Местене след 8 клас

• 298
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте! Сега съм в 8 клас в строителния в Русе. Аз не искам в това училище и искам да се изместя в немската Фридрих Шилер. Въпроса ми е има ли как да стане през годината. В училището няма места но ако отида в дирекцията с моите родители бях чел че могат да отпуснат допълнително място от руо Русе. Много искам да се изместя защото наистина не ми е комфортно в строителния а и не ми харесва. Дали ще е възможно да се изместя?

# 1
  • Бургас
Като няма свободно място, едва ли. Ако на всеки му хрумне, че иска да се мести, защото училището, в което е записан не е отговорило на очакванията му. Такива допълнителни места отпускат извънредно за ученици, например идващи от друг град със същия профил /т.е. от немска гимназия/. Първият месец е труден, дай си време - ще  свикнеш.

# 2
Не че училището не отговаря на моите очаквания просто не искам в това училище не искам да уча строителство и архитектура, а и имам доста приятели в немска . Ще отида в дирекцията и каквото стане ако не ще пробвам 9 клас, а тогава въпроса ми е няма ли да съм много назад ще трябва ли някакви изпити?

# 3
  • Бургас
Пробвай, питай...Да, приравнителни изпити по немски език се държат за обявеното свободно място в края на годината /ако се обяви/, за което ще имат право да кандидатстват и други, естествено. Трудно ще ти е да наваксаш тази подготовка без курс/уроци.

# 4
Ако е както беше по мое време, то Немската е със значително по-висок БАЛ за прием, от Строителния и в тази връзка не може просто да пожелаеш да се преместиш там. Подозирам, че основния ти довод е, че приятелите ти са там, пак може да се виждате в извън учебно време и нови да си намериш в новото училище. Дай си време да свикнеш с новата среда.

# 5
  • София
Neznam_, отиваш с родителите си в училище и питате за възможните опции. След това вече, решаваш дали да действаш на собствен риск или не.
Под собствен риск имам предвид нещо ей такова: директорката казва, че няма свободно място, но ако се освободи- ще ви потърси. И казва какви приравнителни би трябвало да се държат, за да успееш да се вредиш. Вече ти и семейството ти преценявате дали ще тръгваш на курсове и уроци по немски, например, защото място може и да не се освободи. Аз бих поела риска, защото дори и да не успея да се преместя, да понауча един език като немски би ми било от полза.

# 6
  • Варна
Ако в Русе е както във Варна, значи би трябвало езиковата гимназия да е значително по-реномирано и съответно по-желано училище отколкото строителния. Там се влиза със зор и учене. Вие не сте си дали зор да изкарате нужния бал, а сега започват воплите как искате там. Искате ама наготово, без усилия. Не става така.

# 7
На немската бала не е кой знае колко по висок от на строителния на немската беше 300 и нещо на мен не ми достигнаха 27 точки от които 11 бяха защото госпожата по Бел не ми остави 6 за годината а имах 5.50

# 8
27 точки си е голяма разлика, да не говорим, че при момчетата бала обикновено е по-нисък. На някои и за една точка не им се случват нещата. Поне при нас едно време така беше. А и като гледам колко грамотно пишеш ми се струва, че добре е направила госпожата по БЕЛ.

# 9
А защо не обсъдиш тези неща преди всичко с родителите си?

Общи условия

Активация на акаунт