С какво ви дразнят свекървите? – 168

• 3 006
  • 139
  •   10
Отговори
# 120
Имам само един въпрос, моля без да ме нападате.
Защо снахата трябва до се съобразява със свекърва си, независимо от обстоятелствата? Защо свекървата не трябва да уважава снаха си? Тоест снахата е длъжна да скланя глава пред свека, а тя може да обижда наред и да наранява? Просто питам, защото виждам, че тук всички сте съгласни с тава и ми е интересно. Например Явче, ако имаш дъщеря, което свекърва ѝ обижда и наранява, и не се съобразява с нея какво ще ѝ кажеш? Че свека е Бог и да си мълчи ли?

Нека добавя и друг въпрос. Как така смятате, че е нормално едно дете да бъде настройвано срещу майка си и тя да бъде обиждана в негово присъствие? Свекървата с това си действие какво точно иска да покаже? Уважение сигурно. 🤣

# 121
И аз съм на мнение, че уважението се печели. Свекървата на Нина Николина не беше ли й ровила в шкафа с бельо? Какво уважение към такъв човек?

# 122
Не мисля, че тука някой смята така, както пише LieToMe. Общо взето винаги даваме универсалния съвет

а) да се живее отделно
б) да се прекъснат контактите между снаха и токсичната свекърва, като се сведат до три поздрава в годината, а може и без.
И даже хвалим момичетата, които са успели да го постигнат.

Но в последната страница говорим за друго - за това синът и детето също да не се виждат със свекървата. Това вече не е полезно.

# 123
И аз съм на мнение, че уважението се печели. Свекървата на Нина Николина не беше ли й ровила в шкафа с бельо? Какво уважение към такъв човек?

Не, друга е била.

# 124
  • София
Защо снахата трябва до се съобразява със свекърва си, независимо от обстоятелствата? Защо свекървата не трябва да уважава снаха си? Тоест снахата е длъжна да скланя глава пред свека, а тя може да обижда наред и да наранява? Просто питам, защото виждам, че тук всички сте съгласни с тава и ми е интересно. Например Явче, ако имаш дъщеря, което свекърва ѝ обижда и наранява, и не се съобразява с нея какво ще ѝ кажеш? Че свека е Бог и да си мълчи ли?

Нека добавя и друг въпрос. Как така смятате, че е нормално едно дете да бъде настройвано срещу майка си и тя да бъде обиждана в негово присъствие? Свекървата с това си действие какво точно иска да покаже? Уважение сигурно. 🤣
Къде пък го видя това? Естествено, че не е длъжна, но пък и няма право да ограничава достъп на синът до майка му.

# 125

Къде пък го видя това? Естествено, че не е длъжна, но пък и няма право да ограничава достъп на синът до майка му.

Ми аз  не съм вързала сина и да не ходи при нея и той сам реши, че не желае. Многократно му казах да посещава майка  си, за да поддържа връзка, но аз самата не стъпвам на места, където не съм желана. Относно детето – всяка майка преценява какво е най-добро за него, и това е моето решение. Ако вие смятате за правилно да пускате децата си при подобни индивиди, това е ваш избор.

# 126
  • Варна
Но Нина Николина изрично каза, че НЕ ограничава мъжа й да се вижда с майка му, ТОЙ Не иска да ходи сам при нея, защото Нина не пуска детето. И аз да съм, и аз няма да си пусна детето от невръстна възраст да слуша гадни неща за мен.

Uncommon, това, че детето е на 1 година и още не разбира, не значи, че като стане голямо, бабата ще спре да мели против майката.

# 127
Но Нина Николина изрично каза, че НЕ ограничава мъжа й да се вижда с майка му, ТОЙ Не иска да ходи сам при нея, защото Нина не пуска детето. И аз да съм, и аз няма да си пусна детето от невръстна възраст да слуша гадни неща за мен.

Uncommon, това, че детето е на 1 година и още не разбира, не значи, че като стане голямо, бабата ще спре да мели против майката.

Не става въпрос, че не пускам детето – въобще не е ставало дума той да ходи с него там, че аз да му кажа „не може“. Той каза, че без нас няма да отиде. А относно „настройването“ на детето – на този етап това не може да се случи, защото е твърде малък, но като порасне не изключвам това като възможност. Слушах я на бебефона какво говори на сина си за мен – защо да не го направи и с моето дете?

# 128
Scalestone, точно същото нещо щях да пиша.

Аз не бих била съгласна детето ми да ходи при някой, който ме обижда.

Друго…този син, който си е избрал най-черната явно снаха как се чувства майка му като я обижда и я обвинява в магии и други простотии? Тоест той да продължи да се вижда с майка си, въпреки че тя е крайно невъзпитана и безпардонна към жената, с която той си и избрал да гради дом и семейство. Моят мъж не би продължил контактите си с нея и би се обидил на майка си за отношението към жена му.

# 129
  • София
Ти си го поставила под абсолютен чехъл и ти, не си единствен родител на детето, но определено не желаеш да го разбереш и да дадеш шанс и на бащата да надскочи ролята си на донор.
Много грешен модел, но явно си доволна от пировата си победа.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2025, 16:22 от Reunion

# 130
Scalestone, точно същото нещо щях да пиша.

Аз не бих била съгласна детето ми да ходи при някой, който ме обижда.

Друго…този син, който си е избрал най-черната явно снаха как се чувства майка му като я обижда и я обвинява в магии и други простотии? Тоест той да продължи да се вижда с майка си, въпреки че тя е крайно невъзпитана и безпардонна към жената, с която той си и избрал да гради дом и семейство. Моят мъж не би продължил контактите си с нея и би се обидил на майка си за отношението към жена му.

Отскоро той започна да реагира различно, а не както преди – пасивно. Имало е случаи, в които тя ме обижда пред него с думи като „глупачка“ и „манипулаторка“, а той мълчи.
Направих множество компромиси със себе си в името на уж добри отношения, които всъщност никога не е имало, че и по-зле стана.

# 131
Е как ще те нарича "глупачка"... Това само по себе си е сигнал за прекъсване на отношенията, на момента.

# 132
Защо създавате деца с мъже, а не ползвате анонимни донори? Винаги се пише детето ми, а не децата ни? Това дете няма ли баща и но, не е ли пълноправен родител? И ако той не е винаги адекватен, защо за майките се подразбира че са 100% от времето адекватни?
Не пиша за Нина Николина, след изцепките и в теми като глиобластома, изобщо няма да я коментирам.

# 133
Е как ще те нарича "глупачка"... Това само по себе си е сигнал за прекъсване на отношенията, на момента.

Ами така… Съдниците може да кажат, че не е вярно, но истината е, че щом има брадва, има и дръжка. Отношенията не се развалят просто ей така, нито хората от такъв тип семейна близост могат да бъдат изключени от днес за утре - за всичко си има причина.

# 134
  • София
С това как те нарича трябваше да започнеш.

Общи условия

Активация на акаунт