За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 18

• 10 983
  • 459
  •   1
Отговори
# 405
Нищо китайско, нито с рокли, но открих нещо наистина за душата - но Вики, вероятно си го гледала My Love from the Star. Има го на български в playtube.
Играят много добре - и музика и т.н. 
Стар е - от 2013 г- някои неща, като летящата чиния сега щяха да са по-технологично барнати.
Така открих Jun Ji Hyun - ами че тя много добре се справя, също и Kim Soo Hyun.
Жалко, че за пръв път срещнах името му във връзка с нашумелите скандали. Има ли там някакво развитие , като гледам, че не снима, явно не е реанимиран?
Моля МоарейнД като специалист по драмите с рокли (и и всяка от вас)- нещо от китайския фронт за душата няма ли?
Относно китайските сериали с рокли, кoи ли са само за душата?  Колкото повече се запознавам, толкова по-сложни разбирам, че са.  История на Китай, култура и бит, традиции, опера, музика, други изкуства - то, наистина - всичко това е за душата, и имат какво да представят на света.
А се чудя толкова ли е невъзможно, че никой не е направил 40 еп за някое събитие от българската история.

# 406
  • пустинен пъпеш
Все още ми е интересен китайския  Fight for Love (2025) имаше доста забавен момент с  напразните очаквания на един от второстепенните герои от поканата да отиде на среща в ,,Есенен бриз",доглеждам и китайския Fated Hearts,така като ми поомръзне от костюмирани ,продължавам е новия еп. на корейския Would You Marry Me? и в коментарите към него си харесах този: "Казват, че всички на планетата се познават чрез шест степени на разделение. Сякаш в тази драма има само това. Буквално всички герои се познават по един или друг начин. Стига се дотам, че сестрата на Мери работи като бавачка на любовницата на чичо У Джу".Чакам и днешния нов епизод на Тайфун с Джуно.И редувам китайски костюмирани с корейски за кризата през 1997(чудесен Джуно и с играта си,а и самият му образ,изпълнен с непресъхващи воля и оптимизъм;с което помага по-лесно да се гледа на случващото се в тогавашните трудни времена.) и един съвременен за забавление.

# 407
Тази година се разочаровах от всичко, което чаках без Дзан Хай. Очертаваше ми се силна година за китайски сериали с рокли, обаче не.
Ти защо не ми каза, че още в първите 6 минути се появяват някакви странни същества, които приличат на  зомбита?
После си казах - да бяха продължили със зомбитата.😭

# 408
Има си добри исторически китайски и в момента, недейте така. Наистина има някаква странна закономерност, че най-чаканите и рекламираните се оказва, че не са нищо особено, но на тяхно място идват други.

Ако искате романтика (и як екшън), Shadow love е стрхотен. Невероятна химия между актьорите и невероятно красива любовна история. И сега знам, че Елза ще ме намрази завинаги, но от трите излезли криминални тази година Дзан Хай за мен е най-слаб. Само Сяо Джан го спасява, иначе сюжетът е пълен с нелогични моменти. Coroner's diary е много приятен за гледане, ако искате рокля и коса, Ao Ruipeng е в пълния си блясък, няма кой знае какво напрежение, но любовната история е много земна и зряла - запознаха се, харесаха се, ожениха се. Без драми, намесени трети лица, караници за глупости и фалшиви раздели. Краят е изненадващ и не е клиширан.

А The wanted detective е абсолютен шедьовър. Сюжетът е изпипан до най-малката подробност, няма нищо случайно и нищо нелогично. Без главната всички други герои са уникални и нямам предвид външността на актьорите. Всеки си имаше принос и свое място в общата история, няма нито един пълнеж и нито една излишна смърт. Финалът е брутален, абсолютна изненада кой е убиецът, а актьорът какво превъплъщение направи не е истина.

# 409
  • София
Цитат
Ти защо не ми каза, че още в първите 6 минути се появяват някакви странни същества, които приличат на  зомбита?
JoyJoyJoy Да не си изгледала първи епизод? Ако да - до 6-7 приключват с реването, зомбитата...няма да издавам, гледай.

Unicorn, права си, Coroner's Diary и The Wanted Detective също бяха добри, но аз лично тях не ги чаках, даже не знаех за тях. Разочаровах се от тези, които чаках - Legend Of The Female General, Journey of Legend, Blood River, Whispers Of Fate. И всички ги чаках откакто им обявиха снимките. Sob

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 15:10 от ElzaFB

# 410
Ти защо не ми каза, че още в първите 6 минути се появяват някакви странни същества, които приличат на  зомбита?
JoyJoyJoy Да не си изгледала първи епизод? Ако да - до 6-7 приключват с реването, зомбитата...няма да издавам, гледай.
[/quote
]Изгледах първите два.😃
Много се смях когато дойде учителката на героя на СД и той я попита дали все пак ще го научи на нещо свързано с отмъщението.🤣
Значи няма повече зомбита???

