Дилема

• 102
  • 3
  •   2
Отговори
Здравейте!
Детето ми започна да тренира плуване преди около 2,5 години...
Почти година беше в начинаещите групи.
После го преместиха в състезателната група, направиха и картотека.Там изкара година и половина. И сега е преместен групата с най-интензивни тренировки.
Ходи на състезания.
Въпросът ми е, че няма напредък в резултатите. За година и половина очаквах развитие във времената му, а те не са мръдна ли на милиметър. 3 пъти седмично тренира два пъти на ден. Виждам очевидна промяна във физиката и все пак резултатите не мърдат.
Чудя се във физиката и силата ли е проблема или в техниката. Далеч, по-слаби деца дават по-добри резултати...
За година и половина очаквах кардинално промяна.
Може би да бъркам в очакванията ми

# 1
Не всички деца се развиват еднакво и равномерно. Някои са на скокове, други равномерно, а трети така и не успяват да напреднат. Божа работа е, но все пак количествените изменения (времето, през което тренира) неизбежно водят до качествени промени (подобряване на времената). Та щом тренира ще дойде напредък, но ако това не е неговият спорт може напредъкът да не е УАУ.

# 2
Година и половина е нищо в този спорт. Там само изграждането на стила отнема години. После ще гони и бързината.
Голям спортист не се става за 2-3-5 години дори.
Важното е дисциплината, желанието, постоянството, ден след ден, седмица, година.  Трудът ще даде резултати.

# 3
Благодаря!Това ми дава успокоение. Явно ще трябва повече време.

Общи условия

Активация на акаунт