Домакини 93/ минаваме на вино

• 28 406
  • 721
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Мари, идея за мръвките да ти дам. Стига да обичате. Вчера доядохме телешко със спанак. Идеално е за това време навън.
Стискам палци малката да не се разболява.
Аз планирам една Виена за априлската ваканция, че момчетата искат пак при пандата в зоопарка. И се чудя дали през март да не отида да видя Лийчето за 2-3 дни, че после след раждането на внука, известно време той ще е на фокус и не искам тя да остане без внимание от баба. Пък и нали вече мога да пия кафе, а вече съм ви надула главите с "моето" кафене на Салернитана. Само за него мисля от няколко дни. Може би около моя рожден ден ще отида да си видя момичетата и ще си дойда за 8 март, че да получа цветя от мъжете у дома. Simple Smile

# 706
  • при късмета
Добро утро!

Я, колко рано станах днес Joy
марулетка, нещото с мръвки или картофи или ориз
Фивър, добре си го намислила
Аз чакам една приятелка, ще ходим до джъмбо, метро и айко. Гушки на всички Hug

# 707
Добро утро и от мен!

ММ вече втори ден е на работа. Гласът му е почти възстановен.
В петък ще ходим по обяд в Пловдив, че мм трябва да закара свекър ми в банката. Има някакъв проблем с мобилното му приложение и трябва да се отиде на място в офис. Не че свекър ми не може да отиде сам до банката, но по-добре да не е сам. Както сам си признава: много са сложни модерните неща. Wink

Аз днес ще готвя крем супа от тиква за мм, а аз ще излизам със сестра ми и една близка обща приятелка. Както се казва: ще излизам по женски. Wink

Иначе онзи ден готвих сарми с кайма и карфиолен ориз. За първи път ги правя така, то аз сарми правя макс два пъти на зима. Всъщност се получиха много добре, не очаквах. Но тъй като нямат ориз, който да поеме киселото от зелето, станаха една идея по-кисели. За следващия път ще знам да не слагам зелев сок, както и да поизкисна малко листата във вода преди да ги навия. Иначе на вкус не може да се разбере, че нямат ориз.

Допивам кафето, за днес съм планирала да чистя кухненските шкафове и хладилника...

# 708
ММ ориз не яде. Научила съм го да не яде претоплена манджа и така сме си организирали живота, че вечерята се вади от фурната и се слага на масата. Но и той много готви. Който се прибере пръв . Ще бъде нещо на скара, салатка. Снощи набързо спретнах едни картофки - сварих еднакви по големина, разрязах на две. Леко намачках по сридата, сложих мъничко масълце. Отделно бях намачкала малко сирене, обезмаслена извара от лидъл, с чесън и зехтин. И мъничко бекон. Върху хартия за печене ги наредих, сложих сместта върху картофите и запекох. Харесаха му.

# 709
За щастие мм яде една манджа с дни и няма никакви оплаквания. Аз съм тази, която се смръщи на вчерашна манджа. Той ме бъзика: като можеш да си сготвиш нова, защо ще ядеш стара? Joy

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 12:14 от Смърфиетка

# 710
  • София
Оле, Марулетка, доядоха ми се такива картофки.
Щом обичате, пробвайте и картофите на Джейми.
И моят не обича ориз, освен ако не е в капама, сарми или пълнени чушки. Simple Smile Но аз се боря от години с това, защото аз самата обичам постен ориз под всякаква форма - с тиквички, с моркови, с домати. И с пилешки бутчета обичам ориз. Абе ориз да има. Объркала съм континента при раждане. В Азия щях да си отям доволно.
И вкъщи повече от 2 пъти не ядем манджа. Вечерта от правната за деня и ако остане на други ден за обяд, но рядко остава. Едно време готвих огромни тенджери, като работех, че да има за 2-3 дни от всяка и да не готвя повече от 2 пъти в седмицата, но сега си готвя всеки ден. Но и съпругът ми много готви. Цар е на печивата - от обикновен кекс, през погача и козунак, та до точена торта. Ама сега съм го освободила от ангажимента да готви, че нали 2 месеца само той ни хранеше, докато лежах и сега ми е приятно да се занимавам.

# 711
Аууу, карате ме да огладнявам, много сте лоши.
У дома тази вечер ще е нещо с пушка кайма.
Все още не съм готвила фалшиви сарми с карфиол вместо ориз. Но у дома сарми се хапват само на Бъдни вечер. Аз съм им фен, но се пазя от ориза.
П.п. оказа се, че не бях публикувала поста и прочетох за картофите на Джейми. Подкрепям Фивър за предложението.
При нас днес слънце няма и не мога да ви съдействам, извинете ме.

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 11:29 от mariat

# 712
  • София
Е, Мари, на теб разчитах за слънцето.
Аз с пушка кайма правя мусака и овчарски пай.
Хайде, яденето ми е готово и отивам да се оправям за масажа.
Лек ден!

# 713
Откъде купувате пуешка кайма?
Харесваме овчарски пай, но съм го правила само в кето вариант с говежда кайма - с карфиолено пюре отгоре вместо картофено. Много вкусно се получава.

# 714
  • София
Аз купувам или от месарница, но рядко намирам. Предпочитам да ми я смелят,
Или откъдето и да е, когато е пакетирана, само да е на Делия. Тяхното пуешко ми харесва.
Обикновено сестра ми зареждат в техния магазин, та имам предимство да знам, когато получат и да си взема.
Ако не тръгна веднага, ще закъснея. Голямо мотане днес.
Бай.

# 715
А, тази марка е предлагат в е-баг. Идеално!
Мерси, Фийвър!

# 716
Пак да подкрепя Фивър за марката кайма. Надявам се написаното на опаковката да отговаря на качеството.
Вчера я купих от Билла на промоция.

# 717
  • при късмета
Добро утро!

И аз не бях виждала пуешка кайма, благодаря за информацията. Откак Джиев затвориха, имам голям проблем с каймата, че само тяхната пилешко и свинско ползвах. А често я ползвам за различни неща. В месарницата пред блока имат с манатарки, харесва ми. Подсещате ме днес да забъркам едно мързеливо руло Стефани
Без цигари съм, нещо, което не ми се е случвало от не знам колко време, та рано ще излизам да пазарувам. Добре, че има запаси на мъжа ми
Гушки на всички Hug

# 718
Ох, Ма Ко, как мислиш за мен с тая тортичка...
При нас се изваля, сега просто си вали. Хубав ден да имате!

# 719
  • София
Здравейте!
И при нас се е закротило и си вали от през нощта.
Явно днес ще се справям с упражнения у дома и без крачки. Правих сутринта малко йога, следобед ще направя разни махове и клекове.
Направих картофена салата с варени яйца за обяд и се занимавам със сметки и документи, докато чакам да се прибере другарчето ми, че е в съда, за да не ям сама.
Нищо интересно днес при мен в този дъжд.
Приятен ден!

Общи условия

Активация на акаунт