съчетава романтична история с критика на социалната структура на истанбулския елит.

В центъра на сюжета е Нихал, жена, родена в богато семейство, израснала сред традиции, престиж и строги правила. Светът ѝ е разтърсен, когато се появява Осман, бизнесмен, изградил се сам. Той не произхожда от кръговете на властта, а се издига в йерархията благодарение на интелигентността и амбицията си. Между тях се развива едновременно силно и опасно привличане, белязано от различията в произхода им, семейните очаквания и тайните, които и двамата крият.

Историята поставя два свята в напрежение: този на „старите пари“, наследени, с тяхната елегантност и външен вид, и този на „новите пари“, родени от усилия, дързост и стремеж към признание. Чрез тези контрасти сериалът размишлява върху мястото на любовта в общество, което цени фамилиите повече от чувствата.

Обстановката е една от най-силните му страни. Имения по Босфора, гала вечери, яхти и бизнес срещи са фонът на история, която разкрива крехкостта, скрита зад лукса. Всяка сцена сякаш е внимателно проектирана, за да покаже, че разкошът не винаги гарантира щастие.

Централната романтика е преплетена с политически и семеен конфликт. Стари лоялности, предателства и съперничества генерират мрежа от власт, която превръща „Любов и богатство“ в нещо повече от любовна история: това е и моментна снимка на това как парите оформят взаимоотношенията и определят най-интимните решения.

Само с осем епизода, сериалът успява да поддържа напрежение и интерес, без да се проточи излишно. Отвореният му край остави у зрителите въпроси относно съдбата на главните герои и възможността за втори сезон, което Netflix все още не е потвърдил.

„Любов и богатство“ потвърждава магнетизма на турските продукции сред световната публика. Той съчетава естетика, емоция и социална критика в еднаква степен, канейки ни да погледнем отвъд романтиката и да открием истинската цена на живота между амбицията и чувствата.

# 289
Хармония,професионализъм,спокойствие

# 290
  • Варна
Добро утро !

Благодаря за споделеното Yellow Heart
Добри, даже чудесни са отзивите и статистиките за Старите пари,
заслужава си ги напълно, абсолютен професионализъм във всичко,
добре свършена работа !

Малко гледки към Истанбул от морето.
Братята бяха върха Yellow Heart

# 291

Добро утро момичета Two Hearts
Хубава и успешна сряда!

Много интересни и полезни неща сте сложили - снимки, преводи, серии нови за гледане...
Да повторя и аз - прекрасен сериал!

# 292
Да се събудим сутрин, това е най-големия подарък, който живота ни поднася. 
Днес си подарете един вълшебен ден пълен с любов, споделени мигове и много емоции!
Добро утро!
Вчера успях да изгледам първи епизод на Стари пари. Хареса ми много героя на Енгин. Умен, мълчалив, находчив...
Днес се надявам да успея да видя още от историята на Орпан и Нихал.

# 293
Малките актьори

# 294
  • Пловдив

"Стари пари" № 1 в Кувейт.

Номер 1 в Португалия.

Номер 1 в Гърция.
То вече не знам какви класации слагахме.
Ето нещо и от Ранини: http://www.ranini.tv/haber/55287/1/enfes-bir-aksam-dizisi-ilk-ha … -netflix-top-10de
Сериалът Enfes Bir Akşam е в Топ 10 на Netflix още през първата си седмица!
И във Френската преса - тук заглавието е трепач направо: https://leclaireur.fnac.com/article/630229-lheritiere-et-lambiti … rie-qui-cartonne/
"Наследницата и амбициозният мъж" : Какъв е този турски романс, който съблазнява абонатите на Netflix?
С участието на Аслъ Енвер и Енгин Акюрек, сериалът, който се излъчва по Netflix от 10 октомври, се превърна в една от най-гледаните програми на платформата тази седмица.

От Кан:
Продукцията има звезден актьорски състав, воден от Eнгин Акюрек, един от най-разпознаваемите актьори по турската телевизия, известен със сериалите "Каква е вината на Фатмагюл?" и "Мръсни пари и любов" - роля, която му донесе номинация за международната награда ЕММИ за най-добър актьор.

“Terra Rossa"("Плодородни земи") има Eнгин Акюрек, добре познат актьор в региона. Надяваме се, че с него начело на актьорския състав ще достигнем до много клиенти“, каза изпълнителният директор.
„Това е малко по-провинциална история, за две враждуващи семейства, за отмъщение и забранена любов като Ромео и Жулиета“, обясни той.

# 295

Изгледахте ли 3 и 4 серия вече?
Всъщност по какъв точно начин Осман повлия за заема - той ли даде парите?
И другото което малко не разбрах, но може би отговорът ще в последната серия.
Нихал и баща нали подписаха договора за имението, този договор обезсмисля ли се след като сем. Булут получиха лодката в срок и то съкратен? Сега те какво са длъжни - да върнат заема, ама пак нямат пари и продават имението на Осман Булут?
Малко объркано ми дойде, но мисля, че точно това се случи.

# 296
  • Варна
Марта_49 Yellow Heart още не, не мога да ти отговоря, сега ги гледам
с бг превод и повече разбиране и внимание към детайлите Simple Smile
Изгледах 2 серия и ето моите отметки Relaxed
В края на 1 серия се обяви войната, а играта/ битките/ започна на въпросната
"изискана вечеря". Мисля, че името на сериала с най- подходящ превод е "Изискана вечер/ вечеря".
Тя и нашата преводачка Two Hearts така го е превела в текста - enfes- изискан.
Вечерята всъщност беше доста импровизирана, защото Нихал дойде почти без покана, а Осман
искаше да избяга Mask Разговора между двамата с питието накрая беше впечатляващ, много важен да
разберем героите и закодиран. За отбелязване е, че той съвсем спонтанно й наля в чаша, която не разрешава други да ползват Smirk
Имаше и от двете страни кодови имена, които те си размениха - за нея "изисканост" и "шампионка", а за него "съвършенство" и "чудовище". Но всичко това беше поднесено с такава грация и непринуденост, направо беше
като подаване на перфектни топки.
А сцената с връзването на обувката й ми предизвика световъртеж Scream все едно беше извадена от
приказка, там Осман показа нереалност някаква, магия си беше Yellow Heart
Аа, Марта, пак ще те спомена заради зеленото пуловерче на Нихал, няма само комисаря да ходи с такъв Stuck Out Tongue Closed Eyes

Последната сцена и тя беше част от приказката, Осман с лодката пред прозореца й. Не съм го виждала  май
досега във филм, някой ако знае да каже. И това на фона на  "O mio babbino caro" („О, мой скъпи татко“)  известна ария за сопран от операта на Джакомо Пучини „Джани Скики“ (1918 г.). Арията се откроява в операта със своята лиричност и искреност, като рязък контраст на атмосферата на алчност, лицемерие и семейни интриги, които характеризират останалата част от историята. Т. е. това беше момент на искреност между двамата, тя каза на себе си - ела ! като го видя,  а той отиде там съвсем спонтанно след като видя шала й от вечерта. Всъщност Осман отиде под прозореца й и  защото вече я свърза и с малкото момиченце от спомена си , който е  неговата
движеща сила.

А  нощния Истанбул гледан от морето с осветения мост над къщата беше неземна феерия и той си е отделен герой.
Ама думите ми явно не са достатъчни за цялата красота, която ни показаха с тоя филм.
Не напразно е начело в класациите.

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 19:45 от Аnista

# 297
След Босфора, Кадъкьой, морето ,тая гледка е на другия полюс 😉😂

Аниста, като изгледам серията ще те чета , тази вечер съм решила 🙏🙂

Видях Туба- разкошна жена е 😍, много чар и годините нямат абсолютно никакво влияние. За партньора 🤐зализан и с тия мустаци  твърдо не
, радвам се, че Енгин не е в тоя вид , нямаше да го понеса ми се струва 🤔🙂

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 19:43 от araselia

# 298
  • Варна
Араселия, много отвисоко ще ни хвърлят Stuck Out Tongue Closed Eyes

И аз не мога да насмогна, сега ще гледам 3-та, хубавото е, че не са по 2 часа.
Макар, че ме хваща яд като видя, че толкова бързо свършва.

Ейй, колегата е откраднал мустака, дето чаках Stuck Out Tongue Closed Eyes
А Туба, не знам какво прави ама слага младите си колежки в малкия джоб, още я
търсят от най- престижните модни къщи !

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 19:49 от Аnista

# 299
  • Пловдив

В Адана сме - Енгин в сторито си.

"Стари пари" епизод 5 с превод на български.

Тук: https://vk.com/video223680451_456239912?list=93c8c5f17a8243b86e

И тук: https://videa.hu/videok/film-animacio/05-arD.ChmPE1ftz3QqD?fbcli … tFh6u2M0_dgsxk-CA

И тук: https://drive.google.com/file/d/1yM3O2xG0JNf72V53jWYoci-DEk_sL_D … HUFelcrY5xkQ6QMGw

"Стари пари" епизод 6 с превод на български.

Тук: https://vk.com/video223680451_456239913?list=09fb6f5f02be1ea0d0

И тук: https://videa.hu/videok/film-animacio/06-HnV.dpZnia1c8f29w?fbcli … K45Uc1QZIMQj3WCGQ

И тук: https://drive.google.com/file/d/1S1LRQWKE7X68yv9mh4iWE01VBwAHlx7 … -ylcK4NbBEZCUchsw

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 22:33 от mariana51

Общи условия

Активация на акаунт