# 411
. E тук ама никак не съм съгласна Дзан Хай за мен е най-слаб . Coroner's diary е много приятен за гледане, ако искате рокля и коса,
А The wanted detective е абсолютен шедьовър.
Иначе за всички останали Hands Plus1
Цитат
Разочаровах се от тези, които чаках - Legend Of The Female General, Journey of Legend, Blood River, Whispers Of Fate. И всички ги чаках откакто им обявиха снимките. Sob
и тук съм съгласно, но без Legend Of The Female General Hands Plus1

И се разочаровате защото си слагате големи очаквания, аз също ги чакам и се разочаровам понякога, но моите очаквания винаги са малко по - занижени Smirk

Хайде пак ще гледаме за червените нишки Laughing

И Strange Tales of Tang Dynasty 3: To Changan пак не ме разочарова, нов случай за разгадаване. Да видим сега как ще ги забъркат случаите Wink

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 14:17 от Danifin1

# 412
Изгледах 9-ти епизод на "Ожени се за мен". Поразена съм от толкова продуктово позициониране на "Волво". Иначе много наивна история. Много шаблонна. ГГ ми прилича на ученик в 6-ти клас, който преграшава с учителката... Може и да съм си в кофти настроение от студа и настъпващата зима.
Едни много красиви картини от Япония:
https://www.facebook.com/groups/232739173241712/permalink/694236323758659/

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 15:59 от victoria vassileva

# 413
  • пустинен пъпеш
Заради Тими Сю,когото преди време харесах в City of Streamer,погледнах за коментари в МДЛ за Weaving a Tale of Love(2021) и открих доста интересни твърдения,които ще ме подтикнат да доизгледам изоставения преди година сериал.Не е спойлер,отнася се за съчетаване на исторически факти с фантазии,оценка за декори,костюми,цветове :
Скрит текст:
тази драма е свършила невероятна работа, като е включила романтична фантастика в действителни исторически герои и събития от периода на император Тайдзун (626 – 649) и по-късно император Гаодзун (649 - 683) от династията Тан.Това е любовната история на Куди Лиу Ли (Гулназар, известен още като Гули Нажа) и Пей Синдзян (Тими Сю), който е действителна историческа личност.Според реални исторически сведения, втората съпруга на Пей Синдзян(Тими Сю) е от тюркски произход. Уйгурският произход на Гулназар  подхожда на ролята ѝ на Лиу Ли.Освен Пей Синдзян, тази драма прави препратки към много реални исторически личности, включително У Дзътиен (известната/скандална императорка), Ли Шимин (император Тайдзун от династия Тан), Ли Джи (император Гаодзун от династия Тан) и други.
Красиви костюми, реквизит, декори и цветова палитра. Гледайки тази централна драма, не можеш да не се възхитиш на цветовата палитра, която стимулира визуалното удоволствие. Тя е ярка, жизнена, много проницателна и приятна за очите.Декорацията на сериала също е красива, въпреки че е заснет предимно в Hengdian World Studio. Поне режисьорът/продуцентът не е използвал кадъра на двореца Цин Шъ Хуан като фон за тази драма, тъй като действието се развива по време на династията Тан. Въпреки това е освежаващо да се видят по-малко известни сгради в Hengdian WS, защото те са също толкова красиви, колкото и основните забележителности на Императорския дворец, Забранения град, Двореца на династиите Мин и Цин, столицата на династията Сун - Бианлян и др.
. Както се очакваше, много от събитията в драмата са измислени, включително преувеличената злоба на антагонистите и техните очевидно гнусни схеми и престъпления.За мен измислицата се връзва много добре с действителната история, романтизирайки исторически личности и събития, давайки на зрителите отчасти измислена и отчасти историческа история. Харесват ми красивите рокли от епохата Тан, носени от дамите, уличните сцени, дворците и цялостната обстановка – всичко това е внимателно направено и заснето. Бродерията, особено двустранната бродерия, една от гордостите, талантите и наследствата на Китай, е изящна и спираща дъха.

# 414
  • София
И се разочаровате защото си слагате големи очаквания, аз също ги чакам и се разочаровам понякога, но моите очаквания винаги са малко по - занижени Smirk
Факт. Или по-скоро при мен се дължеше на други очаквния за историите (знаете ми мрънкането за Female General). При Whispers of Faith пък режисурата и специалните ефекти. 

Unicorn, няма да те намразя, всеки има право на мнение. За мен Дзан Хай беше много добра история и ме караше да мисля през цялото време и да си попълвам загатнатите моменти - от години не бях гледала нещо, което да ме накара да редя пъзели и да следя за детайлите. Дори да не беше Сяо Джан, историята ме грабна от епизод 1 и не ме пусна до края. СД беше само черешката на тортата в мояте очи. Като изключа последните няколко епизода, на които много ясно си личаха студиините снимки и ефектите, както и на моменти перуката на СД (не знам защо само неговата не се получаваше винаги), за мен това е сериалът с една от най-добрите режисури и сценарии в последните години. Култрурните детайли, костюми, реквизит - всичко беше изпипано - заради което последните епизоди ме ядосаха.

Tuon, има зомбита, бе, има, гледай сега там и ги чакай.

# 415
Tuon, има зомбита, бе, има, гледай сега там и ги чакай.
Значи има, което ме връща на въпроса защо не си ми казала по-рано? 😱😱😱😱
Добре,че ми е в списъка "сериали,които трябва да изгледам до края на годината" и добре, че са само два в този списък.

# 416
  • София
Значи има, което ме връща на въпроса защо не си ми казала по-рано? 😱😱😱😱
Добре,че ми е в списъка "сериали,които трябва да изгледам до края на годината" и добре, че са само два в този списък.

Защото не е това, което очакваш. Joy Ама гледай там.

# 417
Защото не е това, което очакваш. Joy Ама гледай там.
🤣🤣
Точно ти ми казваш това? Ти? Ти?

# 418
  • Sofia
В кой сериал са зомбитата? Питам, защото не ми е попадал, а ме заинтересува Simple Smile

# 419
В кой сериал са зомбитата? Питам, защото не ми е попадал, а ме заинтересува Simple Smile
Legend of Zang Hai,но не очаквай зомби апокалипсис.

Общи условия

Активация на акаунт