Използвате ли устройство за проследяване на домашния любимец?

• 368
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте!
Напоследък все по-често попадам на теми за GPS тракери и мобилни приложения за домашни любимци. Замислих се колко полезни могат да са, особено когато любимецът излезе извън двора или избяга по време на разходка.
Интересно ми е да чуя от вас:
Ползвате ли в момента такова устройство?
Ако да – кои функции са ви най-удобни и реално използвате?
Ако не – защо?
Ще се радвам да споделите опита си 🙏 Това ще е полезно на всички тук, които се интересуват от темата.
🐾 Благодаря предварително!

# 1
  • До хладилника, който обичам
Котките ми имат airtag на каишката. Ползвам ги, да намеря котката, ако не се е явила за вечерния час. Не ползвам тракер с абонамент.

# 2
аз се отказах. много бързо харчи батерия и все трябва и това да мисля да зареждам

# 3
Не, защото имаме твърде много домашни любимци. Единият има обикновен подкожен чип, ама засега не се е налагало да го издирват по чипа.

# 4
Не го издирват по чипа. Ти си го издирваш и после го водиш на вета да проверят по чипа дали кучето е твоето. Това по опит на майка ми.

# 5
  • До хладилника, който обичам
Подкожният чип няма общо с тракера. Подкожният чип е с цел идентификация - например, ако животното е изгубено / починало и някой го намери и занесе при ветеринар да го сканира, ако собственикът е бил съвестен и е регистрирал чипа и е попълнил детайлите си, могат да се свържат с него.
Тракерите са два вида, доколкото знам. Едните са еъртаг или еквивалентите им, работещи с блутут - те са с малък радиус/обхват и отблъскват сигнала от телефони наблизо. Еъртага показва къде е животното, или къде е било последно, където е минал наблизо айфон; еквивалентите им за андроид (тайл и пр.) работят на същия принцип.
Тракерите с GPS сигнал са с GPS връзка и дотук безплатно не съм видяла, т.е. веднъж се плаща за тракер и втори път абонамент, който не е евтин според мен. Средно точни са, имам познати с тракери на котките и не дава 100% местоположение и често животното е драснало от последно засечено място. Те са готини, ако иска човек да види къде ходи котката им, например, защото по GPS сигнала пази маршрута ѝ.

# 6
Има нашийник от Стефанов с програма : Gotcha.

# 7
  • София
Не, защото кучетата ни навън са винаги на каишка.

# 8
Не, кучето ни навън винаги е на повод.
Има чип.
Веднъж се изниза през вратата на апартамента и го намерихме седнал пред външната врата на входа. Сигурна съм, че никой съсед не би го пуснал навън, защото всички го познават, много го харесват и му се радват (предполагам защото изобщо не лае и е дружелюбен с всички).

# 9
  • Банско
Не сме използвали никога, тя вървеше неотлъчно винаги до нас. Беше умно куче.
Едни съседи използват за гончето си. Пускат я да тича из гората (Пирин планина) и тя сама се връща на мястото, където са я оставили, и ги чака. Плащат абонамент, но не беше много. Нещо от сорта на 30-50 лв годишно. Казват, че са много доволни.

# 10
Моя приятелка ползваше airtag, за да следи сина си в малките класове къде ходи след училище. Детето беше забравило устройството в училище и след това устройството изчезна. Виждаше го къде е, но не й го върнаха. Не помня полицията ли не съдейства или нещо друго имаше, но знам, че не можа да си го получи обратно.
Моите кучета винаги са били на повод навън. Имам опит с едно загубено и след това намерено благодарение на фейсбук група. Надявам се да не се случва повече.

Общи условия

Активация на акаунт