Напускане на държавата по време на болничен

• 414
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте мами. В болничен по бременност съм и ми се налага пътуване за 1 ден до Турция. Въпросите ми са дали може да бъде направен проблем и дали на границата имат информация дали съм в болничен?
В прекрасни отношения съм с началника си и лекуващия АГ, така че няма как те да съобщят на НАП, че съм напуснала държавата. Благодаря предварително!

# 1
  • Велико Търново
И все пак подлежите на глоба. Скоро ми се налагаше да пътувам, но и същевременно да си взема болничен за гледане на дете, посъветваха ме да не си правя експерименти

# 2
Въпросът ми е как ще се разбере дали съм напуснала държавата за няколко часа ? Знам, че е забранено Simple Smile

И все пак подлежите на глоба. Скоро ми се налагаше да пътувам, но и същевременно да си взема болничен за гледане на дете, посъветваха ме да не си правя експерименти

# 3
Допустимо по време на БЛ е пътуване в чужбина, ако е за целите на лечението. Но както вие сега сте бременна и сте в болнични с диагнози от типа Заплашващ аборт, Кървене, рискова бременност, то пътуването в чужбина , ако е за разходката и пазара, се счита за грубо нарушение. НАП, НОИ и работодателя имат право да получат информация напускали ли сте държавата , така че ако се установи такова нарушение, то води не само до глоби, анулиране на болничния, но и до дисциплинарни наказания.
Вие си преценете, дали ви е толкова важно това пътуване.

# 4
Благодаря момичета! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт