За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 18

• 20 879
  • 737
  •   1
Отговори
# 555

Dec 5th: The Price Of Confession (Netflix)
Dec 6th: Pro Bono (tvN)
Dec 6th: Surely Tomorrow (Prime Video)
Dec 15th: First Man (MBC)
Dec 16th: Culinary Class Wars (Netflix )
Dec 18th: The Villains (TVING/HBO)
Dec 19th: Love Me (jtbc)
Dec 19th: The Great Flood (Netflix)
Dec 22nd: IdolI (ENA)
Dec 24th: Made In Korea (Disney Plus)
Dec 26th: Cashero (Netflix)
Dec 24th: Even if This Love Disappears from the World Tonight

# 556
  • пак на Рив Гош
Дани, много ме радва този колаж, понеже от него съм отбелязала не повече от 3-4 сериала за гледане. Та сигурно ще успея да наваксам с всичко текущо, а даже, може би, ще успея да включа и някой китайски сериал в програмата  Joy

[
или просто сценаристите вече не са това ,което бяха
Последните 3-4 години изгледах тонове китайски и корейски сериали, само да си дам сметка, че точно 2 китайски и 2 корейски наистина са си заслужавали - всичко друго - не си е струвало човек да си пече очите
Вие сте с много високи критерии Joy
Я колко по-лесно се живее, ако сте прости хора като мен, които искат от един сериал да има хубави мъже, да ги развлича и да не ги натоварва умствено, след като са прекарали 8-9 часа на ден пред компютъра, вършейки псевдоинтелектуални дейности Joy!

Докато довършвам Would You Marry Mе, получих две просветления:
- номер 1 - май са "рециклирали" една от къщите от Hometown Cha-Cha-Cha - гледката от къщата на майката на Главната много ми напомняше на къщата на халмони Гам Ри от Ча-Ча-Ча, с червения фар в дъното (не можах да намеря снимка с фара);
Скрит текст:

- номер 2 - като се загледах в изписването на хангъл на името на сериала, ,станових, че е закачка с имената на двамата главни - У-Джу (което значело "вселена", научих го снощи) и Ме-Ри.
А пък вчера, докато се занимавах документацията на псевдоинтелектуалните дейности, които върша по 8-9 часа на ден, за да не заспя, си потърсих музика. ЮТуб Мюзик любезно ми предложи плейлист от... корейски трот Joy. Тъкмо като за аджума кат' мен! Joy
И така, ставайки все по-голям фен на трота, попаднах на песента, която си тананикаше Майката на Главната от  Would You Marry Mе - Amor Fati

# 557
  • вятърничава
Роца, и аз като теб съм с невисоки критерии към сериали, които очаквам предимно да ме приспиват (не че ми се получава точно така). Сигурно затова с теб харесваме едни и същи сериали и мъже в тях Joy
Аз също познах къщата на любимата баба на Трапчинко от Hometown Cha-Cha-Cha. Прекрасният младеж пред червения фар от второто ти снимка, който и двете харесваме, имаше рожден ден преди два дни. Искам да го гледам пак в подобна роля, като от "кучетата".
Дани, много мерси за колажа и списъка, много ми е полезен.
Аз днес се занимавам с оцеляването на поредния последен самурай 🗡️

# 558
  • пак на Рив Гош
Ааааа, значи затова онзи ден имаше пост в Инстаграм с много снимки. Включитално и малко бицепси: https://www.instagram.com/p/DRibaqVDKjc/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==
Аз бих го гледала и в романтика, ама истинска, където да е Баш Главния, а не Втория и с истински сюжет, не такава измислена кръпка като Spice Up Our Love.
А вторият сезон на "хрътките" май отиде в небитието, нищо не се чува за него (или аз не следя правилните източници).

Вчера догледах седмичните епизоди на Dynamite Kiss. Направо ми дожаля за героя на Jang Ki Yeong. Някой да му каже на момчето,
Скрит текст:
че Тя не е женена с дете
преди съвсем да се е побъркал от терзания, завалията!

Our Golden Days - продължавам да гледам навъпреки, и да мрънкам срещу Главната (не мога да я харесам и това е!) и срещу героя на Jung Il Woo. Не го харесвам в тази роля, заслужава повече (но пък му се радвам на екрана).

# 559
..................................
И така, ставайки все по-голям фен на трота, попаднах на песента, която си тананикаше Майката на Главната от  Would You Marry Mе - Amor Fati
Виж тук кои са бек-денсърите на Ким Йон Джа Wink.

Скрит текст:
BTS, EXO, BtoB, GOT7, NCT, Twice... и кажи-речи цялото трето поколение идоли Joy

Ето ти още малко трот от един идол от второто поколение Daesung (BIGBANG) - Look at me, Gwisun

# 560
  • България
... които очаквам предимно да ме приспиват (не че ми се получава точно така)...
Жалко, че не гледаш китайски фентъзи или исторически.
Веднага щях да ти посоча един приспивен.
Не искам да ме приспиват, не съм и с големи очаквания, но Love in the Clouds се справи добре с приспиването и накрая се отказах да се опитвам да гледам.
А всичко покааше, че ще ми хареса.

# 561
Опа, къде ме пратихте бе хора Laughing А аз си мислех, че само аз съм малко луда и слушам такава музика покрай всичко друго корейско музикално JoySunglasses
И ето и моята любима от този жанр, макар че аз най-много харесвам тези с веселите ♬
Тази е малко нестандартна, но пък е много любима там в ЮК

# 562
  • пак на Рив Гош
2в1, добре, че ми каза кои са отзад в танците, че със сигурност нямаше да ги разпозная Joy Joy Joy
Дани, и твоята песен ми хареса!

