Отговори
# 30
Ето едни уникални снимки на Берил и Ерсин от тяхното пътуване до Рим - Италия в края на октомври и началото на ноември 2023 година! HeartHeart EyesRevolving Hearts Двамата са били там около 2 седмици - 10-тина дни. Можем да го видим и по датите от снимките пуснати от Берил! Revolving Hearts Heart Eyes AirplaneEuropean Post Office Hands Pray Това май е първото общо пътуване на Берил и Ерсин в чужбина заедно като двойка. Големи сладури са двамата - много им се радвам и ги обичам!!! Sparkling HeartKissKissing Heart Малко по-малко реших да пускам снимките от техните пътувания, за да ги има на едно място тук в тяхната тема! HugHeart EyesHeart

# 31
Не знаех, че е по книга. Знаеш ли коя е книгата?

Налан - Мюкерем - Сениха... Нюзхет

Зад кадър

# 32
Росито щеше да даде повече информация тя го писа мисля.

# 33
Ето информацията за книгата, по която е базиран сериала "Ревност" - давам и линк към мястото, от което намерих статията! HugFlowers HibiscusTwo Hearts

Сериала „Ревност“ е базиран на първия роман на Нахид Сири Йорик, публикуван през 1946 г., и е едно от онези произведения, които отварят тъмните и мъчителни лабиринти на човешката психика. По атмосфера и израз тя е близка до френските писатели от 19-ти век като Флобер, Балзак и Стендал, но със свои собствени, ориенталски нотки на меланхолия и горчивина. В центъра на романа е Сениха, жена на около четиридесет години, която е останала неомъжена и, белязана от собственото си чувство за грозота, се е оттеглила във вътрешен свят на горчивина. Тя живее в сянката на брат си Халит, уважаван и привлекателен лекар, и младата му съпруга Мюкерем. Сениха наблюдава брака им със смесица от завист и тайна омраза, убедена, че като разруши щастието им, ще си възвърне собственото чувство за сила и важност.
Нейната ревност приема формата на зловеща игра: тя убеждава Мюкерем да се впусне в страстна, но фатална връзка с младия и наивен Нюжет.
Когато Халит открива измамата, той убива любовника и попада в затвора.
Но дори тогава Сениха не намира спокойствие - завистта ѝ отива по-далеч, защото тя не само иска да разруши брака на брат си, но и да унищожи самия него.
Стилът на романа често е описван ,като мрачна игра на страст, оцветена с кръв, и разкрива скритите, мръсни и ужасяващи дълбини на човешката душа.
Чрез историята на Сениха, Йорик показва как ревността, веднъж внедрена, прераства в сила, която унищожава не само другите, но и човека, който я носи.
✍🏻 Романът „Ревност“ остава изключително актуален и днес, особено в светлината на честите убийства и насилие срещу жени в Турция.
Сениха, героиня, чиито чувства на завист и ревност водят до манипулация и разрушение, показва как потиснатите негативни чувства могат да ескалират в истинско насилие.
Творбата на Йорик служи като предупреждение: непреодоляната емоционална омраза и личните разочарования могат да имат трагични последици, което прави тази история актуална дори в съвременен социален контекст.
#Kaskinmak

https://www.facebook.com/turkishfandombg/posts/pfbid02zJgjbbFy3Y … hCSJoPr5MwcZH1m9l

Диди, Miraland - дано информацията да ви бъде полезна и интересна! Flowers Hibiscus

Не знам до колко в сериала ще се придържат към книгата - вероятно ще има и някои по-различни неща, но основата явно ще е тази. Наистина историята на моменти е доста психо - тук няма истинска любов - тук само се използват - всеки опитва да прецака всеки или да му отмъсти по един или друг начин! Та като нищо финала няма да е особено добър. Иначе актьорите са много добри, а Берил е страхотна! Рейтинга е нагоре надолу, но все пак конкуренцията във вторник е голяма - и от всички 5-6 сериала Ревност беше лидер в 2 от категориите с епизод 2 и в 1 от категориите в епизод 3 - като цяло рейтинга  се покачи в сравнение със старта - дано сериала се задържи по-дълго и да има успех. Определено е много различен от другите сериали - малко стил психо трилър с драматични елементи. Hug

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 16:00 от Roxis

# 34
Мен точно това психо ми харесва. Падам си по такива истории. Сениха наистина е плашеща, опитваш се да разбереш има си причините. Майката е отвратителна само сина си гледа. Налан и Мюкерем се надпреварват една с друга.

Рокси, мерси за инфото 🌼

# 35
Аз прочетох още нещо за сериала "Ревност"! Не знам до колко е вярно: Цената на един епизод от сериала "Ревност" е 34 милиона лири. Друг вестник дава подобни цифри, а Бирсeн потвърди, че това са най-високите цифри за този сезон! Hands ClapHugPurple Heart

Когато Берил пусна поста за старта на сериала й Ерсин веднага го хареса и дори писа на съпругата си, а Берил после му отговори! Прекрасни са двамата - невероятна двойка HeartSparkling HeartRevolving Hearts

Ерсин към Берил: 🧿Heart

Берил към Ерсин: Скъпи мой HeartHeart

Ревност е доста психарска история. Засега само една серия изгледах, обаче почти всички май не ги слуша главата.
Рейтингът е подвижен нагоре надолу, дано се задържи, че с този канал... Но историята според мен не предполага хубав край, както са почнали 😎

Мен точно това психо ми харесва. Падам си по такива истории. Сениха наистина е плашеща, опитваш се да разбереш има си причините. Майката е отвратителна само сина си гледа. Налан и Мюкерем се надпреварват една с друга.

Рокси, мерси за инфото 🌼

Така е, съгласна съм с теб! Сениха на моменти е плашеща, в друг момент искаш да я съжалиш - майка й не я обича и гледа само брат й! Цял живот са я унижавали и обиждали и затова е станала толкова ревнива, злобна и дори опасна! От друга страна Сениха си хареса Нюджет - той все я гали, прегръща я и я разбира! Но при всеки удобен случай е или при Мюкерем или при Налан! Хич не мога да го разбера какво и защо прави - според мен ги използва, както на него му е изгодно! Мюкерем е омъжена за Халит, но още изпитва нещо към Нюджет и го ревнува - Сениха и тя го ревнува - а Налан нарочно ги дразни и се върти покрай него, за да им отмъсти за унижението на което я подложиха! Въобще много объркана психо история, но е интересно! Аз гледам заради Берил. Дано сериала се задържи на екран по-дълго, защото наистина по канал Now е доста трудно, но все пак "Ревност" е на компанията Ay Yapim, а техните сериали са много качествени и това не е за пренебрегване! Blush

# 36
3 епизод https://neronbgbezplatno.blogspot.com/2025/09/neron-angelov_17.h … BN-SiXMcXP7Hv1snQ

От една страна се опитваш да намериш оправдание за действията им, ама чак толкова...Нюзхет и той си има своята игра.

# 37
Пускам и останалите снимки на Берил и Ерсин, които те споделиха от почивката им в Рим - Италия през 2023 година! Страхотни са! Как влюбено го гледа тя на първата снимка и как се разтапя, когато той я гали на втората - това е истинска любов! Много ми харесва и как двамата се снимат един друг Revolving HeartsHeartHeart EyesHugHands Pray KissTwo Hearts

Miraland - Благодаря ти за линка към 3-ти епизод на сериала "Ревност"! Flowers Hibiscus Наистина е трудно да намериш оправдания за действията на героите в този сериал. Hands Plus1 Всеки си играе своята игра - лъже, мами, използва другите! Въобще героите в тази история не са никак невинни и добри  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт