За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 18

• 21 209
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Tuon, виж какво съм ти намерила за събота

Роца, Ако те срещне този мъж със зайчето, кажи му, че ще дойда напролет с дъжда и червен шал, за да ме познае.

# 211
Роца прекакарай си чудесно Hug

Tuon, виж какво съм ти намерила за събота
Зайче 🐰🐰🐰
супер, благодаря Hug

Ще коментирам сериал 😁
Desire Catcher
Китайски,крими,24 епизода по около 30 минути.
Като цяло беше наистина интересен и определено се забавлявах. Въпреки това, започнах да губя интерес около последните осем епизода - темпото се забави и имах чувството, че героите се въртят в кръг, повтаряйки едни и същи неща отново и отново.
Все пак съм склонна да му дам по-висока оценка (7,5 звезди) защото въпреки недостатъците си, сериалът беше завладяващ, труден за оставяне (на моменти) и невероятно изобретателен и съм в добро настроение.

# 212
..............................................

Между другото тази сутрин, докато закусвах в една пекарна със знучното корейско име Tous les jours ("всеки ден " на френски 😂), на екран вървеше реклама на техните макарони с кадри от сериала. Значи те са наследниците на рецептата на Кралската Готвачка? 😂😂😂
..............................................

Няколко години рекламно лице на Tous les jours в ЮК беше Уон Бин. После щафетата пое Ким Су Хьон.

Скрит текст:

# 213
  • пак на Рив Гош
Вики, ще гледам за този със зайчето. Аз гледам и за един с пойнтер на име Рита, ама не би 😂
Та, да отговоря на въпроса на Дани - ни оппа с чадър, ни даже аджоши няма 😂
Уин, още не съм си взела Копико, но ми е в списъка 😂. За сметна на това, обядвах триъгълен кимбап, като уважаваща се героиня от сериал. И видях рамьон с К-Поп ловците на демони.
2в1, знаех за Ким Су Хьон, ама не знаех, че и Уон Бин е бил рекламно лице на пекарната. На хубаво място ходя, значи 😄 А пък днес на електронното табло на една автобусна спирка, двойката от Our Golden Dаys рекламираше нещо (май банка).

И така, вчерашният ден започна под дъжда, което наруши първоначалния план. Вместо на плаж, реших да се спася от дъжда, като се приютя в автобус, който за малко над час за ме откара до град Согипо в южната част на острова, където да видя спускащ се в морето водопад. Тъй като преди време с Профи обсъждахме в друга тема канализацията и отводнителните шахти, докато пътувах и се разхождах, загледах и как се оттича водата 😂. Отстрани, където е тротоара, има редовно решетки, също така почти всички шахти (примерно в средата на платното) са с дупки, има и цели "редове" с решетки напречно на улицата. Та затова, дори и да вали много, водата не се застоява. Предполагам, и релефът помага - наклонът е от планината Хала в средата на острова към морето 😃
След водопада все пак отидох до един плаж, където има два морски фара, с формата на кон. Това е, защото на Чеджу отглеждат и местна порода коне (одвен местната порода черни прасета). Минах и през Dodu Rainbow Road - крайморска улица, където ограничителните камъни да боядисани в цветовете на дъгата, със статуи тук-таме. Този път се вижда и в някои от сериалите, снимани на острова - в Warm and Cosy го има със сигурност, мисля, че го имаше и в Welcome to Sаmdal-Ri.
Както знаете, мандарините са един от специалитетите на Чеджу. Освен, че видях много градини с мандаринови дръвчета, има ги в много дворове. А където не са мандарини, са райски ябълки. На много места продават сок от мандарини, или насипно, а в Старбъкс има специално меню с мандарини, което го няма на други места. Вечерта посетих и Jejumok Gwana - седалището на местното правителство по времето на Чосон, където са снимани някои сцени от When Life Gives You Tangerines - там имаще оргатизиран конкурс за поезия и героинята на АйЮ написа стихотворение. Освен това, комплексът сгради е и част от световното наследство на ЮНЕСКО. Този уикенд имаше и организиран спектакъл "звук и светлина", та всичко беше много красиво осветено.
Между другото, вчера дочух една девойка да нарича любимия си "оппа", а пък една друга, малко по-възрастна и семейна, го нарече "йобо" 😀. Дочух и две аджуми, очевидно познати, които са засякоха в автобуса, да се питат дали са яли. Видях и група младежи с ученически униформи.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 02:06 от Роца