Аз съм доволна, новият сериал на любимия Ю и Есом е потвърден за първото тримесечие на 2026та.

Тези двете ме разсмяха:
- как да те накарат да гледаш следващия епизод: https://www.instagram.com/reel/DRgppeak6in/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
- разликата между холивудски и корейски романс: https://www.instagram.com/reel/DRj4ppZDDng/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

И един хубав У До Хуан за лека нощ: https://www.instagram.com/p/DRYu01bEqs5/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==

# 563
Дани, Tears я чух за пръв път в тяхното "Пееш или лъжеш" преди мнооого години. Тази песен не само, че им е от любимите техни евъргрийни, но и е нещо като изпитание за възможностите на певеца заради високите тонове. Много от идолчетата са ги карали да я пеят по разни шоу програми. Ето тук Чен от ЕХО и Хюн.

# 564
Дани, Tears я чух за пръв път в тяхното "Пееш или лъжеш" преди мнооого години. Тази песен не само, че им е от любимите техни евъргрийни, но и е нещо като изпитание за възможностите на певеца заради високите тонове. Много от идолчетата са ги карали да я пеят по разни шоу програми. Ето тук Чен от ЕХО и Хюн.
Абсолютно права си, аз може да се каже съм изгледала почти всички клипове с изпълнения на тази песен Sunglasses И Чен от ЕХО и Хюн я изпълняват изключително добре и са в моят плейлист с трот.
Ето още едно с SUPER JUNIOR-T забавно тротче.

Леле както сме го подхванали ще го превърнем в БГ мама класация за най-известен трот Sweat Smile

И едно изключително любимо изпълнение - весел текст и смешно изпълнение на моите 7на любимци Purple Heart

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 09:01 от Danifin1

# 565
  • пустинен пъпеш
Много хубаво подхванахте темата за този жанр музика,снощи вместо със сериал се приспивах с музика(след новата серия на Typhoon Family) ,не съм сред запознатите с трот,както и не слушам с изключение точно на качения от 2в1 клип с изпълнение на  "Look at Me, Gwisoon" от Daesung ,което е сред много харесваните от мен песни,а както гледам направо взривява публиката му.Изпълнението на Ким Йон Джа също ми хареса,а танцуващите сметки внасят доста жизненост .А за дамата с Tears,качена от Дани,докато ровех снощи ,все я изписваха като кралицата на трота,но не всички песни с високи тонове изтърпявам и нея не я слушах.
Освен текущите,които следя,но са по-скоро само за фон,отново си търся нещо по-притегателно.

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 09:54 от rududu

# 566
rududu, то и аз не съм запозната много с трота, но покрай сериалите съм чувала някоя и друга песен. По тази причина една от най-разпознаваемите за мен е Unconditional на Park Sang Cheul, защото не помня бройката на сериалите, в които е звучала по един или друг начин.

Стига толкова трот Smile. Роцето сподели преди дни за пеещия И Дже Ук, та ето нещо, което ми излезе Lee Jaewook sing Drowning by Woodz.

Изгледах излезлите епизоди на Dear X. Остават последните два другата седмица. Няма да коментирам сюжета, че е доста спорен и разнолик, но сладуранта Ким Ю Джонг е чудесна в тази емоционално объркана роля. Безумно красива и в същото време абсолютно манипулативна и без никакво чувство за емпатия.

# 567
Нали се сещате как се оплаквах ,че ще зарежа азиатските драми за малко почивка от тях? Е, оставих ги за 2 дни JoyStuck Out Tongue Winking EyeSunglasses
Снощи загледах тази китайска драма Shadow Detective

А този звучи интересно, поне по описание ,за догодина

# 568
  • пак на Рив Гош
Нали се сещате как се оплаквах ,че ще зарежа азиатските драми за малко почивка от тях? Е, оставих ги за 2 дни JoyStuck Out Tongue Winking EyeSunglasses
Виж го от добрата му страна - починала си си цеееели 2 дни от азиатски драми Joy

И няма само трот в този живот Stuck Out Tongue Winking Eye - снощи се просвещавах за живота и делото на Jang Yong Sil - виден корейски учен от XV век и близък на крал Седжонг.
Причината? Любимият Ю беше поканил в неделното си шоу в Ютуб актьорите Lee Kyu Huyng и Ko Eun Sung, които от другата седмица започват участието си в мюзикъла The Man in Hanbok, посветен на учения и на краля (даже му изпяха и една от песните от мюзикъла). Та това ми погъделичка любопитството и реших да попрочета повече за този учен, още повече, че краят му не е съвсем известен. Мюзикълът е базиран на едноименен роман, който, за съжаление, май не е преведен на английски.

# 569
Роци, има сериал за Jang Young Sil, при това със Сонг Ил Кук в ролята на великия учен.  Основната идея на сериала беше да покаже един велик и нестандартен за времето си ум, който променя историята на Чосон по един по-различен начин. Вероятно ще е любопитен за хора, които се интересуват от астрономия и изобретения. Интересно е, че епизодите завършват с кратък документален разказ за изобретенията създадени от учения и къде се намират в момента.
Тук или тук на руски.

Общи условия

Активация на акаунт