Домакини 93/ минаваме на вино

• 1 505
  • 54
  •   1
Отговори
# 30
Смърфи,ти не се спря,бе душко!Като се прибереш в Бс,ще направим среща с Джейми,че се забравихме бургазлийки!
Хубав дъждовен ден ви желая.Водата да отмие всичките ядове!
От един ден на свети Патрик... преди 100 години. Една зелена бира запомних...
Подкрепих се, Вале, мерси!
Ма Ко, варени кестените са много вкусни. Отделно може да се направят различни сладки, печива (с кестеново брашно) или кремчета. А с печени и избелени такива може да напълниш пиле и да го опечеш.
А ако искате да опитате още много такива рецепти- заповядайте на 12.10 в село Коларово (близо до Петрич) на фестивала на кестена. Няма да съжалявате. Миналата година имаше и баклава с кестени, сиропирана с винен сироп.
Звучи много вкусно. Обичам кестени.

# 31
  • при късмета
А добър ден!

Днес късно кафето, ама ходих да си взема новия компютър и сега се боря да закача всичко. С принтера още не съм се хванала.
В нашия мол в халф прайс видях есенна украса и за хелоуин. Около мен зимна още няма или аз не съм обърнала внимание.
Как е при вас на това време, морските задължително да се разпишат. марулетка, снощи четох, че и при вас не е розово.
Айде на отчет, аз продължавам борбата

# 32
  • София
Здравейте!
Аз днес съм притеснена покрай времето. Бабите и дядовците ни (родителите ми и свекърите) са точно на едно от най-наводнените места. Засега при тях е сухо, понеже са нависоко, но са откъснати от света.
В планината пък е нападал мокър сняг и ни обърка плановете за уикенда, защото щяхме да идем уж децата да са на въздух, а ние с братовчедката да се хванем с чистене и миене на помещенията, за да планираме после как ще подредим мебелите и каква ще е визията като цяло.
Накрая просто ще останем у дома и поне се надявам в София да става за разходки, за да не сме затворени през цялото време.

Надявам се момичетата в бедстващите райони да са добре! И дано бързо се стабилизира времето и да дойде по-бързо обещаното циганско лято!

# 33
На работа съм аз. Студено и духовито е при нас, но хич няма и да се оплаквам в предвид обстановката в други краища на страната.

# 34
Живи и здрави с много напрежение стигнахме до работа/ училище. Сега водата се отрече, но се наложи да се обадя на детето да си стои в София изобщо да не се прибира тази седмица. С това което дават като прогноза да не го мисля.

# 35
Щерката също не стигна до София днес за лекции. Около 3 часа бяха в дефилето заради катастрофа. Ако беше продължила- нямаше да успее за лекцията и се обади да я приберем.

# 36
ММ трябваше да пътува днес до Пловдив, но се отказа. Слава Богу, де. Само да го мисля. Сега ще правя багаж....

Оставих днес колата за смяна гуми и масло, докато ни няма другата седмица. Имах обаче разни задачки преди това, успях да ги свърша. Странно, трафикът вчера в София беше кошмарен, а днес със снега беше доста спокоен. Обадих се на баща ми, каза че при тях в Бс всичко е наред. Вятърът бил много силен, но другото било ок.

# 37
Не съм писала скоро, защото няма нищо ново. Утрото ни завари на вилата с мокър сняг и цяла сутрин прибирах сандъчетата с мушката и с люти чушки. Както и тръсках снега от храсти и клони, които се бяха навели до земята до прекършване.
По-голямото ми притеснение е за пороя. Още от сутринта ни зазвъняха приятели да питат дали случайно не сме на морето. Че и жилището ни там е ситуирано баш в един от най-наводнените региони.
 Слава Богу, че там, както и при Фийвър сме на високо, но както виждам е много е зле ситуацията откъм разрушена инфраструктура и щети.

# 38
Ние нямахме ток, в единия ни магазин също.Щерката яко се е намръзнала,беше там. Вали дъжд, вече два дни, Ко е нормално всичко.Само на 29 Тина километра от нас е обявено бедствено положение , заради снега и скъсани жици.Петрохан и Хемус бяха затворени.
   Но гледам какъв ад е при наводнените хора, Дани всичко вече приключи.

# 39
  • Бургас
Отече се водата и в Центъра,но подземната е затворена и наводнена.
Децата вчера ги пуснаха от училище.
Много ми е мъчно за загиналите спасители!

# 40
Поздрави от Вечния град!

Ние и половината свят сме тук, другата половина сигурно е в Париж. 🫣🤪

Последна редакция: сб, 04 окт 2025, 21:43 от Смърфиетка

# 41
Поздрави на вечния град! Няма ли да се "тревнеш?"
   Една приятелка ходи лятото със сестра си и ми звъни -Маруло, тревнах се! Аз чувам спрепнах се. Питам я лошо ли падна?
   Та тя ме светна, че било модерно да се тревнеш на фонтана Треви.

# 42
Уф, не ми се спи… Хотелът е пълен с Хамериканци и само на висок глас си говорят…

Марулетка - ко туй да се тревна? На фонтана Треви (първата снимка) игла да хвърлиш няма къде да падне. Толкова много хора… Говорим си с мм - добре, че обиколихме големите европейски градове преди години, че сега е страшно направо - толкова много хора.

# 43
Да се снимаш на Треви .
  Да, лудница е някаква.Аз затова предпочитам в извън туристическия сезон.Макар че има места където винаги е туристически сезон.

# 44
Добро утро!

Хайде закуска и кафе от мен по повод празника.
Изпратих мъжът на работа...

Общи условия

Активация на акаунт