За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 18

• 20 861
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • вятърничава
Предпетъчно - Ju Ji Hoon се мъчи с вратовръзка:
https://www.facebook.com/share/r/1GYuUe6KhM/
Тъй, тъй, сряда е по-по-малкия петък Joy
 Трябва да съблече ризата Ju Ji Hoon, хем му пречи да си завърже вратовръзката,хем ще стане петъчен.

To the Moon гледа ли някоя от вас, мнения? Заради него питам.

# 166
едвам довърших Love's Ambition - в последните епизоди ми се гадеше от лозунгите им "Китай е ВЕЛИК!!!"
рязка смяна към Recipe for Farewell

# 167
Ето и какво ще гледаме на Нетфликс догодина, или поне някои от заглавията.

Моят сериал пак забъркаха кашата, последните две серии малко я пооправиха и хоп, нова загадка се сервира Open Mouth Да, май до край ще ни държат на тръни - още 6 серии.

# 168
Относно Love's ambition един въпрос ми възниква - някой чел ли е в Китай как се финансират start-up- и - и всякакви проекти, по които е нужно финансиране - и ако майка ти и баща ти не ти дадат пари - гледам, че първият им избор са private investors (funds).   Това така ли е?  После, при по-дребна нужда за закърпване на кеш-флоу-то взеха пари от банка - но там не искаха някакви цялостни обосновки, като инвеститорите - а само баланс и ОПР.   Това поне показа сериала.  И като се сетя как в 2 банки в Турция бяха втрещени, че отидох да обменя 50 евро в турски лири.  "Но ние сме банка - как така ще се занимаваме с обмяна на валута?".  Та нищо чудно и в Китай да има такива особености - "Но ние сме банка, как така ще се занимаваме с финансиране?"
После, поне 2 други китайски творения/сериали  - и в двата случай най-вече се финансираха чрез private investments.

# 169
  • Русе
.................................

To the Moon[/url] гледа ли някоя от вас, мнения? Заради него питам.
.................................
The moon flows over the river - започва излъчване на 31.10

# 170
Относно Love's ambition един въпрос ми възниква - някой чел ли е в Китай как се финансират start-up- и - и всякакви проекти, по които е нужно финансиране
Слагам в скрит текст, може не всички да ги интересува:
Скрит текст:
Финансирането на стартапи в Китай има свои специфики и е силно повлияно от държавната политика, културата на рисков капитал и бързо развиващата се технологична екосистема. Ето основните източници на финансиране:
1. Собствени средства (Self-funding / Bootstrapping)
•   Много китайски предприемачи започват с лични спестявания или средства от семейството.
•   Често се използва като първи етап, докато се докаже концепцията (proof of concept).
2. Ангелски инвеститори (Angel investors)
•   Богати частни лица или групи, които финансират на ранен етап.
•   В Китай често са успешни предприемачи, които искат да подкрепят нови идеи в техния сектор.
•   Пример: групи като ZhenFund или China Angel Investor Network.
3. Рисков капитал (Venture Capital)
•   Играе ключова роля за стартиращи компании с висок растеж, особено в технологии, финтех, здравеопазване и AI.
•   Основните етапи на VC финансиране:
o   Seed/Pre-Seed – ранен етап, за проучвания и MVP (Minimum Viable Product)
o   Series A/B/C – разширяване, маркетинг, набиране на персонал
•   Популярни VC фондове в Китай: Sequoia China, IDG Capital, Matrix Partners China.
4. Държавни програми и субсидии
•   Китайското правителство активно подкрепя иновациите чрез:
o   Грантове за научни изследвания
o   Данъчни облекчения
o   Инкубатори и акселератори (например China Accelerator, XNode)
•   Особено силна подкрепа има за AI, електромобили, зелена енергия и biotech.
5. Корпоративни инвеститори и стратегически партньори
•   Големи корпорации инвестират в стартапи, които могат да им донесат технологични предимства.
•   Например Tencent, Alibaba, Baidu имат свои корпоративни VC подразделения.
6. Краудфъндинг
•   Платформи като JD Crowdfunding и Taobao Crowdfunding позволяват финансиране чрез масово участие.
•   По-популярно е за потребителски продукти, хардуер и lifestyle стартапи.
7. IPO и борсово финансиране
•   След като стартапът порасне значително, компаниите могат да се листнат на Shanghai Stock Exchange или Shenzhen Stock Exchange.
•   За технологични компании популярна е и Hong Kong Stock Exchange.

