С какво ви дразнят свекървите? – 168

• 3 038
  • 139
  •   6
Отговори
# 135
  • Варна
Ааа тя свекървата пред сина си нареждала Нина, е какво повече има да се говори? По този начин е обидила директно и него, защото той я е избрал за жена и майка на детето му. Е, тогава Нина си е в пълното право да не позволява на бабата да си вижда внучето. И за какво уважение да говорим при такава ситуация. Пък знам ли, може да има и такива мазохистични снахи, които да приемат и уважават такива индивиди!

# 136
Аз имах притеснения, че може свекърите да настройват дъщеря ми срещу мен, защото доста дуднеха на племенниците на ММ срещу майка им (собствената им дъщеря). Пък аз къде съм в тази схема - лошата с кучето. 😆 Дето кърмила 2 месеца и ражда в частна болница. 😅 Но за момента изобщо не са се засилили да я виждат даже (може би ги е страх ММ да не ги пита за помощ в гледането) та рисковете не са големи. Ама, ако започнат да дуднат срещу мен някой ден и ми разстройват детето (на никое дете това не е приятно - малките се гордеят с мама, каквато и да е, и остро приемат критики срещу нея поне до един момент) е много вероятно и аз да се озъбя за срещи. ММ да си ги гледа, колкото иска. Никакъв контакт не спирам,  включително с бебето, но ако все пак се държат нормално. Нормално включва да не се говори против майката дори в сърцето си да не я понасят. Искам да ме третират като умряла, общо взето - или хубаво, или нищо. 😀

# 137
  • София
Да. Дори майката да е прекратила контакт, това не пречи на детето да се вижда с баба си и дядо си. Разбира се, те не трябва да настройват детето срещу майката или да вредят на детето по друг начин.
П.П. Не говоря за дреболии.

# 138
... Ако досега не е загубила сина си, тогава вече ще.
Ужас! Какво е това настървение! Защо да загуби сина си - нима се радвате мъжа Ви да няма майка?!?
Майка Ви и баща Ви не са ли в състояние да Ви "озаптят" малко? Поговорете с тях, може пък да Ви кажат, че прекалявате! Очевидно мъжа Ви не Ви е никакъв авторитет, поне родителите да са!
От колко време сте семейство ми е любопитно? И също така Вие не сте ли имали близка и топла връзка с бабите и дядовците?

Какво е това патриархално мислене, че мъжът трябвало да е авторитет? Бухахаха, в кой век живеем. Че и родителите били авторитет на порасналите си деца. Да бе да. На някои хора много им се иска да е като едно време, когато снахата е най-долу в йерархията и трябва да слуша и да изпълнява - дали мъжа си, дали свекървата, дали родителите си. Слава богу, вече не е така

# 139
  • София
А на някои хора просто им се иска да са център на вселената.
Средно интелигентните индивиди след навършване на определена възраст би следвало да са самостоятелни.
Чудно обаче, хем искат да са център, хем някой да им помага.
Много кофти отношения. Нищо не печелите с подобно поведение. Мъжете ви не са кученца на верижки.
Оставете ги да бъдат родители и тогава няма да има драма, че свекървата е дала грешна храна в присъствието на бащата. Ужасно си усложнявате живота изначално. Мъжът до вас не е само банкомат, а родител.

Общи условия

Активация на акаунт