# 214
  • вятърничава
Роца, кажи честно купи ли си гащи на цветчета и мина ли покрай ресторантчето с чашата Coffee?

Направо ми се прииска да го гледам пак.
Аз за разлика от Вики ти завиждам не малко, а много Hug И чакам с нетърпение следващите репортажи.

# 215
  • пустинен пъпеш
Друго си е момиче от темата да покаже снимки от Чеджу и да разкаже впечатленията си.
Благодарение на дорамчиците открих от кой момент в сериала за шапчиците е произнесена репликата на Seo Jong Hui към Ko Yeong Rye:,,Но тя има тази маска - хитра лисица, преоблечена като плюшено мече. Чунхи я нарече така, когато Йонре ѝ даде онази известна химикалка в първия ѝ учебен ден".(за мен тези думи са показател за отношението на SDH към KYR,както и в кой етап от приятелството им са изречени.

# 216
Роци, благодаря за пътешествието Hug. Прочетох те и на другото място. Аз, за съжаление, до Чеджу няма да стигна, че не е в програмата, та се наслаждавам на твоя "репортаж".

# 217
Гледах Treasures around . Получих травма. Сега гледам за втори път New life begins за оправяне на настроението. Ако не беше тоя смотан актьор в главната роля, щеше да е един от най-добрите сериали.

# 218
  • България
Гледах Treasures around . Получих травма. Сега гледам за втори път New life begins за оправяне на настроението. Ако не беше тоя смотан актьор в главната роля, щеше да е един от най-добрите сериали.
Защо имаш травма от първия сериал и кой актьор ти е толкова смотан?

# 219
  • пак на Рив Гош
Роца, кажи честно купи ли си гащи на цветчета и мина ли покрай ресторантчето с чашата Coffee?
Няма мой размер гащи, те аджумите са фини 😂
За второто - има си хас! Как няма да се дотътря до Чеджу и да не го бучна в супер-мега-хипер задължителния списък? По план-скица трябваше да започна от него, но поради лошите атмосферни условия, го оставих за днес, понеже ни обещават дори малко слънце. Дано да познаят!
Давай като се върна да си го преговорим! 😄

Но пък вчера, под един ужасен вятър, бях на три други места от сериали (бях наела такси за деня и шофьорът, мистър Ким, ме разхождаше по избрани от мен места):
- Gimnyeong Beach - където са снимани сцени от Our Blues (там се срещаха веднъж двойката ученици)
- Seopjikoji - от Warm and Cosy - с фара, където двамата посрещаха изгрева
- Gwanchigi Beach - също в Warm and Cosy - в първия епизод, когато Тя си миеше маратонката в едно езерце и я изпусна и Той я хвана и после й каза, че може да го гушне и Той ще бъде нейното мече 😍
Минах и през едно традиционно село, Seongeup, където също са снимани преди време исторически сериали (но на мен не ми говореха).
Отделно, посетих и музея на жените-гмуркачки, haneyo, от чийто покрив се открива гледка към някои типични за острова къщи. И изгасналия кратер на вулкан в източната част на острова, Seongsan Ichulbong (Sunrise Peak).
Скрит текст:

Не успях, обаче, да мина през Secret Forest от Welcome to Samdal-Ri, понеже отново заваля проливен дъжд, та се отказах от начинанието.