# 171
Интересно.  Мерси, Вики!  Flowers Hibiscus  Наистина е особено.
Обаче усещате ли как през тия сериали научаваме сума ти неща за Китай?

# 172
  • пак на Рив Гош
Prinx, и за Китай, и за Корея... абе, обогатяваме си общата култура.

Уин, мисля, че bb6 пита за To the Moon / Let's Go to the Moon, с Ким Йон Де, който започна да се излъчва през септември: https://mydramalist.com/779230-let-s-go-to-the-moon
Този, който ти си дала, е Moon River / The Moon The Moon Flows over the River, с Канг Те О, който започва на 31ви октомври.
Абе, октомври е лунен.. или лунатичен Joy

Но да отговоря на въпроса - аз не гледам To the Moon, нещо не ми хареса резюмето на сюжета. Но, ако някой го гледа и каже много добре дума за него, може и де си променя мнението Joy

Дани, само като погледнах клипчетата за идващи сериали, се стресирах. Аз тези от октомври още не съм приключила, а ноември връхлита с нова порция Joy

Тъй, тъй, сряда е по-по-малкия петък Joy
 Трябва да съблече ризата Ju Ji Hoon, хем му пречи да си завърже вратовръзката,хем ще стане петъчен.
Ами да я съблече де, пък ако трябва, ще му помогнем и с вратовръзката.

И, понеже сряда е малкия петък, пускам ви малко котенца и кученца за гледане... че и други неща (ама е в скрит текст, понеже е от Долната Земя Joy)
Скрит текст:

# 173
  • вятърничава
winona, благодаря, но питах за този:
Title: To the Moon
Type: Drama
Format: Standard Series
Country: South Korea
Episodes: 12
Aired: Sep 19, 2025 - Oct 25, 2025
Много луни този месец, лесно е да се объркат.

# 174
  • пустинен пъпеш
Във Fated Hearts много ми харесва музиката и нежния глас на пеещата,актрисата,изпълняваща гг-ня,също и двамата  принца(въпреки честото изразяване на емоции със стиснати юмруци,дразня се на поведението на принцесата,но присъствието на подобие на северно сияние като фон в една картина успя да ме изуми.

А тези думи на дорамчица:,,Дори умишлено спирах близки планове на Маск в предишни епизоди, за да се уверя, че актьорът под маската е различен - очите му бяха тесни, а този имаше кръгли... Боже мой, стигнах дотук, вече мога да различа китайците с маски по очите им." ме поразсмяха колко си приличаме любителките на азиатски сериали.

# 175
  • София
Научаваме ние за Китай… сега научих, че явно вече почват да свалят от платформите и кратките сериали, защото “показвали много плът”. Ето това е “многото плът”:

А аз да имам надежди да видя някой китайски актьор (който и да е) в реклама на бельо, по бельо… като вашите корейци. 😂 Ще си остана с надеждите.

# 176
Дани, само като погледнах клипчетата за идващи сериали, се стресирах. Аз тези от октомври още не съм приключила, а ноември връхлита с нова порция Joy
Ох, за мен нещо много няма. От китайските едва два си харесах, единият е отдавна очакван
ето този

и от корейските пак няма много като за мен. Но нищо, тъкмо ще довършвам вече започнати, че списъка стана километричен Joy

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 22:21 от Danifin1

# 177
Я, да видим, в този клип достатъчно петъчен ли ще ви е Чу Джи Хун newsm48.

Беше забранен за излъчване по националните им телевизии.
От снимките на този клип започна връзката му с Га Ин, която приключи 3 години по-късно. Единствената до момента негова връзка, която е признал публично.

# 178
Да, имат много силни visual ефекти в някои сериали.  Да ги гледаш заради качеството.  Този Fated Hearts e такъв ли е?   Също, ако попаднете на нещо с хубава музика, пишете.   Откъм сценарии едва ли да ги осени нещо невиждано гениално, така че поне общото качество да докарват - костюми там, актьорска игра. 
но присъствието на подобие на северно сияние като фон в една картина успя да ме изуми.
Елза, а тия снимки от кой сериал са?

# 179
  • пак на Рив Гош
Я, да видим, в този клип достатъчно петъчен ли ще ви е Чу Джи Хун newsm48.
Айгуууу!!! 🫣 🔥🔥🔥
Разбирам защо да го забранили по националната телевизия.

Дани, аз от ноемврийските имам май 3 в списъка от корейските. Със сигурност ще чакам третия сезон на Taxi Driver.

Общи условия

Активация на акаунт