Предстои ми амниоцентеза и изпитвам изключителен страх от процедурата и много се притеснявам от спонтанен аборт след това. Това между другото.
Исках да попитам майки, минали през това каква е самата процедура от-до. Утре ще звънна в Майчин дом София да запазя дата, но оттам нататък ако може някой да сподели всичко, което ще ми е от полза, за да съм подготвена и поне една идея по-спокойна. Какво е необходимо да си нося, колко нощувки ще остана в болницата, ще бъдат ли мили, или ще ме овикват, че съм в страх и паника. Следящия ме АГ ми спомена, че са необходими изследвания преди процедурата, които сега тя ми е пуснала и може да представя резултатите, но не разбрах кои точно и нещо допълнително трябва ли да правя. Кога излизат резултатите от амниоцентезата и как ще ги получа? Някой ще ме консултира ли в случай, че има проблем или просто дават резултати и трябва да търся генетик? По време на самата процедура предполагам трябва да съм неподвижна, но не знам как ще стане като съм сигурна, че ще треперя от ужас.
Според повечето от Вас предполагам това е глезене и излишен стрес, но изпитвам непреодолим страх от игли и години наред пиех лекарства за припадъци, понеже като по-малка припадах при всяка инжекция и взимане на кръв. Ако можех просто да се стегна щях да го направя, а не да се излагам.