Насилие

• 1 902
  • 42
  •   4
Отговори
Здравейте, имам нужда от вашата помощ. Разведена съм с дете от предишен партньор. От 10 месеца живея на семейни начала с нов мъж. Всичко беше прекрасно нежност , любов , романтика...и нормалните караници. Една вечер повреме на скандал той започна да стиска китките ми и да ми крещи в лицето. Не ме удари. След това се извини и обеща , че няма повече така да прави. След известно време пак се скарахме и ме хвана за ръцете и ме бутна на земята. След това дежурното извинение.
 И така вече няколко пъти за тези няколко месеца. Напоследък му казвам , че искам да се разделим и даже му казвам да си тръгва. Става агресивен, започва да крещи, да ме заплашва, че ако не се спра ще видя какво ще стане с мен итн. Извинявам се за хаотичното писане , но емоциите ми са хаотични а аз съм в шок. Не съм зависима от него , нямаме брак или дете, просто ме е страх да си тръгна. Моля Ви посъветвайте ме правилно ли постъпвам... Как изобщо да напусна този човек като изпитвам страх какво може да ми се случи. Приемам също и насоки за психолог/терапевт за справяне с проблема. Благодаря Ви от сърце!
Да уточня живеем на квартира, далеч от всичките ми близки, нямам спестявания, бащата на детето не би ми помогнал. От един роден град сме и не смея да се върна при нашите.. разбирате защо. Отглеждаме детето чрез споделено родителство.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 15:26 от radost34

# 1
Ти ли живееш у тях, или той у вас. Или пък сте на квартира. не става ясно...

Имаш ли близки, евентуално бащата на детето би ли ти помогнал да се изнесеш. То с вас ли живее, ако е така, трябва веднага да се махаш.

# 2
  • Paris, France
Не разбрах той ли се е нанесъл у вас или ти отиде при него, както и къде живее детето ти.

Обърни се към Анимус. Помагат на жертви на насилие. Нека и семейството ти, родата, близките ти също разберат какво ти се случва и ти помогнат!

В резюме:
1. Трябва да го напуснеш ASAP.
2. Трябва да го напуснеш жива и цяла. За това помагат Анимус.

Успех

# 3
  • Melmak
Търси помощ час по-скоро, преди нещата да станат по-зле. Спасявай себе си и детето си!
Потърси Анимус, полиция, близки ако имаш!
Бягай от там с 200!!!!

# 4
Живеем на квартира. Детето ми бива отглеждано чрез споделено родителство. Не мога да отида при нашите, защото с настоящия ми партньор сме от един и същ роден град. Нямам спестявания. Как могат да ми помогнат Анимус? Изобщо след като реално не ми е посегнал, счита ли се за насилие

# 5
Мисля че ще посегне рано или късно.
Средата не е добре за детето.
От личен опит говоря - бягайте от там.

# 6
Блъснал те е на земята, стиска ти ръцете, крещи и заплашва - не е караница, насилие е.
Ако стоиш с него, все едно го каниш да продължи.
Няма какво да го предупреждаваш, изнасяй се. Въпросът е - къде. Не разбрах защо вашите да не са временно решение, докато си стъпиш на краката. Какво, като бившият е от същия град като тях?

Преди да се събереш с насилника, къде живеехте с детето? Там отиди.

# 7
  • Ст Загора
Не чакай да те удари !

# 8
Как да не ти е посегнал, блъснал те е на земята. Когато детето се пада да е при баща си, просто ви събери нещата и отиди при родителите ти , макар и временно. Ако дойде там да те заплашва, извикайте полиция.

Какво те притеснява  да си тръгнеш, че ще те намери и ще ти направи нещо ли?

# 9
  • Банско
Направо изчезни без да го предупреждаваш, без да му казваш. Аз бих си мълчала някакво време докато събера пари и изчезвам, или вземи от някъде пари и смени веднага квартирата и работата. В никакъв случай не му казвай какво мислиш да правиш или че искаш да се разделите. Насилниците са изключително агресивни и трябва да внимаваш много. Направи план, но само ти да си го знаеш в твоята глава.

# 10
  • София
Докато детето е при баща си, събираш вещите си и се изнасяш. Квартира или при родителите ти, няма значение.
Нима ще чакаш да те пребие до смърт или да нарани детето ти?

# 11
Притесняваме,че с него сме от един град и то малък и първо там ще ни потърси. Съмнявам се да сме в безопасност там. Притеснявам се, че нямам никакви доказателства за това насилие, за да мога да действам на момента. Притеснявам се също така и че родителите ми ни приеха веднъж и не съм сигурна доколко са склонни втори път. Отделно имам нужда от психологична помощ , защото явно насилието е и психическо. Дори бих започнала от тук..

# 12
Подготви се за бягство - тихо и стратегически.
И да не се разбираш с бащата на детето си много, излъжи го ако трябва, че си болна и му дай детето да го гледа за по-продължителен период от време. Тук не е важна гордостта ти, а безопасността първо на детето и после твоята.
Нищо няма да му стане да го погледа няколко месеца.
Аз бих си събрала на сигурно място документи и бих си скрила всяка стотинка и бих изчезнала. Смени си пароли на социални мрежи и компютър, телефон 
Също така бих разказала на близките си какво ми се случва или поне на някой доверен човек.

Бягай с 200!

Поискай заем и подкрепа. Не се срамувай да кажеш на родителите си. И да те критикуват, ще те приберат. Тук не става въпрос за теб. В картината има и дете.

# 13
Блъснал те е на земята, стиска ти ръцете, крещи и заплашва - не е караница, насилие е.
Ако стоиш с него, все едно го каниш да продължи.
Няма какво да го предупреждаваш, изнасяй се. Въпросът е - къде. Не разбрах защо вашите да не са временно решение, докато си стъпиш на краката. Какво, като бившият е от същия град като тях?

Преди да се събереш с насилника, къде живеехте с детето? Там отиди.
Не с бившия, с настоящия са от един и същи град.

# 14
  • София
Като те потърси, ти не си длъжна да общуваш с него. Ако агресора, повикай полиция. Дай от страх да седиш и да чакаш да стане по-лошо!
Защо ти е доказателство? Целта не е да го съдиш, а да си в безопасност.
Може пък изобщо да не те потърси никога. Може обаче още утре да пребие теб и детето. Кое ти е по-страшно?
Психолог потърси след изнасянето. Физическата безопасност е водеща. Няма да има смисъл да си изливаш на психолога проблемите и пак да се връщаш при насилника. Психологът няма да дойде да те изведе от там.
Това с родителите вече зависи от отношенията ви. Ако не те приемат, отиди на квартира. Предполагам, че не си безработна. Или у приятелка за кратко, у близки.
Потърси Анимус. Може да отидеш в защитено жилище и те ще ти съдействат за психолог.
Разбери се с бащата на детето ти да го гледа по-дълго време и действай.
Имаш дете, все пак и това трябва да е водещото. Неговата безопасност. Оправдания нямаш.

Общи условия

Активация на акаунт