Между другото, освен за канализационни шахти, гледам и за камиони 😂. Установих, че 99% от камионите са бели, други цветове почти няма. Видях само 3-4 тъмносини, и то все на марката KIA и един люляков, но той беше реклама на кафене, та не се брои 😂. Та това обяснява защо всички ги блъскат бели камиони по сериалите, то просто други цветове няма!

Последна редакция: пн, 20 окт 2025, 02:29 от Роца

# 220

Започна доста интригуващо...

# 221
Защо имаш травма от първия сериал и кой актьор ти е толкова смотан?

Защо умря вторият герой Disappointed Relieved Защооо Disappointed RelievedDisappointed RelievedDisappointed Relieved И защо трябваше актрисата да го чака облечена в булчинска рокля? Те се обичаха наистина. И се надявах, че след като мине цялата драма, ще се съберат. Не трябваше да свършват така.

А за топ смотан актьор - все съм понасяла актьори, които не харесвам, някои даже съм ги захаресала заради ролите. Но този не мога по никакъв начин

Много се смях на това на Роца за белите камиони Laughing Като се замисля наистина все бели ги блъскат.

# 222
  • София

Започна доста интригуващо...

Цяла година го чакам. Дано не ме разочарова. Малко ме е яд само, че му смениха английското име. Tales of Dark River ми харесваше много повече.

# 223
Цяла година го чакам. Дано не ме разочарова. Малко ме е яд само, че му смениха английското име. Tales of Dark River ми харесваше много повече.
Мен и Blood River ми харесва 😅
Не,че очаквам много кръв🙄 Ама за моя регион не е наличен и ще трябва да го търся по другите места.

# 224
  • пак на Рив Гош
Редактирах - снимките трябва да са налични

Много се смях на това на Роца за белите камиони Laughing Като се замисля наистина все бели ги блъскат.
Ами тъй де, нали трябва да проверя доколко клишетата в сериалите отговарят на действителността 😂
Днес, обаче, видях и два тъмносини камиона на Hyundai... но все пак, основно са бели.

Изводите от деня:
- Чеджу на слънце изглежда много по-добре
- ajumma style си съществува - и шарените панталони, и късата накъдрена на студено коса, и шапката с козирката
- шофьорите са бая нервни - а не си тръгнал в момента, в който светне зелено, някой услужливо ще ти напомни с клаксон

Денят беше посветен на обиколки по местата от сериалите:
Скрит текст:
- започнах с Geumneung Beach - където са снимани крайбрежните сцени от Our Blues

- след което се отправих към.... Арган (от When the Phone Rings a.k.a ☎️) - сега, това си е чисто моя интерпретация, базирана на дочуто от влог на Любимия Ю. Преди няколко месеца беше пуснал в канала си видео, в което тръгваха към Чеджу и той каза, че е за да снимат последните 2 епизода на Телефона и това му напомняло как точно в началото на пандемията е трябвало да снимат на същото място началото на Narcosaints, понеже не са могли да пътуват до Доминикана. И после, като гледах снимки от ботаническата градина Hallim Park, ли се стори страшно позната.
Не намерих официално място на снимките в джунглата, ама като гледам подобни пейзажи, някак си отвътре ми идва да си представя Хан Хи Джу в бяла ризка и на токчета да търси усилено Бек Са Он в дълбините на арганската джунгла 🌴🌴🌴

- после минах през най-популярния плаж на Чеджу, Hyopjae, въпреки, че там не е снимман сериал, ама ей така, да натопя краци във водата

- и, разбира се, черешката на тортата - Meundorong Ttotot 🥰 от Warm and Cosy, или Bomnal Café в истинския живот - където се чучнах на терасата, напук на вятъра, да чакам залеза. И го дочаках 😂

Утре имам ранен полет и ще ми трябва подкрепление 😂😂😂:

Последна редакция: пн, 20 окт 2025, 17:35 от Роца

Общи условия

Активация на акаунт