🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 68]

• 44 856
  • 654
  •   1
Отговори
# 630
и все пак без стикер или HGS регистрация ще ти е тормоз, тъй като много бариери не се вдигат?

# 631
  • Бургас
Всички бариери се вдигат, независимо дали имаш стикер, или не.
Бариери има на частните участъци.
На държавните отрязъци вече няма бариери, отдавна.

# 632
  • Пловдив
Тормозът е после като излизаш на границата и ти хакнат глобата Grinning

# 633
  • Бургас
Глоба за неплатена магистрала няма на границата, ако си в 14-дневния срок.
Има искане да си платиш неплатените такси, които излизат в системата.
Стойността им е една и съща - дали ти ги теглят от стикера, или ги плащаш на границата.
Глоба има едва след 14-я ден, ако дотогава не си купил стикер, или не си ги платил онлайн.  Тогава освен таксата за преминаване, се начислява и наказателна такса.

Така че е възможно ако някой е минавал няколко пъти, блял, неплащал с месеци, да се озове с глоби на границата и с доста сериозна сума.
Не ми се е случвало - плащам си всичко онлайн седмица след преминаването, защото някои мостове излизат по-късно. И продължавам да проверявам периодично дали има нещо ново. Досега не се е случвало да излиза.

Казвам как процедирам аз. Да не се приема за инвестиционен съвет Simple Smile

# 634
Как стоят нещата при пътуване с по-стара кола, близо 20 годишна Simple Smile
Манталитета ми е вече друг и не обръщам внимание толкова на някои материални неща, влагам другаде... а и тази кола си я взех навремето от автосалона чисто нова и само аз си я карам и все още ми служи вярно, пък и ми е сантимент... сега за едно пътуване не ми се купува по-нова, а и кола под наем не е моето...
Опасявам се ако нещо вземе, та откаже... не, че някой може да ми даде универсален отговор, то и като цяло въпросът ми е малко безсмислен...
Само ми стана любопитно, има ли хора, които пътуват с толкова стари коли надълбоко в Турция Simple Smile
От такъв сантимент държа и един 27 годишен опел, корав е мамицата му, пу да не му е уруки Wink
И така, закъсвали ли сте в Турция, кошмар ли е някакъв Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 635
  • София
Navy, а можеш ли сам да си я оправяш? Simple Smile В Турция не сме закъсвали, но на гръцки остров да. Joy Мъжът ми позна каква е "болката" на 20-годишната кола. На стоп отиде до града да търси бензинова помпа. Оказа се, че не поддържат резервни части за стари коли. Поръчаха я от Атина. Взе кола под наем, а нашата остана да нощува 3 дни на емблематичен гръцки плаж. Joy Частта дойде, поправи си колата и си продължихме. Това всъщност беше втория път. Първия път беше на друг гръцки остров, но повредата беше по-малка и карахме бавно и внимателно докато пристигнат частите с ферибота. Joy 

В Турция не сме закъсвали, макар да сме обикаляли из Анадола. Само на места сме се питали какво ще правим, ако точно тук закъсаме. JoyJoyJoy  Но пък хората са хем услужливи, хем са свикнали със стари коли. Със сигурност ще съдействат.

# 636
  • Пловдив
Преди три години излязох на магистралата за 1-2 км. Влязох от Лесово и исках да отида в началото на Одрин откъм КА. Оказах се на магистралата и вечерта като се връщах в България ме глобиха.

# 637
Здравейте, темата е безкрайна, но се записвам и ще се опитам да прочета назад.  Обмислям семейно пътуване с дете на 6 г. по хладните месеци може би септември или октомври. Не съм решила дали да е самоорганизирано или с турооператор, но искам да сравня цените и за това имам молба. Знам че милиони пъти сигурно сте писали, но моля за още един път: насочите ме за райони/хотели за настаняване с близък паркинг и подходящо местоположение-централно за разходки с дете. Благодаря ви!

# 638
  • Бургас
Преди три години излязох на магистралата за 1-2 км. Влязох от Лесово и исках да отида в началото на Одрин откъм КА. Оказах се на магистралата и вечерта като се връщах в България ме глобиха.

Изляза ти е магистралната такса в системата и са поискали да я платиш. Нормално.
Биха те глобили само ако си извършила пътно нарушение - преминаване на червено, скорост, неправилно паркиране. Но тези глоби не излизат веднага, точно те се появяват в турския данъчен портал седмици след нарушението.
Щом още същия ден са ти поискали пари, това е такса.
Но е възможно и да е било стара глоба за друго нарушение или преминаване без плащане.
На гишето обясняват какво е, и лист дават при плащане.
При проверката се вижда и как проверяват в двете системи - и за пътни такси, и за нарушения.

Navy, какви са притесненията ти за колата? Турците карат много по-стари автомобили, особено извън големите градове.

Последна редакция: чт, 23 юли 2026, 22:56 от Tintina

# 639
  • Пловдив
Аз не разбирам турски, каквото и да обясняват не знам. Но парите не бяха малко, някъде около 60 лева по онова време.

# 640
Здравейте, ще посетим Истанбул със приятели. Ще пътуваме с коли и ще отседнем в Лалели. Ние с мъжа ми сме ходили много пъти и ще водим групата. Искаше ми се да посетим квартал Мода и шарените улички там, може ли да ми помогнете как да се придвижим до там от Лалели

# 641
Трамвай Т1 до Еминьоню. После ферибота до Кадъкьой.  И пеша до Мода. Може и с трамвайчето там (Т4), то е в кръгово движение, така че си е в една посока винаги.

# 642
Понеже ще минем границата около 4:00- 5:00 къде можем да закупим стикера за магистралите ? Предполагам на границата ще е затворено

# 643
При последните ни посещения спим в един хотел близо до гара Сиркеджи. Много ни е удобен като локация. Септември ще ходим женска компания с деца. Обаче една от мацките беше веднъж с нас там и не го хареса. Дайте идеи за хотел на същото място.

# 644
  • София
При последните ни посещения спим в един хотел близо до гара Сиркеджи. Много ни е удобен като локация. Септември ще ходим женска компания с деца. Обаче една от мацките беше веднъж с нас там и не го хареса. Дайте идеи за хотел на същото място.
Има над 100 хотела в тази част на Истанбул. Сиркеджи е най-комуникативното място в града и е нормално много хора да отсядат там. Има хотели за всеки вкус и всеки джоб.
Мога да Ви предложа един хотел, в който сме отсядали няколко пъти и в който винаги с удоволствие сме се връщали- Mercure İstanbul Sirkeci Hotel
https://all.accor.com/hotel/B4D8/index.en.shtml?utm_campaign=seo … ource=google+Maps

Общи условия

Активация на акаунт