За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 18

• 21 202
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
  • вятърничава
Много River и много Moon този месец, объркващо е.

The Murky Stream приключен. Добре заснет сериал, добри актьори, от средата доста се повтаряха ситуациите, много тайни срещи по тъмни доби. Бандитите ми бяха интересни, групичката на Роуон бяха банда идиоти, но добродушни Joy Mal Bok (младежът) веднага се сетих,че игра момчето със слушалките в 365: Repeat the Year.

Освен Роуон, който до сега не бях гледала в толкова драматична роля, хареса ми също неговия "брат".

Някъде към 29мин. на филналния епизод ме осени съмнението дали не ни очаква сезон 2 и в края май за това ни подготвиха. Макар,че загубихме много от ключовите герои.
Роца, дори в дъждовните ти снимки Чеджу изглежда много зелен и морето е красиво. Спомних си моменти от Our Blues с Kim Woo Bin и неговата любима на плажа, бабите съседки, Lee Byung Hun с камиончето, от Meundorong Ttotot това с обувката,къщата на героинята, един сериал с Со Джи Соп и Ким Джиуон One Sunny Day (2014), сниман на острова.
Като няма гащи на цветчета, поне козирка си купи Wink

# 226
  • Русе
И аз се радвам на хубавите снимки и красиви впечатления на Роца! Това дълго ще я топли и ще се връща в почти всеки филм.
"Любовната амбиция" приключи щастливо, не по китайски. Някои епизоди бяха излишно разтеглени, опитаха се да покажат уважението и към културното си наследство. Знам ли , защо им беше това?! Показаха красиви неща, да, но аз поне не мисля, че по този начин един "сгрешил" мъж може да върне изгубено доверие и чувства.
Както и да е! През това време Уилям Чан станал и татко, изтекоха снимки с теменцето на бебока. Да му е честита титлата "Татко"!
Днес започна и "Кървава река", мисля да му хвърля едно око. Гон Чун ми е непознат, време е да го видя що за стока е! Blush

# 227
Някой гледа ли Blood River?

Тази снимка си я откраднах от смешната тема.
Моето сигурно се чувства така след като наскоро го питах как могат да се съживяват еднорозите. 🦄

# 228
  • София
JoyJoyJoy Моето ИИ се отказа писмено от мен след като го занимавах цял ден с влюбени зайчета. Буквално даде грешка и още не иска да подпали пак.

На Blood River съм до трети епизод. Добутвам някак. Има всички индикации да ми е много интересен, но нещо не мога още да се развълнувам. Може би е, защото ми изсипаха 50 героя в първите два епизода и още не мога да ги запомня. Имам проблем с такива сериали в началото.

# 229
Аз изгледах 4-те излезли епизода на "Омъжи се за мен". Интригата е елементарна, сцените доста шаблонни. Освен това актрисата ми стои много по-възрастна от "кандидат-жениха", който е като бебе... Не смея да започна да гледам нещо ново, защото ми е загуба на време- не успяват да ме хванат...

# 230
  • България
Мъча City of Streamer.
Отлични около 25 епизода.
Всичко се развиваше добре, имаше действие, случваха се разни неща, други се разкриваха.
Въпреки времето, в което се развива няма от досадната Република.
Обаче изведнъж всичко се промени, героинята се промени, атмосферата се промени, стана и доста гнусно, рязко загубих интерес и за тази вечер ми останаха да превъртя набързо 6 епизода.
Не харесвам актрисата в главната роля, но до един момент всичко беше интересно въпреки нея, а после сериалът ѝ падна на нивото.
Оценката ми няма да е висока.

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 16:28 от МоарейнД (от книгата)

# 231
На Blood River съм до трети епизод. Добутвам някак. Има всички индикации да ми е много интересен, но нещо не мога още да се развълнувам. Може би е, защото ми изсипаха 50 героя в първите два епизода и още не мога да ги запомня. Имам проблем с такива сериали в началото.

И аз в началото се обърках,защото разказаха историята много бързо. Кой град на север, кой на юй, коя секта, някакви семейства....върнах да видя пак и после си казах,че ако е толкова важно ще го обяснят в следващите епизоди ☺️

Аз всъщност искам да знам дали ще има романтика. Не е тагнат като такъв,но .....и да,знам,че е още рано,но лекарката ми е съмнителна.

# 232
  • пустинен пъпеш
А на мен въпреки посочените от Моарейн недостатъци City of Streamer( 2022),а при рускините с красивото заглавие Град на течаща светлина“), който е сред запомнените от мен сериали заради Тими Сю,интериора,музиката.Чудесното начало с танца-запознанство на главните в 1 еп.(Тими Сю е и танцьор на латино танци).За съжаление  при разплитането на историята нещата придобиват мрачни краски.

# 233
  • вятърничава
My Youth приключен. Нямам много добри думи за него, освен за втората двойка, това е най-красивият счетоводител Joy , който имаше и готина майка. Ще трябва да ги търся в други сериали. Главната двойка в розово и лила:

За оправяне на горчивия привкус - малко Парти гърл и нейния прекрасен Дук

Скрит текст:

И Кралят и неговата готвачка:

# 234
Йъми-то е свършило днес. И изненада - нещо, което изглеждаше като лигава комедия, има супер гаден край. Ето затова не се започват сериали преди да е излязъл последният епизод.

# 235
  • България
Колко гаден?
Може ли в скрит текст, че ми харесват актьорите и бих го гледала.

# 236
МоарейнД

Скрит текст:
Предполгам знаеш, че в този сериал не само главната, но цялото и семейство се пренесе в миналото. В края с главния са се оженили и са отворили ресторант. По някаква причина ресторантът се запалва и докато главната спасява хора, изведнъж се връща в настоящето. Главният след пожара я търси напразно, а малко по-късно установява, че никой освен него не си спомня въпросното семейство. Успява да възстанови ресторанта и остава сам до края на живота си.

В настоящето главната се събужда и разбира, че цялата история с пътуването в миналото е просто сън, след като е паднала, докато гони някакъв още в първи епизод. Малко по-късно среща герой, който изглежда като главния и който пък е сънувал жена с нейното име. Поглеждат се, усмихват се и там свършва.

# 237
  • България
Вярно е от най–гадните финали.
Но в When Destiny Brings the Demon беше безкрайно по-гадно.
Скрит текст:
Той не я позна.

# 238
Вярно е от най–гадните финали.
Но в When Destiny Brings the Demon беше безкрайно по-гадно.
Скрит текст:
Той не я позна.

Да, видях я финалната сцена. Донякъде се зарадвах, понеже там и актьорът не ми харесва и поне едно нещо по-малко за гледане.

# 239
  • България
И аз не харесвах актьора в предишни сериали, но тук беше по-различен и ролята му пасна.
Даже го добавих в списъка си с китайски актьори.

Общи условия

Активация на акаунт