За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 18

• 20 881
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Да,беше вчера,но някои хора (аз) бяха заети и не успяха навреме и за това днес 😆
Сладурът от D4 -Eliot имаше ден-ден
Скрит текст:

И цялата група

# 541
Подранил петък ,ама какво да правя като го харесвам като певец Heart Eyes Да беше наминал и насам и аз да се насладя на такава гледка  и на хубава музика SunglassesStuck Out Tongue Winking EyeHeart Eyes
https://www.instagram.com/reel/DRcghQdDAU1/?igsh=MWR3b2ZoZDEyOHpneg%3D%3D
https://www.instagram.com/reel/DRd36FQjNr-/?igsh=MWNjNmcxNm16cG5leg%3D%3D
https://www.instagram.com/reel/DM2-055JtzJ/?igsh=em1heDE5NDZxbHp3
https://www.instagram.com/reel/DRdHjHHkhUI/?igsh=MTVwamNqaHJxMWlqZg%3D%3D
https://www.instagram.com/reel/DRcfYWGjMtN/?igsh=MTQ2cGVyYjc3N2NzbQ==

# 542
  • България
Две вечери си погледах много красивата двойка Sebrina Chen и Quan Yi Lun в Echoes of the Self.

До последния епизод му бях писала 10, но смъкнах на 8.
Ако не бяха толкова хубави декорите и актьорите, щях да пиша най-много 7.

# 543
  • Русе
Моарейн, защо така драстично и критично снижаваш оценката? ( За мен 7 - 7.5 е най-ниската оценка, която съм поставяла)

# 544
  • България
Заради финала.
Скрит текст:
Омръзна ми от и заживели щастливо в следващия живот, в случая в по-следващия.

# 545
Моарейн, защо така драстично и критично снижаваш оценката? ( За мен 7 - 7.5 е най-ниската оценка, която съм поставяла)
Това 7 от 10 ли?
В моята система за оценяване 7 е страхотна оценка, всъщност всичко над 6 мога да го препоръчам.

# 546
  • Русе
Туон, никога не съм слагала под 7!!!
Представяш ли си колко съм била "грабната" от източното кино? Макар че, признавам, гледала съм "Тигър и дракон", Летящи кинжали", "Последният император", "Герой", "Мулан"(тук си предпочитам анимето), "Мемоарите на една гейша", "Последният самурай", "47 ронин" и "Шогун' ( двете версии).
Нищо работа от този огромен източен пазар?!

# 547
Неотдавна в едно от предаванията, безирани на знания по БГ телевизии имаше въпрос относно китайски филм, отличен с престижни международни награди (филма печели Златна мечка на Берлинале, lead актьора - Сребърна мечка и не знам още какви награди.)
Като го погледнах в MDL - оценката - 6.8.
Английското му заглавие е Black Coal, Thin Ice - може би сте го гледали този известен филм.  Та, оценка от 6.8 може и да означава нещо, което обира международни награди и за което питат в куиз предаванията в България.

# 548
Туон, никога не съм слагала под 7!!!
Представяш ли си колко съм била "грабната" от източното кино? Макар че, признавам, гледала съм "Тигър и дракон", Летящи кинжали", "Последният император", "Герой", "Мулан"(тук си предпочитам анимето), "Мемоарите на една гейша", "Последният самурай", "47 ронин" и "Шогун' ( двете версии).
Или си попадала на само страхотни предавания,които не са заслужавали по-ниска оценка.

# 549
Ой, вече не издържам Аз ли съм станала прекалено претенциозна или просто сценаристите вече не са това ,което бяха
Или драмите ще почнат добре и после отиват на кино или пък почват изключително тъпо и чак към края се оправят. Докога ще ми се налага да гледам толкова плява
Май ще зарежа дорамките за известно време, имам едни френски кримки ,които съм си заделила за гледане от дълго време и ще чакам азиатците да измислят все пак нещо ,което да си струва за гледане.
Дали и новата корейска историческа драма с Jang Hyuk  'Munmu' ще става за гледане или ще бъда пълен крах

# 550
Дани, цитат от My love from the Star - Blush "Драмите сега не са каквито бяха.  Eee, какви драми имаше едно време."   Това - разговора между 400 годишния главен герой и "баща" му.
Та, едва ли бъркаш, това твърдение си е документирано даже в сериал.
или просто сценаристите вече не са това ,което бяха
Последните 3-4 години изгледах тонове китайски и корейски сериали, само да си дам сметка, че точно 2 китайски и 2 корейски наистина са си заслужавали - всичко друго - не си е струвало човек да си пече очите - е, ти поне ги гледаш с озвучаване.  Между другото, на англ. има ли с озвучаване?

# 551
  Между другото, на англ. има ли с озвучаване?
Да, има и обикновено са на официалните платформи, където се излъчват драмите. Не всички, но има доста с англ. дублаж. Не търси такива по руските сайтове.
И си абсолютно права, аз и за това толкова харесвам старите продукции, новите са меко казано " никакви". Е, все пак от време на време има и нещо, което да си струва гледането.

# 552
  • България
Сигурно има и момент на пресищане, а и не всички сериали са добри.
Второто винаги е важало, има и по-стари продукции, които не са ми интересни.
Започнах The World of Fantasy 2021 и толкова не ми хареса, че още на епизод 1 го зарязах.
После започнах Love in the Clouds.
Уж ми хареса, но на епизод 3 съм заспала. Joy

# 553
  • вятърничава
Аз ли съм станала прекалено претенциозна или просто сценаристите вече не са това ,което бяха ...
Сигурно има и момент на пресищане, а и не всички сериали са добри.
И двете са верни. Шоколад всеки ден не ми омръзва, но за сериалите усещам,че ми трябва пауза или преминаване към по-сериозно кино. Не се влияя от рейтинги, не пиша оценки, но обичам да чета коментари. И най-вече вашите Wink

Приключих с

Хареса ми, защото нямаше големи драми (като изключим белия камион, катастрофа, алчни и коварни роднини, лъжлив брак, изневяра,но това си е корейски стандарт) и беше забавно и със симпатични актьори. Има нужда и от такива сериали.

Като за четвъртък : Шо с мацка

Английското му заглавие е Black Coal, Thin Ice - може би сте го гледали този известен филм.  Та, оценка от 6.8 може и да означава нещо, което обира международни награди и за което питат в куиз предаванията в България.
Тези фестивални филми са друга бира, да кажем,че не са създадени да задоволяват вкуса на редовия фен на ромкоми и семейни саги.

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 18:21 от bb6

# 554
Вижте малкото китайче какъв танц прави:
https://www.facebook.com/reel/1906799500220004

Общи условия

Активация на акаунт